Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła maaammaaaaa

mały brzuch w ciąży

Polecane posty

Jestem w 29 tygodniu ciąży, moja lekarka jest przez 3 tyg na urlopie. Każdy mi mówi, że jak na ten tydzień ciąży to mam bardzo mały brzuch, i to mnie strasznie martwi. Za bardzo nie chcę iść do innego lekarza, czuję się dobrze, dziecko radośnie skacze w moim brzuszku. Może jeszcze poczekam te 1,5 tyg do powrotu lekarki. Nie wyglądam jak wieloryb, mało przytyłam, staram się jeść tylko zdrowe rzeczy. Z newrów zjadłam 3 dni temu pierwszy raz schabowego. Nie chcę przytyć 20 czy 30 kg. Jem dla dwojga nie za dwoje. Ostatnie usg było robione koniec kwietnia i niby wszystko było w 100% ok. Chodzę do szkoły rodzenia i też widzę, że mój brzuszek jest najmniejszy w porównaniu do innych kobiet z 29 tygdonia. Myślicie, że to normalne??

ja myślę że to normalne, brzuszek u niektórych kobiet rośnie dopiero w dwóch ostatnich miesiącach. Dzidziuś rozwija się prawidłowo i ma dobrą wagę - więc nie ma się co przejmować. Ile cm masz w brzuszku?

nie mierzyłam, a to coś da? zaraz się zmierzę jak znajdę cm

Jeżeli maluszek sie rusza itd nie masz powodu do niepokoju ... jedyne co to mozesz miec mały brzuszek z powodu małej ilosci wód płodowych ja tak miałam w 1 ciąży ,w 8 ms miałam brzuch jak teraz w 4...głowa do góry i nic sie nie martw a jesli naprawde nie daje ci to spokoju to idz do innego lekarza ...

ale za to tylek mi sie powieksza

Tak mniej więcej 98 cm, mi się wydaje, że to ok

To o tyłku to ktoś się podszywa ...

to o cm ktos sie podszywa boze ale ja grubne a brzucha nie widac

Gość ertyu7[p-
ja malo przytylam w ciazy na poczatku brzuch tez mialam mały mowili ze dizecko ebidze malutkie a tu porsze corka 3350 i 56cm weic wcale mala nei była a w dniu porodu wazylam 57kg

przyszła mamo - ja jestem w 33 tyg i mam 98 cm :) w 28 tyg miałam jeszcze 95. to jest norma - nie masz się co przejmowac :) tylko się cieszyć że brzuszek wygląda jak wygląda.Ja słyszę same komplementy.ilość wód jest idealna a dzidziuś waży już 2 kilo :) Z tego co pisały dziewczyny to mają od 95- do 110 w w tych tygodniach. Głowa do góry :)

Gość przyszła mamaaaaa 2
ja też mam nie za duży brzuch i wszystko jest jak najbardziej w porządku, jestem w 26/27 tygodniu ciąży i obwód brzucha mam 87cm a dziecko ponoć bardzo duże (w piątek miałam USG). Nic się nie martw, wielkość brzucha zależy od Twojej budowy, ilości wód i wielu innych czynników

Gość mklopuit
to jak ci w pupe idzie to na dziwczynke

Gość ik968l
nie martw się, znam taki przypadek, że dziewczyna nie zauważyła, że była w ciąży, bo brzuch jej w ogóle nie rósł:O

Gość ja tez jestem w 29 tyg
i mam 96cm obwodu brzucha, wiec jest jeszcze mniejszy niz Twoj. Wcale mnie to nie martwi, wrecz cieszy, ze nie wygladam jak wieloryb jeszcze i nie musze sie strasznie meczyc. Wyniki mam ok, przytylam 6kg. Czuje sie dobrze wiec po co szukac dziury w calym?

Kiedy się robi ostatnie usg? to prawda, że nie można robić na miesiąc przed porodem?

Gość przyszła mamaaaaa 2
naprawdę nie martw się, bo najgorsze to robić problemy z niczego :) w poprzedniej ciąży w dniu porodu miałam obwód brzucha 98 cm a urodziłam zdrową córeczkę, to naprawdę zależy od od Twojej budowy. Teraz też nie przytyłam jakoś dużo, myślę, że to kwestia metabolizmu i genów oraz tego, żeby nie przesadzać z obżeraniem się, choć przyznam, że mam apetyt jak słoń ;)

ja mam w 33 tyg 9 kilo na plusie :) mam nadzieje ze cie uspokoiłysmy :)

przyszła mamo nie martw się. ja w pierwszej ciąży w dniu porodu miałam 8-9 kg na plusie, a brzuch miałam ogromny. teraz jestem na tym samym etapie co Ty. w najszerszym miejscu na brzuchu mam ok 96 ( troszkę to się zmienia w zależności jak dzidziuś leży) i 10 kg na plusie

a ostatnie usg mam mieć na następnej wizycie w 31 tyg ciąży, mój gin coś mówił, że on na swój koszt robi jeszcze w 37 tc, ale zobaczymy co będzie

autorko to ja cie 'pociesze' Mimo ze przytylam 22kg do konca ciazy to mi sie to tak wszystko rozlozylo ze na 3 dni przed porodem w najgrubszym miejscu mialam...97 cm. Corka ur 40 tydz +5 dzien wazyla 2970 gramow. Brzuch brzuchowi nierowny:-D Startowalam z 52 kg/166cm

Gość mały brzuch
Ilość cm o niczym nie świadczy. Jeśli ktoś miał wyjściowo w talii 63 cm to dla niego 98 cm będzie dużo i będzie miał brzuch widoczny. Osobiście mam mało widoczny brzuch i ok 99 cm ale pomiar wyjściowy talii 80cm a za chwilę zaczyna się 6 mies. Niektórzy myślą, że po prostu się najadłam. Parę dni Cię nie zbawi a po powrocie lekarki lepiej dopytać o wymiary dziecka (czy są przybliżone dla danego tygodnia ciąży) i o ilość wód płodowych (AFI) bo ja np. mam tak mały wzrost brzucha właśnie z uwagi na małą ilość wód i biorę na to leki. Także należy pamiętać, że jeśli komuś się wydaje, że brzuch ma mały to trzeba patrzeć całościowo od wymiarów wyjściowych: wzrostu, wagi, obwodu tali (np. podajcie pomiar z przed ciąży i obecny- dla danego tygodnia to będzie to bardziej miarodajny)i a jeśli usg nie pokaże odstępstw (dziecko jest odpowiednio duże i ilość wód w normie) to znaczy, że taka uroda organizmu.

Gość gość
Nie martw się Ja w 9 miesiącu miałam brzuch na 6 miesiąc i nic złego się nie stało :) Każdy inaczej znosi ciąże także i wygląd jest różny :)

Gość gość
ja skończyłam 25 tydzień z 79cm w pasie :) mam 176 cm wzrostu:)

Gość gość
20.06.11 [zgłoś do usunięcia] kasza23 autorko to ja cie 'pociesze' Mimo ze przytylam 22kg do konca ciazy to mi sie to tak wszystko rozlozylo ze na 3 dni przed porodem w najgrubszym miejscu mialam...97 cm. Corka ur 40 tydz +5 dzien wazyla 2970 gramow. Brzuch brzuchowi nierownysmiech.gif Startowalam z 52 kg/166cm K+S+M We may not have it all together, but together we have it ALL! +1 xxx To chyba duzo przytyłas, 22 kg... no ale z niskiej wagi z drugiej strony.