Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lejla 1980

ZIELONE KUPY!!! - co oznaczają?

Polecane posty

Gość lejla 1980

Moje dziecko miewa zielone kupy - kolor zgniłej zieleni. Jest tak że np. robi zielone kupy przez jeden dzień a potem wszystko wraca 'do normy' i są żółte... Nie tylko kolor mnie zastanawia. Są one takie gęste, ciągnące - jakby ze śluzem. Czasem są wodniste... Nie ma gorączki. Byłam u pediatry, były badania krwi i moczu ale nic konkretnego nie wykazały. Drogie mamy z doświadczeniem - jeśli miałyście podobny problem z Waszymi dziećmi to napiszcie co powodowało taki stan.

a czym karmisz? jak piersią to coś dziecku nie pasuje w twojej diecie, a jak mlekiem modyf. to może trzeba rozważyć zmianę mleka

Nie napisałaś ile ma Twoj maluszek. Ja ostatnio tez byłam u pediatry w zwiazku z zielonymi kupkami i usłyszałam że do miesiąca czasu od urodzenia to normalne...

Gość lejla 1980
niestety dlugo nie karmiłam piersią, tylko miesiąc. Teraz jest na mleku modyfikowanym, ma 3 miesiące.

Gość tgrgrgr
bleee.... nie bede miec dzieci

Gość lejla 1980
to mleko je od 2 miesięcy, a w zeszłym tygodniu zaczął się temat zielonych kup. Myślę, że sama nie powinnam podejmować decyzji o zmianie mleka. Słyszałam, że takie zmiany nie są dobre. No chyba że trzeba na hipoalergiczne ale pediatra mi tego nie proponował. Wysypka na brzuszku była w zeszłym tyg. ale teraz jej nie ma. Ma dużo krostek na buzi ale to nie wysypka - takie bardziej łojotokowe są, takie jakby wągry bardziej i taką drobniutką 'kaszke' na czole. Jak zaczęłam podawać mleko modyfikowane to miał szorstkie policzki co zgłosiłam lekarzowi ale też nie kazał zmieniać mleka. Teraz nie ma szorstkich policzków. Sama już nie wiem, co robić???

Moja mała ma 6 msc, od 4 msc zycia zdarzaja sie zielone kupy, raz geste raz papkowate... Byłysmy z tym u kilku lekarzy, kazdy z nich nie stwierdził zadnej nie prawidłowosci i za kazdym razem słyszałam ze układ pokarmowy maluszka nie jest jeszcze dobrze rozwiniety, dlatego ma prawo robic zielone kupy. Jesli oprocz zielonych kup oczywiscie bez duzej ilosci śluzu, krwi czy luznych kup nie wystepuja zadne inne objawy to naprawde nie masz sie czym martwic. Jeden z pediatrów zapisał nam BioGaje aby usprawnic jelita i od tego czasu zielone kupki zdarzaja sie rzadziej.

Gość a nka
zielone kupy sie zdarzają i mogą nic nie oznaczac - jak w przypadku mojego synka. Zwlaszcza ze jak piszesz - zielone sa np tylko przez jeden dzień. A robiłas badania kału na posiew? U mojego dziecka wyszły jakies drożdze i to one powodowały zielone kupy. Z kolei u syna siostry były one objawem nietoleracji laktozy.

Gość a nka
dziwi mnie jednak ze pediatra nie zasugerował zmiany mleka na np nutramigen - wysypka, szorstkie policzki sugerowałyby własnie alergie pokarmową.

To właśnie miałam na myśli...ale może się mylę...bio gaia jest dobra

Gość lejla 1980
ja podaję Lacidofil 2 razy dziennie. Sama nie wiem co jest grane, raz są normalne a raz zielone i raczej takie luźniejsze i niektóre śluzowate. Posiewu lekarz nie zlecił ale chyba muszę się przejść jeszcze raz i porozmawiać bo nie chcę niczego zaniedbać. Czekam na dalsze wypowiedzi i dziękuję osobom które już zabrały głos w tej sprawie.

Gość lejla 1980
podnoszę

u mojego dziecka dokąłdnie tak objawiała się skaza białkowa zielone kupy, kaszkowata wysypka. może zasugeruj pediatrze zmianę mleka na jakiś bebilon lub tp.

Gość lejla 1980
pewnie tak zrobie ktoś się jeszcze wypowie?

Gość mama synka12
u nas zielone kupki to norma. jak pytałam się lekarza, to stwierdziła, że kolor ja nie interesuje, bo to świadczy o wydalanej ilości żółci.( kobieta jest ordynatorem w szpitalu dziecięcym) Jeżeli w kupce jest duzooo sluzu,krew ub wsiąka w pampersa to wtedy trzeba robić badania. U nas zielone są przez żelazo, który mały dostaje i jest karmiony bebilonem pepti

Gość mamamamam26
zgodze się że po bebilonie pepti i nutramigenie kupki są zielone - ale po zwykłym mleku nie powinny być takie - albo zmień mleko na inne - ale jeśli ma coś na buzi (ja byłam u dermatologa który stwierdził łojotok i leczył leczył a nie poprawiało się, dopiero jak doszły właśnie zielone wodniste kupki, kolki itd to pediatra dał nutramigen i się okazało strzałem w 10 - kupki nadal są zielonkawe ale już nie takie wodniste - buzia zeszła - kolki się skończyły i ogólnie dziecko się uspokoiło - a jak twoje? jest spokojne czy raczej nie? ma kolki i inne problemy?

u nas po bebilonie comrort zielone kupy przez prawie 2 m-ce, zmieniłam na Bebilon zwykły i więcej się nie powtórzyły