Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca kucharka 22

Jak ugotować dobry krupnik ?

Polecane posty

Gość początkująca kucharka 22

Na czym najlepiej,czym doprawić ?

Gość Anna.K.
kostka rosołowa dopraw

i vegetą superrada krupnik można ugotowac na czyms cięższym, typu żeberka, golonka, coś wędzonego - nie na kurczaku doprawiam sola i pieprzem tylko

Gość przyjdzie z czasem
ja gotuję na żeberkach.

2 udka z kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki mały kawałek selera mały por spora garść kaszy jęczmiennej 3-4 ziemniaki przyprawy: 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego maleńka gałązka lubczyku. Na udkach ugotować kaszę,gdy będzie już na pół miękka dodać warzywa pokrojone na 4 części,ziemniaki w średnią kostkę i gotować aż będą miękkie,wyjąć marchew pietruszkę,seler i por ,włożyć je do miski dolać kilka łyżek wywaru z zupy i zmiksować je blenderem.Gdy kasza i ziemniaki będą już miękkie.Wyjąć udka,przestudzić mięso podzielić na małe kawałki i dodać do zupy,wlać zmiksowane warzywa,wyjąć liście laurowe i ziele angielskie,żeby zupa nie zrobiła się gorzka.Przyprawić solą i pieprzem oraz majerankiem.Dosypać pokrojoną drobno natkę pietruszki.Blenderowane warzywa dodane do zupy zagęszczają ją i nie trzeba już żadnych zasmażek.

krupnik po ugotowaniu dobrze jest przykryć na pół godzinki,żeby kasza zrobiła się miękka i smaki się "przegryzły"

Gość oczywiscie ja robie bez przyp
raw typy kucharek vegety czy kostek rosołowych tyle jest przypraw

Gość gość
Pamiętam, że w moim domu co sobota był krupnik, nie lubiłam tej zupy, teraz w moim domu w ogóle jej nie gotuję. Chyba najczęściej zamawiam z Margaret z Wrocławia pyszne obiady dla mojej rodziny. Dzięki temu zaoszczędzam dużo kasy.

Gość gość
Pamiętam, że w moim domu co sobota był krupnik, nie lubiłam tej zupy, teraz w moim domu w ogóle jej nie gotuję. Chyba najczęściej zamawiam z Margaret z Wrocławia pyszne obiady dla mojej rodziny. Dzięki temu zaoszczędzam dużo czasu