Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca kucharka 22

Jak ugotować dobry krupnik ?

Polecane posty

Gość początkująca kucharka 22

Na czym najlepiej,czym doprawić ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anna.K.
kostka rosołowa dopraw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
i vegetą superrada krupnik można ugotowac na czyms cięższym, typu żeberka, golonka, coś wędzonego - nie na kurczaku doprawiam sola i pieprzem tylko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przyjdzie z czasem
ja gotuję na żeberkach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 udka z kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki mały kawałek selera mały por spora garść kaszy jęczmiennej 3-4 ziemniaki przyprawy: 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego maleńka gałązka lubczyku. Na udkach ugotować kaszę,gdy będzie już na pół miękka dodać warzywa pokrojone na 4 części,ziemniaki w średnią kostkę i gotować aż będą miękkie,wyjąć marchew pietruszkę,seler i por ,włożyć je do miski dolać kilka łyżek wywaru z zupy i zmiksować je blenderem.Gdy kasza i ziemniaki będą już miękkie.Wyjąć udka,przestudzić mięso podzielić na małe kawałki i dodać do zupy,wlać zmiksowane warzywa,wyjąć liście laurowe i ziele angielskie,żeby zupa nie zrobiła się gorzka.Przyprawić solą i pieprzem oraz majerankiem.Dosypać pokrojoną drobno natkę pietruszki.Blenderowane warzywa dodane do zupy zagęszczają ją i nie trzeba już żadnych zasmażek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krupnik po ugotowaniu dobrze jest przykryć na pół godzinki,żeby kasza zrobiła się miękka i smaki się "przegryzły"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oczywiscie ja robie bez przyp
raw typy kucharek vegety czy kostek rosołowych tyle jest przypraw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pamiętam, że w moim domu co sobota był krupnik, nie lubiłam tej zupy, teraz w moim domu w ogóle jej nie gotuję. Chyba najczęściej zamawiam z Margaret z Wrocławia pyszne obiady dla mojej rodziny. Dzięki temu zaoszczędzam dużo kasy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pamiętam, że w moim domu co sobota był krupnik, nie lubiłam tej zupy, teraz w moim domu w ogóle jej nie gotuję. Chyba najczęściej zamawiam z Margaret z Wrocławia pyszne obiady dla mojej rodziny. Dzięki temu zaoszczędzam dużo czasu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×