Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stópka;-))

gdzie się udać

Polecane posty

Gość stópka;-))

Córcia (niecałe 2 latka) jak chodzi to widać jak "zadeptuje" buciki do środka. Nie wiem jak to poprawnie nazwać czy opisać, ale jedna nóżka bardziej jej idzie do środka, a druga troszkę mniej ale też to widać. Zwłaszcza jak idzie przede mną to widzę jak ma piętę jakby krzywo. Co z tym zrobić? Nie chcę, żeby się nieprawidłowo rozwijała. Do jakiego lekarza się udać?

Gość ortopedaaaa
na początek idź do rodzinnego po skierowanie do ortopedy, albo prywatnie wtedy bez skierowania ale za kasę...

Gość stópka;-))
a można coś jeszcze w domu spróbować jakoś to wyrównać? I czy w takim razie do ortopedy trzeba skierowanie czy tak po prostu mogę ją zapisać?

Gość stópka;-))
Dzięki:)

Gość ortopedaaaa
możesz kupić buty ortopedyczne dla dziecka, takie wysokie za kostkę, żeby dobrze i sztywno trzymały nogę. Ale lepiej, żeby lekarz to obejrzał, bo może jeszcze wkładki do butów będą konieczne.

poszłabym oczywiście do ortopedy, a z domowych sposobów spróbuj zakładać jej lewy bucik na prawą nogę, prawy na lewą. butów ortopedycznych sama nie kupuj, niech lekarz powie jakie mają być i czy wogóle

ja też mam problem bo mała ma kolanka do środka , tzw koślawość kolan, niedługo bilans dwulatka i dokładnie mi rodzinna powie czy mam iść do ortopedy czy nie bo moze mam jakieś schizy i wszystko jest ok