Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xoxoxoxoxox

allegro, zwrot syzbka odp !!

Polecane posty

Gość xoxoxoxoxox

Witam otoz mam problem, zamowilam bluze adidas przyszla mi ona dzisiaj, ale musze stwierdzic ze jest nieoryginalna,(widac po metkach, po przednim logo) napisalam juz do sprzedawcy ze chcialabym ja oddac czy mam takie prawo?? i jakie sa szanse ze dostane spwrotem moje pieniadze???

masz takie prawo, możesz oddać towar do 10 dni bez podawania przyczyny i muszą Ci oddać pieniądze.

Gość xoxoxoxoxox
tylko to nie jest zadna firma ani nic, tylko zwykla osoba prywatna??

a no to nie wiem, co w takiej sytuacji... a w opisie było że jest orginalna? Postrasz może że zgłosisz komu trezba że podróbki sprzedaje to może sie przestraszy... ;)

No wlasnie mialam napisac :) Nie masz prawa jej oddac na takich zasadach jak w sklepie, ale jesli sprzedawca pisal ze to oryginal masz prawo ja zareklamowac i ew. walczyc w sadzie

Gość xoxoxoxoxox
Sama nie wiem co robic, wlasnie patrze na ta aukcje nie bylo napisane ze oryginalna, ale byl napisany model bluzy i marka ADIDAS, ale od razu jak otworzylam to jzu mi cos nie pasowalo, rekawy krotsze o 2-3 cm niz od oryginalnego rozmiaru tej bluzy, metki tez inne ze srodka, i logo z przodu tez takie dziwne, to chyba jakas mloda dziewczyna (nie miala jeszcze konta zalozonego w banku) bo przelewalam na jej chlopaka, wiec mysle ze najwyzej postrasze ja ze zglosze do serwisu allegro czy na policje:D

Gość daj linka
daj linka do aukcji

Gość xoxoxoxoxox
nie wiem czy moge podac link, jednak skopiuje opis aukcji Nowa bluza Adidas, nieużywana, ze wszystkimi metkami. Zamówiona na Allegro, niestety okazała sie za mała! Zapraszam! tytul : ADIDAS ADICOLOR FIREBIRD DUZE LOGO a zdjecie wziete takie zwykle z internetu, i tam jest jeszcze napisane Marka: Adidas poszukalam troche na allegro i pisze ze jest takie prawo skoro rzecz jest nie oryginalna, bo ogolnie jest zakazane sprzedawac nieoryginaly wiec mysle ze bd mogla zwrocic

Gość analfabetyzm się szerzy
możesz podać link, podaj to sprawdzimy

Gość xoxoxoxoxox
nie moge podac, nei chce udostepniac niczyich danych, poczytalam troche w internecie i ktos pisal ze jesli potrafie udowodnic ze bluza jest nieoryginalna, to nalezy mi sie zwrot, no ale ozbaczymy narazie czekam na odp, nie chce zmarnowac 150 zl na podrobke

Gość erfqwlkjh
pod tym linkiem jest bluza z opisem : Witam na mojej aukcji. Przedmiotem aukcji są oryginalne bluzy znanej i renomowanej marki adidas z limitowanej designerskiej kolekcji Adicolor. Bluzy wykonane są z najwyższej jakości materiałów, z perfekcyjnym wykończeniem oraz dbałością o szczegóły jak na tę markę przystało. Bluzy posiadają komplet oryginalnych metek oraz firmowe opakowanie. wygląda na to ze albo ktoś oszukuje albo ten temat to prowokacja

Gość erfqwlkjh
sorry, pod tym tytułem nie linkiem

Gość erfqwlkjh
tak czy owak wg. przepisów masz 10 dni na zwrot

Gość erfqwlkjh
przy każdym zakupie poza miejscem sprzedaży czyli sklepem , kupujący ma prawo w ciągu 10 dni odstapic od umowy bez podania przyczyn

Gość xoxoxoxoxox
erfqwlkjh NIE NIE NIE;DDD ta aukcja sie juz skonczyla WIEC JUZ JEJ NIE MA, jest od zupelnie innego sprzedawcy, boze teraz zrobilam komus anty reklame!:D os. od ktorej kupowalam miala tylko ja jedna, nie jest zadnym sklepem ani nic zwykla s. prywatna, uspokoiliscie mnie z tymi 10 dniami, naprawde!:D bo juz sie balam

Gość xoxoxoxoxox
kurde dziewczyna robi mi pretensje ze widzialam co kupowalam i ze to moja wina bo wyslala mi zdjecia, powiedzccie co moge zrobic? jest jakis punkt w regulaminie allegro czy czyms na to?? czy mam juz pisac do allegro czy jakos sie z nia dogadac?