Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

molla :)

jak miałyście wyznaczony TERMIN PORODU ?

Polecane posty

z daty oststniej mies, czy tez od dnia zapłodnienia czyli ok 2 tyg później ? pytam poniewaz ja mam tp liczony od daty OM, ale wiem ze ciaze mozna przenosic nawet 2 tyg do przodu czyli mozna urodzic gdzy zaczyna sie 42 tc. mam miec cc wiec zastanawiam sie jak wyznacza mi termin cc, jesli tp mam na 17.08 - liczony od daty OM

ja mialam z OM na 4. 09. , mialam cc planowana ze wzgledów ortopedycznych i gin mi wyznaczyla termin cc na 24. 08

Gość wiuwiu
Termin porodu lekarz zawsze wyznaczy z OM. A cesarke wyznaczą ci na jakis tam termin i już. Jak zaczniesz rodzić wcześniej to zrobią wcześniej a jak nie to zgłaszasz się w dniu planowanej cesarki.

Gość gość
Mi liczono na dwa sposoby miałam różnice małą bo 4 i 6 luty a urodziłam 8 :) Z reguły teraz czekają już tylko tydzień po terminie przynajmniej u mnie w szpitalu

ja mialam termin porodu na podstawie USG gdyz roznica miedzy tym na podstawie USG a na podstawie OM byla az 3 tygodnie (wg USG ciaza byla 3 tyg mlodsza). Mimo to i tak przenosilam i porod musieli mi wywolywac.

Gość cruella_
To dziwne, że różnica była aż tak duża. A miałaś wcześniej nieregularne @? U mnie data była ustalana na podstawie OM.

Gość b1eata
ja mialam z ostatniej miesiaczki ale teraz szwagierka jest w ciazy i ma wyznaczone tak 17 10 z miesiaczki 27 10 z uzg a w karte wpisany 22 pazdziernik niby tak wyposrodkowane. jak byla na uzg polowkowym to wyszedl 29 pazdziernik. dziwne ciekawe czy znowu jej wymieni date bo raz juz zmieniala