Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaniepytam

1000kalorii kto był?

Polecane posty

Gość pytaniepytam

ile kilo w jakim czasie wam poleciało?

Gość pytaniepytam
proszę chociaż o pare odp

wszystko zalezy od zapotrzebowania kalorycznego i od wykonywanego ruchu, od tego ile człowiek ma wzrostu, z jakiej wagi startuje i ile ma lat... czy stosował wczesniej jakies diety, czy ma spowolniony metabolizm czy nie. Czynników wpływających na ilość traconych kg jest multum

Gość pytaniepytam
oj to ja wiem od czego zależy:p chciałabym poprostu znać wasze osiągnięcia na tej diecie:)

ja chce spalac 1kg tygodniowo, Czyli tak, aby spalic kg tluszczy musimy w jakis cudowny sposób spalic 7000kcal tygodniowo co nie jest proste :) czyli powiedzmy ze taka osóbka ma zapotrzebowanie kaloryczne 2000kcal i jesli przejdzie na 1000kcal to jedzie na minusie -7000kcal tygodniowo z samego jedzenia, doliczmy do tego jakis ruch... tak moim zdaniem ze 2 kg tygodniowo schudnie :) moim zdaniem tak na chłopski rozum. Ciezko wytrwac :) Dodatkowo jesli chcemy te 2kg schudnac to jeden odpada z jedzenia, a drugi żeby spadł to trzeba spalić 1000kcal dziennie ! Wole swój 1kg tygodniowo :P Bynajmniej pamiętajmy o tym że ruch podczas diety to podstawa

kiedys chudłam na niej tak mniej wiecej 1kg tygodniowo, odchudzałam się 3tygodnie, schudłam dokladnie 3,7kg :P żałuję że przerwałam, aktualnie znów dietuję, NIC Z UTRAcONYCH KG NIE WRÓCIŁO :) przynajmniej tyle dobrego

ja byłam na diecie 1200 kalorii, poleciało mi ładnie - patrz stopka, w maju troszkę mniej a to dlatego że miałam kontuzję kolana i nie mogłam chodzić na siłke tak często jak przedtem i zbytnio nie przestrzegałam diety, teraz znów się wzięłam w garść, mam nadzieję zrzucić jeszcze parę kilo ,

Gość pytaniepytam
mam podobną wagę i wzrost do Ciebie mam 20lat 161cm i wagę 69kg. Jestem młoda mam chłopaka który podobno to akceptuje a jednak chciałabym trochę schudnąć gdyż ostatnio w pół roku przytyłam 6kg:( moje zapotrzebowanie na kaloriie wynosi 2300kalorii bo jestem osoba aktywną:) chciałabym ogólnie wiedzieć czy dieta 1000 jest polecana przez was..

Safari tak, wiec jesli powiedzmy Twoje zapotrzebowanie kcal wynosi 1800 na dobe i jestes na diecie 1000kcal to zeby spadł kg tygodniowo musisz dodatkowo spalic w ciagu dnia 200kcal :) wtedy wychodzisz -1000kcal na dobe mnożymy razy 7 i wychodzi 7000 = 1kg tłuszczyku Niestety odchudzanie to długi proces, częste szybkie spadki wagi to głównie woda, reszta tłuszcz i mięśnie. Zdrowo człowiek powinien chudnąć 0.5 kg - 1.0 kg tygodniowo. Oczywiście ćwiczenia też są wskazane. Można pojezdzic godzine na rowerze :) cokolwiek, byleby ruszac zadek

Gość pytaniepytam
7000cal - kilogram? Czyli jakbym przeszła na tą dietę a mam zapotrzebowanie 2300to mogłabym stracić ok 2kg na tydzień?

Gość pytaniepytam
znaczy te 2300to policzone wraz z wysiłkiem fizycznym:p

KOCHANA! Jeśli masz zapotrzebowanie 2300 kcal to tylko Ci pozazdroscic :) Ja na Twoim miejscu odjęłabym 500 kcal na 1800 i dodatkowo spalałabym 500 kcal ćwicząc i pięknie schudniesz. Najlepiej byłoby jakbyś poradziła się jakikoś lekarza :) dietetyka lub kogoś kto ma większy zasób wiedzy na ten temat niż ja. Po co masz się męczyć na 1000kcal, jedz sobie te 1500/1800 kcal i ćwicz! Nie odczujesz nawet tego że jesteś na diecie :) jezdzij rowerem np. godzinkę dziennie, przecież to tak niewiele, zrób codzień 50 brzuszków, zajmie Ci to góra 15min :)

pytaniepytam TAK, mogłabyś, ale wolisz spalać tłuszcz czy mięśnie :)? chyba tłuszcz, nie wolno się głodzić :) moje zapotrzebowanie wynosi 1800kcal ( bo byłam głupia i się głodziłam ) aktualnie dietuję na 1200/ 1400 i ćwiczę, zobaczę jakie będą efekty

dzięki :) a właśnie. skąd mamy wiedzieć, jakie jest nasze zapotrzebowanie kaloryczne na dzień ?

Gość pytaniepytam
oto chodzi że pracuje aktywnie w sadzie chodzę po drabinach itp dodatkowo jeżdżę ok godz na rowerze ale to jest w normie na pożądku dziennym i właśnie nie wiem jak tu jeszcze więcej wysiłku fizycznego zmieścić:p a przytyłam przez głupie wypady to na pizzę to na kebab jaka byłam głupia że tyle tego syfu jadłam....czyli wg was lepiej dłużej być na diecie niż na rygorystycznej?

Safari To już pytanie nie do mnie mam zbyt mało wiedzy aby na nie odpowiedziec. Ale z powodzeniem możesz założyć temat "jak obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne? " pewnie dziewczyny podadzą Ci jakies stronki gdzie można mniej więcej to obliczyć :) ja liczyłam juz kawał czasu temu na jakies stronce i nie pamietam już jak się nazywała :( zapraszam do wspólnego odchudzania " jestem gruuuuba:( czuję się jak wieprz" dopiero zaczynamu odchudzanie :) możemy się wspierać razem :) zapraszam serdecznie

Gość pytaniepytam
zapotrzebowanie jest na jakiejś ze stron tylko jest taka dobra że podajesz i wiek i wagę i co robisz wzrost i inne dane tylko nie pamiętam jaka to strona:(

Do tego dochodzą spalone kcal z takich rzeczy jak : odkurzanie, wyjscie do sklepu, spanie :D kazda czynnosc jaką wykonujemy spala kcal. Nasz organizm spala kcal nawet jak oddychamy. Nie popadajmy w paranoje dzieczynki!!! - 300kcal od zapotrzebowania + ruch i jesteśmy dżagi :D niestety jak się pasło całe życie to w miesiac nie schudniemy 20kg :] trzeba ruszyc boczki o pobiegac, pojezdzic na rowerze. To co lubicie to róbcie :)

Tam wyszło mi zapotrzebowanie 2300 :D woooooow ale zależy to tez od tego czy mam spowolniony metabolizm czy nie, ja na 2300 bez ruchu przytyje, ćwicząc 2razy w tygodniu NIE tak tam wyszło

Gość pytaniepytam
nie to nie ta strona na tamtej musiałas określić ile czasu mniej więcej na co poświęcasz i bardzo dobrze wychodziło na tej mi wyszło 2500cal co jest niemożliwe:p

no mi wyszło 2300 :D jadłam mniej wiecej tyle i aktualnie sie tocze :D te 2300kcal to jest zapotrzebowanie mojego mózgu na słodycze :D:D:D

poszperam wieczorem to może znajdę jakąś sensowną :) idę po czereśnie bo mi się chce coś dobrego :P

Gość pytaniepytam
silną wolę wiem że mam:) poprostu nie uważałam co jem i mam kilogramów kupę:( ile masz lat? A czemu przeszłyście na dietę? Mnie zmotywowały piersi zrobił mi się rozmiar D i to jest strasznie:(znaczy niewygodne.