Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ieci nie chca studiowac

Czworka dzieci i zadne nie studiuje!

Polecane posty

Wszystkie moje dzieci (dwaj synowie i dwie corki) skonczyli technikum. Minelo juz troche czasu odkad zdawali mature i zadne z nich nie wybiera sie na studia. Jeszcze moj syn zrobil mi wstyd bo okazalo sie ze poszedl do pracy na produkcje, drugi syn pracuje w restauracji jako kelner a corki poszly na kase do tesco. Wstyd i hanba przed cala rodzina. Co ma zrobic biedna upokorzona matka, ktora widzi jak jej dzieci haruja fizycznie jak zwykle robole. Plakac mi sie chce.

Gość nter
Jestem w stanie cię zrozumieć. W końcu każdy z nas chciałby by jego dzieci dobrze zarabiały i by im się generalnie w życiu wiodło. To naturalne. Prawda jest jednak taka,że nie możemy w żaden sposób sterować życiem naszych dzieci. Nic na siłę, oczywiście rozmowa nie zaszkodzi

Gość zakochana narzeczona
może chcą mieć pieniądze na swoje wydatki.. ja skończyłam właśnie technikum i też na studia się nie wybieram póki co... szukam pracy, muszę pracować, pieniądze same z nieba nie spadną,proste

Ale czemu oni nie pójdą na studia. Chcą do końca życia klepac biede. Praca na produkcji, praca jaka kelner czy kasjerka to są zajęcia poniżające.

Z krwawiącym sercem idę do restauracji gdzie pracuję syn i poniżam go, żeby mu uświadomić jego sytuację. Mówię: garson, proszę zaszczekać, to dam panu napiwek.

Gość a nie masz żalu do siebie
że nie zaszczepiłaś w nich żadnych aambicji? Skoro wszystkie poszły do technikum, to już wczesniej wiedziałaś, że orłami w nauce nie są... Więc nie wiem, dlaczego wcześniej nie widziałaś problemu. Teraz to już po herbacie

Gość a nie masz żalu do siebie
po tej ostatniej wypowiedzi widzę, że dałam się nabrać na prowo :)

Z krwawiącym sercem idę do restauracji gdzie pracuję syn i poniżam go, żeby mu uświadomić jego sytuację. Mówię: garson, proszę zaszczekać, to dam panu napiwek. To podszyw!

Gość założę się mamusiu
że ty studiów wyższych nie masz :) Przykładem nie świeciłaś, co więcej -nie zaszczepiłaś dzieciakom żadnych pasji,a motywacja jaką stosowałaś to motywacja negatywna typu "ucz się ,bo zostaniesz sprzątaczką "