Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tradzikowa blee

jak ja tam będę miała spać obok niego? bez podkładu?? Chyba kominiarke zaloze

Polecane posty

Gość wylecz i po sprawie
a nie narzekac

Gość tradzikowa blee
To nie jest takie proste, raczej nie wylecze w ciagu 2 tygodni

Gość madrakamilka
Rozumiem Cie autorko. Komplexy to straszna sprawa. To ze leczysz tradzik nie znaczy ze on musi wiedziec w jakim jestes stanie na ten moment:) Kup korektor i posmaruj nim co bardziej zaognione miejsca przed pojsciem do lozka:) Miej korektor i male lusterko non stop rzy sobie, w jego domu poloz pod lozkiem:)

Gość tradzikowa blee
chyba tak zrobie, ale wołałabym,zeby on tego nie widział:-( to bedzie załosne

Gość djkshjf
ACNENORMIN! NIC INNEGO, DROGI ALE ZUPLENIE MAM CZYSTA BUZIE POLECAM1

Gość tradzikowa blee
zanim się tego pozbede to trochę potrwa, a czekają mnie 2 tygodnie u faceta

Gość madrakamilka
Polecam Pan Stick Max Factor zakryje Ci wszystko i nie widac go na buzi :)

Gość tradzikowa blee
spróbuje:-)

Gość hwhih
dobry jest tetralysal 300 mg ale potem bywaja nawroty (terapia min 3 miesiące), zewnętrznie może być differin krem (żel bywa za silny) diifferiin jako jedyny z grupy retinoidowych specyfików zewnętrznych nie jest fotouczulający i bezpieczny latem. Do pielęgnacji krem dermatologiczny (można kłasć na differin ale tak po ok 2 godzinach od posmarowania differinem) polecam kremy biodermy (sensibio lub z tej zielonej serii nawilzajco kojący). Zbadaj w międzyczasie hormony (progesteron, estrogen, testosteron +wolny testosteron, androstenddion no i prolaktyne z obciązeniem), laki anty hormonalne na trądzik polecane yo oprócz diane i cyprestu mogą być yasmin, jeanine. Jeżeli problem z hormonamii jest powazny to leki specjalistyczne dobiera lekarz. To powinno pomóc ale jezeli nie to polecam izotek ale w malej dawce (udowodniono ze większa dawka nie oznacza większej skuteczności a po co bardziej obciążaćwątrobę) Do mycia używaj delikatnych żeli. Aha fajny jest podkład estee lauder double wear (ale musisz sie nauczyc nim maloować) i go przetestuj (popproś probke z douglasa), na to polecam puder transparentny blended z clinique. To tyle. powodzenia (po leczeniu na likwidację śladów niezle sa kwasy lub laser mosaic - poczytaj)

Gość hwhih
a co do pan sticka to w sumie nie jest zły aale dosyc mazisty - nie polecam

Gość lalalalalagirl
hwhih-tetralysal i differin już stosowałam razem, miałam to przepisane. Nie pomogło, tylko wydałam kupe kasy, na wszystkie recepty:-( i jeszcze jakiś krem na rano miałam skinoren czy skinokrem to tak mnie piekło,ze cała twarz czerwona, Boze masklra, płakałam jak tym smarowałam buzie

Gość hwhih
hmm... zależy jak to stosowalas czasami lekarze dermatolodzy przepisuja leki na zbyt krotko - jest to głupiee tatralysal należy brać min 3 miesiące i w dawce 300 mg - poprawa powinna być - differin też jest ok ale czasami do miesiąca bywa wysyp a popraawa jest pmoźniej (krem jest lepszy a żel często zbyt mocno drażni) ale fakt każda skóra jest inna więc jeżeli differin nie sluży to sprubój dalacin t (skinoren jest jakis taki nie bardzo - mnie tez draznił ) jeżeli brałas tetralysal tak dlugo i w tej dawce i nie pomógł to zbadaaj hormony, jeżeli tam jest ok to pomyśl nad izotekiem. Dobre sa też zabiegi kwasami ale zallecem robienie ich u dermatologa a nie kosmetyczki w serii ok 5-6 zabiegow co 10 dni i tych raczej delikatnych po których nie trzeba siedzieć w domu tydzień - fajne są peelingi mogdalowe.

Gość hwhih
nie płacz tak bo ten problem jest do opanowania ale nalezy się za to zabrać jjak trzebaq i ne dawać sie babrać przy twarzzy wszelkieej masci konowałom co się szumnie zwą lekarzami (oczywiście nie pisze o nich wszystkich alee częśc to naprawde konowaly)

Hm, może to hormony. Ja brałam Novynette nie na cerę, lecz przy okazji pomogło znacznie.. chociaz i wczesniej nie było az tak źle.. Polecam Iwostin - całą serię Purritin. Sama od lat używam żelu do mycia twarzy:) Do tego Tormentiol (zamiast podkładu). Miałam kiedyś REWELACYJNĄ maśc tuszująca przepisaną, ale była na receptę..a receptę zgubiłam.. a jak jeszcze ja miałam i poszłam do dermy aby mi przepisała - powiedziała, że NIE bo słońce itd.. I w efekcie już nie mam maści. Może to i lepiej:) U mnie Żel + Tormentiol+ krem Nivea i wystarcza, prawie czyściutko,... Nie tuszuję, nie pzrejmuje się jak coś wyskoczy, na bieżąco oczyszczam i tyle:) Nie ruszuj tak tego, bo zaostrzasz jeszcze objawy, pogarszasz stan swojej skóry. Hormony moga pomóc... Ale i dalej tak katując skórę nie dasz jej odżyć. Trądzik jest dobry - będziesz miała dłużej młodą skórę:) Nie walcz z nim za wszelką cenę.. Nie wstydź się.. Nie takie zreczy ludzie mają na twarzy - wiecej tolerancji dla siebie:) Pozdrawiam:)

Gość asia asia asiuuulaaa
Trądzik jest dobry - będziesz miała dłużej młodą skórę" no takiej herezji dawno nie słyszałam :D dziewczyny a czy nie przesadzacie? te podkłady które są teraz to nie to samo co było kiedyś, aktualnie robione wcale nie muszą szkodzić skórze jeśli są dobre. nie panikowałabym jeśli o to chodzi.

Gość Co ty nie powiesz
zrób zdjęcie i pokaż twarz to ocenimy :)

Gość tradzikowa blee
Wiem, wiem. Trzeba to wyleczyc, ale generalnie chodzi mi o to jak ja się tam pokaze:-(