Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość otręby śliwkowe

5 LETNIA CÓRKA SPYTAŁA CO TO ZNACZY..........

Polecane posty

Gość otręby śliwkowe

perwersja :o nie wiem skąd ona to słowko przywlokła... no zatkał omnie. w zmieszaniu powiedziałam jej że potem jej wytlumacze . teraz śpi ale pewnie rano sobie przypomni. teraz siedze i nie mam pojecia co jej powiedziec :o

Gość otręby śliwkowe
no piszcie, bo ja sama nie wiem co to :o

Gość otręby śliwkowe
Wiem, że małe dzieci wolą wiedzę przekazywaną obrazowo - podeśle mi ktoś linka do fajnych kolorowych schematów?

Gość otręby śliwkowe
ej no podszywy dajcie na luz. ja sie powaznie pytam :(

powiedz jej, że to znaczy 'przekręcenie' jak ktoś nie robi coś normalnie, tylko przekręca. Wystarczy.

Gość powiedz jej że perwersja
to np jest wtedy gdy ty kąpiesz córeczkę w wanience i oczekujesz, że tatuś pobawi się w kominiarza i będzie jednocześnie przetykał ci kanał dymowy swoim żylastym wyciorem :classic_cool:

Gość stokrootka97.97
perwersja - zachowania wykraczające poza normę społeczną w pewnej dziedzinie, zwłaszcza w dziedzinie seksualnej dla dziecka mozesz powiedziec: to takie zachowanie jakiegos czlowieka w pewnych sytuacjach ale ten czlowiek robi to inaczej niz wiekszosc ludzi, ma swoje dziwne upodowania ktore nazywamy perwersja (czesc o seksie daruj sobie) ;)

Gość ja bym jej powiedziała
że to jest pewne fachowe określenie, które na co dzień nie ma zastosowania i raczej się go nie używa :P (tak, jak np fachowe słownictwo jest wśród kolejarzy, mechaników itd.- wiesz chyba, co mam na myśli) i ze nic konkretnego nie znaczy (no bo w sumie taka prawda- 5 letnie dziecko raczej 'nie złapie' sensu ;) a tłumaczenie nieznanego przez nieznane jest chyba bezcelowe ;) )

stokrotko- ale myślę, że dziewczynka źle to zrozumie i kiedy jakieś dziecko będzie robiło coś innego niż reszta, to wtedy może użyc tego słówka;):)

Gość stokrootka97.97
heh fakt moze tak byc :) moze powiedz ze to nietypowe zachowanie wsrod doroslych i to wlasnie taka fachowa nazwa dla lekarzy

Gość otreby śIiwkowe
trochę mnie zmartwiła bo na urodziny zażyczyła sobie gorset z latexu i bicz :(

Gość otręby ślikwowe
9mysle ze rozpoznacie podszywy) no własnie, zle zrozumie to bedzie biegala po przedszkolu i krzyczala ze jest perwersyjna :p nie wiem ludzie jak to jej wyjasnic.. chyba powiem jej ze sie dowie dopiero jak bedzie duza.

Gość otręby ślikwowe
pytalam na co ona mowi "nie wiem gdzieś tam".

o! drugi pomysł stokrotki jest dobry- że to fachowa nazwa, której używają lekarze i o tym nietypowym zachowaniu tak powinno byc ok, bez ryzyka, że zacznie wykrzykiwać o swojej- lub czyjejś- perwersji :D

Gość otręby ślikwowe
hmm macie chyba racje, tak jej jutro powiem :) chociaz mam nadzieje ze zapomni o sprawie :P

powiedz że to nie jest ładne słowo i oznacza brzydkie zachowania, i że chcesz, żeby używała to słowo. Jak moja córka zaskakuje mnie jakimiś tekstami "dziwnymi" to w ten sposób jej odpowiadam i to jej starcza :) Zwykle dzieci nie dopytuja i wystarczy im krótka rzeczowa odpowiedz.

Gość moherowa sara wychowuje
następne moherowe pokolenie i tak kurrwa to zacofane społeczeństwo nie zmieni się jeszcze przez 200 lat powiedz jeszcze dziecku że nagość to grzech i jak pan bóg patrzy na nią nagą to płacze jest mu smutno i bardzo cierpi

Gość malo tego.....
powiedz jej, ze kazdy czlowiek sie inaczej zachowuje, i niektorzy ludzie zachowuja sie tak, ze inni uwazaja ze to nieladnie. I to jest perwersja. Inne opcje jakie przychodza mi na mysl to: - wymysl kosciola na potrzeby sprawowania kontroli nad wiernymi - wynalazek diabla - to, za co sie idzie do piekla

Gość otręby śliwokwe
zamykam topik, dobranoc :) 🌼

Gość czemu się tak boicie seksu
Z dzieckiem można rozmawiać o seksie, oczywiście tak, aby zrozumiało. Te pomysły, żeby wyjaśnić ogólne znaczenie słowa perwersja bez wspominania o seksie może są i dobre, ale dziecko nie żyje w oderwaniu: albo coś powie, albo usłyszy że ktoś tego słowa używa i zapyta: jak to, przecież perwersja to tylko... i wda się w wyjaśnienia z osobą, która niekoniecznie będzie najlepszym nauczycielem. Możesz zacząć od ogólników i dodać, że często używa się tego słowa w odniesieniu do sfery intymnej. Warto też dodać, że to temat, którego nie powinno się poruszać wśród obcychm jak owsiki i sikanie.