Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość accident dittmer

Świadkowie JEHOWY - zakłamanie czy klapki na oczach?

Polecane posty

Gość accident dittmer

Na początku chciałbym aby ateiści i ci którzy gardzą Bogiem, śmieją się z Jezusa i nie mają poszanowania dla cudzych poglądów, wstrzymali się od głosu. Otóż ciekawi mnie myślenie Świadków JEHOWY, jeśli tu są tacy niech się wypowiadają. Mam do was pytanie! Skoro już tak bardzo przestrzegacie praw zawartych w Biblii, i bierzecie wszystko dosłownie co jest napisane w Biblii to dlaczego nie uznajecie Pana Jezusa za Boga? Jezus to jest Bóg, który stał się człowiekiem dla naszego zbawienia i przelał krew za WIELU na odkupienie win i to jest właśnie Bóg w którego wierzycie pod postacią Syna Człowieczego. Jest napisane w Biblii kilka zdań że Jezus jest Bogiem, jest Mu równy. Np. "Ja i Ojciec jedno jesteśmy", Ewangelia wg św. Jana 1:1 mówi: „Bogiem było Słowo. Ta sama księga, rozdział 1, werset 14 mówi, że: „Słowo stało się ciałem. To oznacza jednoznacznie, że Jezus jest Bogiem pod postacią człowieka. Uczeń Jezusa, Tomasz, nazwał Go: „Pan mój i Bóg mój! ( Ewangelia wg św. Jana 20:28). Jezus go nie poprawia. Apostoł Paweł opisał Chrystusa słowami: „...wielki Bóg i Zbawiciel nasz, Jezus Chrystus (List św. Pawła do Tytusa 2:13). Apostoł Piotr mówi podobnie: „ Bóg nasz i Zbawiciel, Jezus Chrystus (2 List św. Piotra 1:1). Bóg Ojciec sam także daje świadectwo o pełnej tożsamości Jezusa: „Tron Twój, o Boże, trwa wiecznie, berło Twego królestwa - berło sprawiedliwe (Psalm 45:7). W Starym Testamencie są proroctwa głoszące o panowaniu Chrystusa: „Albowiem Dziecię nam się narodziło, Syn został nam dany, na Jego barkach spoczęła władza. Nazwano Go imieniem: Przedziwny Doradca, Bóg Mocny,Odwieczny Ojciec, Książę Pokoju (Księga Izajasza 9:5). Dałem wam tyle cytatów ze Świętej księgi która również jest dla was święta więc teraz pytanie brzmi: Czy boicie się przyznać do błędu waszej wiary czy naprawde macie klapki na oczach? Szanuje waszą wiarę i to co robicie ale Biblia mówi tak a nie inaczej i te słowa z Biblii mówią wprost: tak tak nie nie a wynika z tego że: TAK JEZUS JEST BOGIEM i nie ma tu żadnej filozofii którą tworzycie by oszukać siebie samych.

Gość accident dittmer
Zrozumcie jeszcze że teraz mamy NT i nowe przymierze zawarte z Bogiem, ST był dla ludzi Abrahama, stare prawo było zbyt ciężkie do wykonania i nikt nie mógł się zbawić dlatego dzisiaj mamy nowe przymierze. Kto upadnie w grzech może powstać pokutując. A najważniejsze teraz jest miłować bliźniego swego i nieprzyjaciela i Pana Boga miłować z całego serca. WIARA, MIŁOSIERDZIE, SPRAWIEDLIWOŚĆ to trzeba zachować aby się zbawić.