Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suzi555

Otwarcie domowego Klubu Malucha na Białołęce

Polecane posty

Gość suzi555

Witam wszystkich. Zamierzam otworzyć Klub Malucha na Białołęce .Myślę o opiece dziennej od 7 do 18 dla dzieci od 6msc do 24 msc. Chciałabym się najpierw zorientować czy w ogóle byłoby zainteresowanie taką placówką. Planowane otwarcie IX 2011. Mam taki pomysł na Klub : -zamierzam to zrobić w lokalu mieszkalnym ok 50 m2 - 2 opiekunki do max. 9 dzieci - cena to około 1000 zł z wyżywieniem za msc -wpisowe 300 zł -opieka również w weekendy (jeśli byłaby taka potrzeba) -zajęcia dodatkowe : podstawy języka angielskiego, rytmika, - dla starszych dzieci zajęcia plastyczne i kulinarne i inne Czekam na opinie (przyjmę nawet krytykę ) i ewentualnych zainteresowanych :) Pozdrawiam

Gość kulinarne zajęcia
dla dwulatków proponuje prowadzić w języku angielskim :classic_cool:

Gość suzi555
okolo 1000 zl a uważa Pani że to za dużo?

to zależy jakie miasto i jaka dzielnica ale człowiek kazdy grosz liczy ja zarabiam 4 tys i nie wydałabym tyle za opieke dziecka mam tyle opłat i zobowiązań,wakacje , że dla siebie to już nic nie mam oprócz paru kosmetyków z rossmana

Gość suzi555
Warszawa białołęka .w Klubikach w warszawie ceny sa takie a nawet wyższe

Gość bukaaa
Jak wyobrażasz sobie zatrudnienie opiekunek? jeżeli będzie pracowała u ciebie obca osoba, to nie wyrobisz się z godzinami pracy ani wynagrodzeniem. Chyba że załozysz spółkę i będą pracowały właścicieli, ale wtedy wykończycie się po miesiącu. Zakładając, ze klub będzie czynny do 18 to przynajmniej do 19-20 trzeba będzie tam zostać, aby posprzatać.

Gość bukaaa
I gdzie będzie ten klubik? W zwykłym mieszkaniu? Bo możesz miec wtedy duże problemy z sąsiadami. :o

Gość suzi555
pracować będę ja i wspólniczka. uważam że dałybyśmy sobie rade . Jesli chodzi o sąsiadów to kwestia dogadania się a ta sprawa jest już dogadana

Gość suzi555
plac zabaw mam w pobliżu,

Gość suzi555
ale chyba nie jest to problem

nie znam raliów twojego miasta u mnie w mieście jest budynek wolno stojący z własnym ogrodem , przedszkole w którym są zawsze miejsca wolne - taka dzielnica wszystko dostosowane dla dzieci ,łazienki, sale zabaw,zabawki,wyżywienie przestrzeń ok 70 m2 i to wszystko za 450 zł msc + obserwacja w internecie a tu klita w blokach + plac zabaw gdzieś ogólnodostępny, pewnie jeszcze psy biegają mieszkańców i to za 1000 zł i to jest jeszcze mało wiadomo w każdym mieście inaczej jest

Gość suzi555
To nie klitka tylko normalne mieszkanie w ktorym spokojnie zmiesci sie 9 dzieci , wiekszosc pomieszczen bedzie raczej dostosowana , sala zabaw i zabawki rowniez bo to jest podstawa . nie wiem co pani rozumie poprzez słowo plac zabaw ... Plac o którym mowa powyzej jest ogrodzony i niedostepny dla zwierzat , uwazam ze dzieciom nic sie nie stanie jesli przejda sie 5 min spacerkiem do placu . Uwazam wrecz ze wyjdzie im to na zdrowie

Gość f=ja22c
zamierzam to zrobić w lokalu mieszkalnym ok 50 m2 - 2 opiekunki do max. 9 dzieci hahah :D razem 11 osob + Ty ?! w życiu bym dziecka nie posłała w takie miejsce , weź najpierw kredyt kup porządny lokal z 100 m i zajmij sie tym póki co możesz opiekować się lalkami baby born

Gość f=ja22c
dobra przeczytałam top i albo to prowo (całkiem nawet niezłe :) ) albo autorka to kretynka jakaś niedojrzała... po pierwsze działalnośc gospodarcza itp. musisz mieć pozwolenia sanepid przepisy bhp 2 pokojowe mieszkanie odpada więc nara

Gość suzi555
hmm Jesli ktos nie zna sie na rzeczy niech sie nie udziela na forum... Nie kaze Pani posyłac dziecka do mego Klubiku . Moze Pani zaplacic od 1500 wzwyz i bedzie 100m2 .jesli mnie Pani nie zna to prosze mnie nie obrazac chyba ze ma Pani bardzo ubogi zasob slownictwa ....Chcac zalozyc klubik dowiadywalam sie juz co na czym polega i wiem ze 2 pokojowe mieszkanie w zupelnosci wystarczy a pozatym nie pytam jak zalozyc Klub

mieszkam na warszawskiej Białołęce.Zauważ że dużo jest takich miejsc maja swoją renomę a przede wszystkim są w domach jednorodzinnych z ogrodem,większośc przedszkoli prywatnych walcząc o każde dziecko tworzy grupy żłobkowe ktoś majac do wyboru klubik w domu wolnostojacym a bloku wybierze blok musisz zaoferowac cos ciekawego zajecia muzyczne,plastyczne do tego musisz zatrudnic ludzi.przy 9 dzieci nie bedzie ci sie to opłacało

Gość suzi555
a czy sa osoby zainteresowane ?

Gość suzi555
Czy sa osoby zainteresowane takim klubikiem?