Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieistotne!!

dieta Ducana=rak!

Polecane posty

Gość nieistotne!!

witam! chcialabym przestrzec przed dieta Dukana. moja mama ją stosowala (na szczescie niezbyt dlugo) i nabawila sie raka zlosliwego endometrium. ten typ raka jest nowotworem hormonozaleznym a jak wiadomo dieta Dukana bardzo niszczy gospodarke hormonalna. Dziewczyny, opanujcie sie z ta dieta bo mozecie skonczyc tak jak moja kochana mama!

Gość nieistotne!!
i nagle cisza

Gość nieistotne!!
lepiej nie czytac takich postow, co?

Gość nieistotne!!
poza tym zakwaszacie swoj organizm. niedawno 27-latka zmarla przez Dukana bo zatrula swoj organizm przez wielotygodniowy brak wyproznien-spowodowany dukanem. opanujcie sie

Gość qu...lfonik
jasne :D To się uśmiałam!

Gość nieistotne!!
smiej sie smiej a pozniej bedziesz ryczec, ze masz raka zlosliwego

Gość lupomirianka
http://adonai.pl/zdrowie/?id=24 dieta czy otyłość. Dieta=niebezpieczeństwo, rak, srak i inne kompilacje otyłość/nadwaga=choroby serca, nadciśnienie i inne kompilacje. Wybór należy do grubasa, nie do Was.

Gość nieistotne!!
wystarczy MŻ i tyle. ja nie mowie zeby w ogole sie nie odchudzac. oczywiscie, warto miec diete ale zdrowa

Gość moja mama nigdy zadnej diety
nie stosowała. Zawsze jadła zdrowo, uprawiała swoje warzywa w ogródku, swoje owoce, mięso tylko od swojej matki z gospodarstwa. Też ma zmiany nowotworowe, wycięli jej macice. A nigdy do ust nie wzięła coli nie dodała kostki rosołowej do zupy ani Vegety. Także daruj sobie. Przykro mi z powodu twojej mamy, ale nie chrzań ze to dieta. Żyjemy w zanieczyszczonym środowisku, wdychamy rożne syfy, jemy syfy nie ważne czy na dukania czy bez żadnej diety bo warzywa czerpią z zanieczyszczonej gleby i powietrza i absorbują wszystkie świństwa które później trafiają do nas. Używamy kosmetyków w takich ilościach ze ich mieszaniny źle wpływają na naszą skórę i przedostają się do wnętrza. Nic nie poradzisz. Taki świat sobie stworzyliśmy. Dukan nie ma nic do tego.

Gość nieistotne!!
owszem, ma. od czasu zastosowania dukana zaczely sie problemy z miesiaczka, pozniej krwotoki i wlasnie problemy z hormonami (przed byly w porzadku, po wrecz przeciwnie). zreszta powiedzial to lekarz.

Gość nieistotne!!
zreszta, nie chcecie to nie wierzcie. pisze tylko o przypadku mojej mamy, ktora przez to miala bardzo rozlegla operacje i usunieto jej macice, jajniki i czesc wezlow chlonnych. jeszcze jak kobieta jest przed porodem a pragnie dzieci to w tym momencie juz pies pogrzebany

Gość zgadzam się że żyjemy
w zanieczyszczonym środowisku, spożywamy zanieczyszczony pokarm i oddychamy zanieczyszczonym powietrzem, ale czy to jest wystarczający powód by dowalać sobie jeszcze paskudną dietę? Chyba nie :O

U mojej tez się zaczęły i to nie wiadomo skąd i przez co. Pewnie jakby byla na diecie to by tez na to zwaliła bo zawsze się szuka czegoś na co można zwalić winę żeby poczuć się lepiej. Masz prawo do takich oskarżeń bo jesteś rozżalona, ale nie wmawiaj całemu światu że każdy na diecie umrze na raka! Akurat ta dieta wydaje mi się dużo zdrowsza niż wiele innych z którymi miałam do czynienia na tym forum. Np dieta Kwaśniewskiego. To dopiero dziwna rzecz. Dukan jest przy niej całkiem ok.

Gość pokoj naszym duszom
podejrzewam Nieistotne ze jestes z kola propagandy dukanowej i swoim wpisem chcesz skompromitowac krytykujacych te diete. Zeby znow wyszlo, ze krytykuja te diete tylko idioci. A ta dieta jest serio niezdrowa i kazda dietujaca to wie. Tak samo jak wiemy, ze palenie zabija i palimy oraz ze alkohol zzera komorki szare i lubimy golnac przy grilu. Pokoj Twojej Mamie i Twojej znerwicowanej duszy. I przebadaj geny, zeby wiedziec, czy nie z grupy ryzyka.

Gość m cljoidjkoka
może po prostu po diecie to wyszło, ale wczesniej zaczęły się zmiany, mogła o nich nie wiedzieć poza tym lekarze nie wiedzą wielu rzeczy ale tego nie powiedzą i nie trzeba się sugerować opinią jednego lekarza, przede wszystkim swoją ale to pod warunkiem jak ktoś zna swoje ciało i zna się na fizjologii

Gość zgadzam się że żyjemy
Porównanie diet Dukan - Kwaśniewski, to jak porównanie typu: Co mi bardziej zaszkodzi - wypicie kreta do udrażniania rur, czy Domestosa do czyszczenia kibla. A przecież jest jeszcze woda, herbata, mleko, kakao...

Gość nieistotne!!
chodzi mi o to, ze w momencie gdy byla na diecie po miesiacu akurat zaczely sie problemy z okresem (wczesniej nie bylo). poza tym wierz mi, ze naczytalam sie o raku endometrium i akurat ten typ jest hormonozalezny. co do diet, uwazam, ze wlasnie najlepsza jest mż plus wlasnie unikanie fast foofd'ow itd. dieta kwasniewskiego i tego typu dziwactwa to juz w ogole masakra

Gość nieistotne!!
wierzcie w co chcecie, mam gdzies. Wasze zycie, Wasze zdrowie. jade do mamy

Gość m cljoidjkoka
może twoja mam miała jakieś problemy hormonalne, nie oszukujmy się za takie diety niech się biorą ludzie zdrowi i to na krótką metę, ale ja szczerze mówiąc nie polecam wcale i nigdy bym się nie zdecydowała na dukana bo wiem coś o prawidłowym funkcjonowaniu organizmu

Ok przykładów jest jeszcze sporo np dieta kapuściana. Ile można jeść rozgotowaną kapuchę? To w ogóle coś nam dostarcza do organizmu? Dieta na której dziennie zjada się pół kurnika i zagryza kogutem w niedziele zwana chyba Norweską. I mogłabym tak długo, ale mi się nie chce. Morał z tej bajki taki ze KAŻDA dieta jest nie zdrowa, ale miliony ludzi stosują te diety bo chcą, bo to ich wybór. Palenie jest nie zdrowe, a miliony ludzi palą i mają głęboko raka, a przecież diety nie można porównać do nałogu! Tak wiec czcza dyskusja i tyle. Nie chcesz to nie będziesz stosować, ja chce więc stosuję i już.

Gość m cljoidjkoka
do mnie ostatnio przyszła matka powiedziała że koleżanka jej poleciła diete białkową, od razu jej odradziłam, dobrze że mnie posłuchała

Gość dkjsfldkfjskd
Hah, wlasnie mialem napisac porownanie do papierosow.. a tu prosze... zadna bzdura nie jest straszna kafeteriankom... Jak to diety nie mozna porownac do nalogu ?? Oczywiscie ze mozna! Tylko niektorzy nie zdaja sobie sprawy z tego co robia... Pisanie, ze srodowisko zanieczyszczone, wiec dieta nic nie ma, bo ludzie pala papierosy i sie nie przejmuja... No wlasnie, pala i sie nie przejmuja. Ale czy to znaczy, ze nalezy mowic, ze papierosy nie szkodza? Idiotyzm... Ktos sobie lubi robic krzywde, to jego sprawa, tylko niech bedzie swiadomy, ze ja sobie robi i nie wmawia jeszcze innym, ze to zdrowe. Bialko silnie zakwasza organizm. Jesli sie nie wprowadza dla rownowagi produktow zasadowych do diety, to ciagle zakwaszenie i inflamacja w organizmie jak najbardziej moze prowadzic do nawet tak powaznych stanow jak rak. Nie slyszeliscie, ze dlugotrwaly stan zapalenia ma takie skutki?

Gość dkjsfldkfjskd
A ciekawe, czy dajecie dzieciom papierosy palic, skoro to i tak bez roznicy? Bo Dukanem co niektorzy madrzy i dzieci "odzywiaja"...

Gość ale to jak to
chcesz powiedzieć że u twojej mamy w przeciągu miesiąca rozwiną się wielki nowotwór złośliwy?? Mi się wydaje że to dziadostwo tak szybko nie rośnie...

Gość rukola i bazylia
Niestety - potrafi rosnąć i rozwijać się błyskawicznie :O U mojej mamy tak było :O To znaczy - nie po diecie, ale rozwój guza był tak szybki :O

Gość dkjsfldkfjskd
Glupota na tym forum poraza... Tu nawet jak ktos napisze cos tak powaznego, to zostanie wysmiany i dowie sie, ze gowno wie i niech nie przeszkadza, bo wszystkie wiedza lepiej... Mam wrazenie, ze jakby statystyczna kafeterianka wylazla na jezdnie na czerwonym i ktos krzyknalby "uwazaj samochod" to uslyszalby, zeby sie zamknal bo jest debilem, a ona wie co robi i skoro wylazla, to widocznie chciala...

A nie wydaje wam się,żę każdą dietę należy najpierw skonsultować z lekarzem? Przecież reakcja na pewne zmiany żywieniowe jest indywidualną sprawą.Wiele zależy od kondycji organizmu. Nieracjonalny,źle dobrany do naszych potrzeb sposób odżywiania spowoduje zniszczenia w organiźmie, często nieodwracalne.

Gość paskudna koszulka
Kwaśniewski i Dukan to dwie różne diety wspólny mianownik to mało węglowodanów u Kwaśniewskiego są prporcje Białka:Tłuszcze:Węglowodany/1kg ciała(wagi średniej- należnej wzrost minus 100) 1:1,5-3:0,3-0,8 (oby się mieścić w tych proporcjach) dukan to głownie białko + niskokaloryczne jarzyny(mała zawartość cukrów, najlepiej bez śladu tłuszczu) bez pieczywa,ziemniaków i same produkty light 0% tłuszczu , więc głownie białko(a na pewno będzie go więcej niż 1-2 g na kg ciała jak człowiek potrzebuje) :( moją koleżankę (astmatyczka i mająca słabe nerki) lekarz ostro opieprzył ,że chce tą dietę stosować bo nawet jeżeli będzie piła ogromne ilości wody jej organizm(i tak już osłabiony) sobie nie poradzi i obciąży dodatkowo niepotrzebnie wątrobę :( tak ,że z dwojga złego to już ta Kwaśniewskiego ale ponoć też jest bardzo rygorystyczna :( człowiekowi są potrzebne białka cukry tłuszcze witaminy i mikroelementy ale bez przesady , może faktycznie już lepiej mniej jeść i więcej się ruszać

Gość coś w tym jest
Stosowałam dietę Dukana około roku,wcześniej byłam okazem zdrowia,nie miałam nadwagi,chciałam wyglądać idealnie i tyle:D. Po roku zaczęły się problemy ze zdrowiem,sprawy ginekologiczne guzki ,które miały dziwny" skład",ostatecznie nie znaleźli przyczyny,przyznali,ze nie spotkali się z podobnym "utkaniem"i umiejcowieniem/nietypowe/.Poza tym mam od jakiegoś czasu problemy z innymi organami,szczególnie z żoładkiem,przestałam tolerowac bialka-po zjedzeniu uciążliwe biegunki. Teraz dieta warzywna/tylko gotowane/ i makaronowa,to jedyne co mi w tej chwili nie szkodzi. Na Dukanie można szybko schudnąć,ale sądząc po tym jak zaczęłam się sypać,nie polecam.