Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kaskawelpaska

do magisterek - isc dalej na studia ?

Polecane posty

Gość kaskawelpaska

Kilka miesięcy temu obroniłam licencjata. No i nasuwa mi sie jedna mysl ... te pojebane studia, nic mi nie daly, a stracily 3 lata mojego weekendowego zycia (studiowalam niestacjonarnie) . Jak ja zaluje ze nie poszlam do technikum. Pracy w kierunku studiow szukalam od poczatku 1 semestru. I tak moze w zawodzie - rachunkowosci- przepracowalam 6 miesiecy. Reszta to handel - praca jako hostessa, sprzedawca, pracownik biurowy. Zarobki tragiczne ... Mam pokazne doswiaczenie w hanldu, ale kuwa wszedzie mi proponuja cos kolo najnizszej krajowej. Myslalam ze papierek cos zmieni, a tu dupa blada ;/ Chcialabym w koncu sie wyprowadzic od rodzicow, a z tysiakiem w rece to ja nawet kawalerki nie wynajme ;/ Mam dosc i dlatego chyba zadecydowalam olac magisterke bo watpie bym z tytulem magistra zawojowala polski rynek pracy :( Niestety studia na polskich uczelniach sie strasznie zeszmacily, nie przygotowuja do zycia, a tym bardziej do podjecia pracy w zawodzie. W ogole widze ze w obecnych czasach najbadziej wygrali moi znajomi po technikum lub zawodowce. W młodym wieku zdobyli doswiadczenie i najczesciej dostali prace tam gdzie robili praktyki. Zarabiaja bardzo dobrze, juz zakladaja rodziny. NatomiasCi po studiach, za bardzo nie wiedza co ze soba zrobic. Nie moga znalezc pracy w zawodzie. Ci ktorzy ja maja to albo mieli cholerne szczescie, albo dostali ja po znajomosci (sami tak przyznaja). Nie wiem chyba wyjade za granice ;/ wole juz na zmywaku robic i przynajmniej sie utrzymac, niz wykonywac prace umyslowa w Polsce i dostawac za to jalmuzne ;/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować