Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama roczniaka monika

drogie mamy znajace sie na wypiekach-AUTO-TORT

Polecane posty

Gość raczkabaczka
Za 100 zł to raczej będzie ciężko wyprawić całą imprezę, raczej niewykonalne, no chyba że postawisz tylko tort i ciasto, bo chcąc ugościć ludzi jeszcze słonymi daniami typu jakieś mięso, przekąski, sałatki itp, napoje itd, to za 100 zł w życiu tego nie zorganizujesz. Torty z cukierni wychodzą drogo i jak nie masz kasy, upiecz zwykły tort wq domu, ładnie ozdób i będzie ok.

Gość :O:O:O
pieczesz biszkopt prostokątny i robisz zwykły tort najlepiej z ananasem. Następnie dokładasz na górę kolejne 2 wartwy biszkopta prostokątnego ale dużo mniejsze- też przekładasz masą. Po bokach ustawiasz połówki plastrów ananasów z puszki, jak cienkie plastry to po dwie w miejscach kół. Na całą konstrukcję nakładasz odpowiednio zabarwioną cukierniczą masę plastyczną- znajdziesz przepisy w necie jak szkoda Ci kasy na gotową i dekorujesz na kolorowo tak żeby zaznaczyć okna, kołą itd:)

Gość ciocia Nikoli
200 zł za tort ?? Szok !!!! Ja zamawiam zawsze w Auchanie. Ostatnio za tort z motywem Scooby Doo - 1,5 kg zapłaciłam 85 zł

napisalam ze przeznaczam 100 zl bo mieso, warzywa na sallatki, alko i napoje juz mam,pozostaje jakies ciasto i tort

Gość raczkabaczka
w dobrych cukierniach takie torty w kształcie jakiejś figury kosztują w granicach 100 nawet 200 zł. Te w kształcie figur są po prostu droższe, niż te okrągłe z motywem bajkowym na górze.

tylko nie wiem gdzie kupic taka mase lub czerwony barwnik do kremu...dzieki za pomoc

Gość raczkabaczka
Napisałaś, że 100 masz na zorganizowanie całej imprezy, nie że tylko na ciasta.... Ale za 100 zł spokojnie wykombinujesz tort i ciasto.

Gość arz
Wejdź na stronę WIEKIE ŻARCIE, może sama zdecydujesz się upiec taki tort. Znajdziesz tam piękne "dzieła".

wlasnie o taka mase chodzi...niestety nie zdarze jej kupic przez neta...a w moim miescie nic nie ma takiego...coz bede szukac zaraz sie wybieram jak tylko maly wstanie i tu znalazlam fajny przepis krok po kroku ale bardzo bym chciala czerwone auto...

Masę robisz tak: Kupujesz pianki jojo 3 paczki i 2 kg cukru pudru. Pianki jojo wrzucasz do miski, dodajesz 2 łyżki wody i stawiasz na rondlu z gotującą się wodą. To się topi. Musisz przemieszać co jakiś czas. Dodajesz do tego trochę cukru i mieszasz. Następnie całość wywalasz na stolnice i wsypujesz kg cukru i ugniatasz jak ciasto aż będzie miało konsystencje plasteliny. Jak chcesz czerwone to dodaj albo barwnik albo sok z buraka (różowe wtedy wyjdzie ale też znośne) jeszcze w trakcie rozpuszczania pianek. Jak już wyjdzie plastelinka to się bawisz- wałkujesz, ugniatasz, wycinasz, lepisz co ci się podoba. NIENAWIDZE TEGO ROBIĆ. Wszystko mam tym ulepione, rece parza, nie chce się pieroństwo zmyć ze stolnicy i z garnków. Wolę dać te 100 zł i mieć z głowy, albo... kupić za 20 zl na allegro opłatek z motywem. Extra jest już wypróbowałam kiedyś. Kładziesz na wierzch jakiegokolwiek tortu i jest super tort z samochodzikiem. :) http://allegro.pl/oplatek-oplatki-cars-2-kubus-puchatek-i-inne-21cm-i1668868472.html