Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carmellka

jak opanowac ten nieszczesny stresss - pomozcie

Polecane posty

Gość carmellka

za kilka dni mam egzamin na prawko nie zdalam juz 8 razy wiec kompletna zalamka. Czuje ze tym razem jestem przygotowana na 100% naprawde dobrze jezdze egzaminator tak mowi. Plac tez mam wyuczony, kosztowalo mnie to mnustwo pieniedzy ale nie poddalam sie jeszcze i tym razem chce zdac! Problem w tym ze jak juz jade do tego cholernego osrodka egzaminacyjnego to zaczynam sie denerwowac a jak juz jestem w poczekalni to odczuwam straszny stres i strach przed tym bo tak bardzo chce zdac. Nie umiem sobie z tym poradzic. Serce mi okropnie wali, nogi jak z waty, rece sie trzesa.. katastrofa !!

Gość carmellka
jest tu ktos :(

Gość wrrryyyyk
współczuje, ale podziwiam

powtarzaj sobie afirmacje . oddychaj głęboko . mi czasem pomaga . ; ) i tak wgl powodzenia . !

Gość ona_236_
Ja zdałam za 8 razem ale stres nie do opisania po prostu.Najważniejsze żeby myśleć co sie robi i nie przejmować sie tak tym.Powiecieć sobie bedzie co ma być zdam to zajebiście a jak nie to świat sie przecież nie zawali.

Gość recognicion
oddechy pomagają, głęboki wdech licząc do 4 i pooooowolny wydech licząc do 8, tak kilkanaście oddechów i bedzie ok, organizm się uspokoi, powodzenia, nie poddawaj się

Gość moj kumpel zdawal 13 razy
i ten 13-ty okazal sie szczesliwy :)

Gość dunajeccckaaa
Autorko mów sobie głośno, że porzucasz stres. Najlepiej w miarę możliwości nie wchodź do tego ośrodka, bo tam atmosfera jest grobowa. Bądź na zewnątrz na ile to możliwe zdala od innych, a co do egzaminatora wyobraź sobie, że jesteś taksówkarzem i masz zawieźć klienta do celu. :) Pozdrawiam ja zdałam za 6 razem.

Gość recognicion
wdech nosem a liczyć oczywiście w umyśle:)

mówienie głośno, że się porzuca stres jest jak dokładanie go sobie. lepiej mówić: jestem rozluźniona.;)imho i tak to g. da. u mnie skuteczniejsze jest myślenie: "no i ch. świat się nie zawali.". podziwiam za wytrwałość.

Gość carmellka
dzieki moze i te wdechy pomoga, nie probowalam nigdy. Mam jeszcze jeden problem. Chodzi o koncentracje.. czasem ciezko mi sie skoncentrowac zaczynam myslec o czyms innym i wtedy zapominam o jezdzie i czesto popelniam jakis blad przez wlasna nieuwage. Myslalam zeby kupic sobie jakies witaminki na koncentracje, myslicie ze to dobry pomysl??

Gość zacznij brać jakieś leki
ziołowe na nerwy - już teraz, żeby trochę sie wyciszyć w dniu egzaminu weź ewentualnie jeden, rano

na pewno . ale powtarzanie sobie pozytywnych afirmacji . typu : jestem rozluźniona i skoncentrowana . chyba dadzą większe rezultaty. ;] wyobrażaj sobie , że już zdałaś i odbierasz prawko .. to dopinguje. ; D

Gość Małoszka
Mnie mówili, ze pomaga batonik :D I pomógł. Opanowałam sie, byłam zdenerwowana, ale panowałam nad sobą i zachowałam zdrowy rozsądek.

Gość carmellka
mnie batonik nie pomogl.. nie moglam nic jesc z tych nerwow. Moze udam sie do apteki i zapytam o cos na poprawienie koncentracji

Gość ona_236_
Gdzie tam żaden batonik nie pomoże to tylko takie gadanie.Może melise ppij,ja brałam magnez i piłam taki syrop neospamine cholernie nie dobry był

Gość ytutyuyu
w jakim miescie zdajesz?

Gość me here now
akie wdechy i wydechy poteguja strach i moga prowadzic do ataku paniki. Raczej pomysl o tym w wiekszym wymiarze 'ja dupkom pokaze. swiat sie nie zawali jak sie nie uda. poza tym mozesz zawsze wniesc odwolanie, a jak juz zdasz to napisac skarge.'

Gość carmellka
zdaje w czestochowie

Gość idz do rodzinnego to
ci zapisze jakis beta bloker typu metocard lub proplanolan. pomaga doraznie na stres. wytlumacz i powiedz ze masz egzamin i sie straszni trzesiesz i to ci pszeszkadza w zdaniu egzaminu. ja mam fobie lekarska a musialam zrobic ekg pred zabiegiem i oczywiscie tetno bylo 130. rodzinny jak to zobaczyl zapisal mi metocard kazal zazyc i na nastepny dzien przyjsc na ekg jeszcze raz i tetno wyszlo 100 zazylam mala dawke tylko