Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skasowali mój nick

WREDNE UZRĘDNICZKI!!!

Polecane posty

Gość skasowali mój nick

Piszę drugi raz, bo poprzednio usunięto temat. Moja mam we wrześniu 2010 złożyła do wójta podanie o stypendium dla brata(tzw. stypendium wójta).Brat był wtedy niepełnoletni. Dopiero wczoraj przyszło pismo, że brat dostał 210 zł(tak, po 21 zł/mies) stypendium i że najpierw trzeba przedstawić dowód zakupu(fakturę) na tę kwotę(najlepiej coś "szkolnego"). Więc dziś odebrał wypłatę(z praktyk), poszedł kupił sobie buty i pojechał do UG. A tam zonk, bo stypendium może odebrać tylko mama! A mama od tygodnia jest na szkoleniu z UP i wraca za 3 tygodnie(termin wypłaty stypendium mija 30 czerwca). Tak więc brat, swoje zarobione pieniądze wyrzucił w błoto, w kasie gminy pozostanie te 210 zł, a panie urzędniczki będą miały za co kupować sobie kawę!!! Jutro jadę sama do wójta, choćby mieli mnie stamtąd ochroniarze wynosić. Bo kurwa nie śpimy na kasie, żeby teraz takie numery odstawiali i nie wypłacili stypendium osobie, której je przyznali(brat jest pełnoletni od grudnia).

Gość annninnka
Zanieście upoważnienie do odebrania pieniędzy i nie powinni robić problemów z wypłatą stypendium.

Gość skasowali mój nick
a napiszesz mi 6to upoważnienie??mojej mamy NIE MA teraz w domu i niby jak ma mi napisać upoważnienie??

Gość Laleczkaaaa
a niech wysle poczta to upowaznienie !

Gość skasowali mój nick
tak, tyle,że ja nie mam z nią kontaktu.i to nie prowo, bo nie każdy ma w dzisiejszych czasach telefon komórkowy.

Gość ...........szok...............
skasowali mój nick _> gdzie się jeszcze takie ludzie uchowali jak ty to ja nie wiem!!! po pierwsze mama składała wniosek więc tylko jej należy się kasa po drugie to kawy sobie za to nie kupią bo to są pieniądze państwowe za które te osoby odpowiadają i z których się rozliczają i nikt mi nigdy nie powie że urzędnik kupuje kawę za kasę z urzędu jak słucham takich rzeczy to mi się kiszki przewracają bo nawet wójt czy dyrektor nie ma prawa kupić sobie kawy za pieniądze z urzędu a jak kupują jakieś jedzenie to idzie to z funduszu socjalnego na który składają się wszyscy pracownicy (pobieja się im z wypłaty) i nikt sobie nie bierze pieniędzy z kasy!!! jak dla mnie to jesteś na poziomie podstawówki!! pracowałam w trzech jednostkach państwowych i szlak mnie trafia jak słyszę że się nic nie robi tylko kawę piję!! bo przecież robota sama się robi a my tylko pijemy kawy i jemy wszystko co popadnie i nam tylko dupy rosną!! po prost żenada!! urzędniczka

skasowali mój nick -> i widać że inteligencją też nie świecisz bo zawsze można podpis mamy podrobić bo nikt tego nie będzie sprawdzać!! poziom zero jak dla mnie!!

Gość skasowali mój nick
szok nie napisałam,że wszyscy urzędnicy tacy są.Ale skoro brat zaszedł, wytłumaczył sprawę to nie może odebrać SWOJEGO stypendium?Bo w wysłanym przez nich piśmie jest wyraźne napisane że stypendium jest przyznane dla niego a nie dla mamy!!! I niestety, ale większość osób w mojej gminie pracuje jakby za karę i we wszystkich sprawach sprawiają problemy.

Gość maćkowy potwór
urzędniczki sobie tego wszystkiego nie wymyśliły tylko prawodawca a im oczywiście zawsze się dostaje od tępych dzid:O

Gość skasowali mój nick
szok wiesz, jestem jaka jestem, ale podpisów podrabiać nie zamierzam, pani URZĘDNICZKO, strażniczko naszych interesów...

Gość skasowali mój nick
może i pracodawca wymyślił, ale gdy jest jakaś kasa do rozdania to aż dziw bierze, że najpierw z podaniami lecą koleżaneczki pań pracujących w gminie... szok a Ty ile podpisów podrobiłaś?bo np brakowało w jednym miejscu?

Gość skasowali mój nick
ja mam inny charakter pisma od mamy i wystarczy że zerkną na podanie i będą wiedziec ze to nie jej podpis i grafolog nie bedzie potrzebny wiec sie dyrektore nie wymadrzaj

Gość skasowali mój nick
ale podpis nawet na podaniu napisanym na komputerze MUSI byc własnoreczny.

skasowali mój nick -> brat nie może odebrać bo pod wnioskiem podpisała się mama i nie wiem co tu jest takiego skomplikowanego a w urzędach nie podrabia się podpisów (przynajmniej u nas) bo nie potrzebujemy pieniędzy (chociaż zarabiam najniższą krajową) bo na przykłdzie twojej sytuacji zawsze osoba może zgłosić się po wypłate kasy i wtedy byłby problem a nie jest to możliwe że wypłata jest do 30 czerwca bo od daty przyznania można wybrać pieniądze do 12 miesięcy tylko trzeba pisać dodatkowe podanie z wyjaśnieniem czemu w tym, czasie nie mogło się odebrać tego stypendium i proste a w urzędach nie pracuje się za kare tylko jest dużo pracy a mało ludzi do pracy ale nie zrozumie tego ktoś kto nie pracował w uzrędzie

Gość skasowali mój nick
dyrektore jesteś tak ograniczona?? a w jakim rejonie Polski przyjmują do urzędu podanie podpisane komputerowo?????wszędzie potrzebny jest podpis własnoreczny! zresztą skoro UCZCIWA pani urzędniczka "szok" sama poradziła,żeby podrobić podpis, to wole się nie zastanawiać co dzieje się w innych urzędach

Gość oj kobieto a zadzwonic do
mamy to nie możesz? ....niech napisze upoważnienie i wyśle poleconym priorytetem, dojdzie najdalej za 2 dni! ....a jakby była bardziej kumata, to mogłaby zeskanować i przesłać wam na maila, a wy byscie tylko wydrukowali....

dyrektore -> niektórzy ludzie nie chcą pomocy tylko chcą sobie po kimś pojeździć bo widać im w życiu nie wyszło i muszą się wyżyć na innych;) a dziewczyna ma naprawdę straszny problem :D

Gość skasowali mój nick
szok dużo pracy powiadasz?zawsze jak tam jestem a jestem o róznych porach dnia to na biurku kawusia i pogaduszki z koleżankami z pokoju obok, no ale duzo pracy, bo duzo do oplotkowania. jak juz ktos napisal, to wymóg narzucony przez pracodawce.ok, skoro to stypednium wójta do pojde jutro do wójta.

Gość skasowali mój nick
nie, zadzwonic nie moge bo mama nie ma telefonu!!!i nie mam z nia kontaktu. zreszta dziekuje za "pomoc". temat zamkniety.

skasowali mój nick -> bo w rodzinie takie rzeczy mogą być bo nie wyjdą poza nią ale widać jesteś trochę ograniczona i sobie z tym wszystkim nie radzisz a w urzędach są takie kontrole że my nie mamy po co podrabiać podpisów obcych osób

Gość skasowali mój nick
szok raczej zostałam wychowana uczciwie, ale większość z was zapomniała co to słowo oznacza, skoro sami namawiacie do takiego czynu.

Gość oj kobieto a zadzwonic do
ej no nie wierzę że nikt nie ma telefonu tam gdzie jest mama...

Gość skasowali mój nick
możesz nie wierzyć ale na szkolenie pojechało kilkanaście osób, których ja nie znam, bo zostali zebrani z całego powiatu, więc skąd mam mieć ich numery?

skasowali mój nick -> kawa na stole o każej porze :D to mnie rozbawiłaś bo kawę można wypić rano i później w czasie pracy mamy 20 minut przerwy które i tak nie wykorzystujemy bo zawsze znajdzie się ktoś kto w tym momencie czegoś potrzebuje i nie liczy się z kartką na drzwiach że jest przerwa no ale coż to ograniczenie mózgu u niektórych ludzi a jak nie zna się pracy od drugiej strony to lepiej nie mów takich rzeczy bo to jest żenada!!! a wójt Ci nic nie pomoże bo to nie jest od niego stypendium tylko dostał kasę z ministerstwa na taki cel i teraz ją rozdaje ale nie może jej dać osobie nieupoważnionej po prostu szok!!!

skasowali mój nick -> bo to jest w rodzinie i twoja mama nie pójdzie nigdzie donieść że jej córka podrobiła jej podpis!! a wiem co to uczwiwe wychowanie i to bardzo dobrze ale w sytuacjach podbramkowych trzeba się jakoś ratować gdy w gre wchodzą sprawy rodzinne dyrektore-> zamiast szmatą zaczniemy myć podłogi waszymi podaniami i ciekawe co byście wtedy zrobili!! bez urzędników gówno byście mieli!! oni odwalają brudną robotę której wy nie widzicie ale szkoda słów do takich nierozgarniętych ludzi!!

Gość uwielbiam jak urzędaski
twierdzą, że mają dużo do roboty :) ilekroć jestem w jakimś urzędzie, to bab jak psów (wiadomo - klany rodzinne, córunie, wnusie i w ogóle następne pokolenia muszą się przysposabiać do roboty :P ). administracja publiczna jest rozbudowana do absurdu, to są fakty. więc potem jest jedna baba do przekładania jednej kartki z miejsca na miejsce :O

Gość skasowali mój nick
szok może u Ciebie akurat jest dużo pracy, co nie znaczy, że tak jest wszędzie. w sumie to mogłabym się kłócić, czy mam się podpisała na podaniu bo to ja je zaniosłam do sekretariatu i przecież mogłam sama wtedy oszukać i podpisać, ale uczciwość mi na to nie pozwala. ale nie śpimy na pieniadzach i nawet te marne 21zł stypednium, które jest niby szkolne(jutro koniec roku) się przyda. tym bardziej że szkoda mi brata, który oddał całą wypłatę, bo myslał że mu zwróca. a tu takie problemy.

dyrektore -> a widzisz a ja chudne bo nie mam czasu zjeść śniadania! można na wysokich stanowiskach tak ale na tych gdzie ma się kontakt z ludzmi to nie ma się czasu na nic...

Gość skasowali mój nick
szok mam może i nie powie ze ktos podrobil jej podpis ale skoro macie kontrole i przejrza takie dokumenty to jak byk będą 2 różne podpisy!!! i wtedy niby urzednik dostanie po dupie???czy petent???? co do pracy w urzedach- byłam na praktykach w MOPSie i wiem co widzialam, jak się "pracuje", jak się załatwia sprawy petentów wiec pojecie o tym, co większość robi za biurkiem mam!

uwielbiam jak urzędaski -> a widzisz ja nie jestem po znajomości w pracy bo nikogo wcześniej z urzędu nie znałam i poszłam tam na staż i uznali mnie za dobrego pracownika i przyjeli do pracy a co do biegania z kartkami to jest tak że potrzeba kilku podpisów żeby coś przeszło i się lata jak durny z jedną kartką papieru no ale dla was to nic bo tylko chcecie kase z urzędów i gówno was to obchodzi ile trzeba się nad tym wszystki napracować i ile zrobić papierówki no ale to nasze chore państwo i przepisy nie do pomyślenia