Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teściowa mądra głowa

honorata -imię dla wnuczki ?

Polecane posty

synowa chce nadać córeczce imię HONORATA. czy to jest ładne imię,jak można je zdrabniać? Jak mogę delikatnie jej tego odradzić ? Nie chciałabym się wtrącać, mimo iz mamy bardzo dobre relacje jakoś nie wiem jak jej to powiedzieć. To imię jest zbyt twarde jak dla małej dziewczynki. To pierwsze dziecko mojego syna,on nic przeciwko nie ma,choć na początku tego świetnego pomysłu zaczął zgłaszać sprzeciw,małżonka jego go "zagdakała" . Podarowałam jej WIELKĄ KSIĘGĘ IMION . I cholerka wybrała HONORATĘ. ależ czemu to tak? Są tu jakieś Honoraty? pomocy !!! ;))) inne rozważane imiona to ; Nadia , Laura, Roksana, Diana i Lena. szanuję jej decyzję, bo to przecież jej dziecko i nikt nie ma prawa się wtrącać. Ale może jakoś się uda przekonać,by nadała raczej miękkie imię.

podobny ,bądż nawet taki sam opis przekonał synową. Pochodzenie: Znaczenie: "czczona, poważana" Znaczenie imienia: "czczona, poważana" Liczba dla imienia: 5 Znak zodiaku: Planeta: Imieniny obchodzi: 11 Stycznia, 22 Grudnia Imię Honorata znaczy po łacinie: "czczona, poważana". Liczba tego imienia wynosi pięć. Piątka to liczba ludzi pewnych siebie, dumnych i niezależnych. To wyjaśnia, dlaczego mamy POWAŻAĆ Honoraty. A dlatego, że one same mają wysokie mniemanie o sobie! A gdy ktoś umie docenić siebie samego, także inni go docenią. Jako małe dziewczynki Honoraty uwielbiają się popisywać i deklamować wierszyki. Od razu stają się ulubieńcami całej rodziny. Później też należą do tych osób, które ubarwiają życie innym. Każdy by chciał, aby Honorata gościła w jego domu. W jej towarzystwie nie można się nudzić.

Gość ja mam Honorata ale na drugie
tak tak, nawet majac na drugie imie i tak nie raz dokuczano mi z jego powodu. dzieki bogu ze rodzice nie dali mi tak na 1 imie. nie znam nikogo komu by to imie sie podobało..ale zdrobniec mozna honorcia, honorka...

Gość carmencarmen
zapytaj synowej czy chce zeby na jej corke mowili Honorka... bo bede tak mowic, dzieci sa okrutne, a dziewczynka bedzie sie meczyc cale zycie. Porozmawiaj z synem, zapytaj synowa czy chcialaby sie nazywac Honorata? Honorka? Honoratka? niech dziecka nie krzywdzi

Gość Imię oryginalne i...polskie
Zdecydowanie fajne w tym wszechobecnym zalewie Klaudii, Paulinek i DZesik :)

Gość carmencarmen
moze i oryginalne... ale prosze cie... - Honorka?? wiesz jakie sa dzieci?? wiesz jak jej beda dokuczac? a co bedzie jak bedzie miala nascie lat? bedzie miala zal do rodzicow cale zycie ja tez mam niespotykane imie i powiem ci ze ja tego imienia nienawidze od malenkosci a mam juz 25 lat...

TO IMIĘ JEST OKROPNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DZIECKO BĘDZIE MIEĆ SPIEPRZONE ŻYCIE PRZEZ TO, ŻE KTOŚ MA FATALNY GUST!!!!!!!

wiem doskonale ,że nie mogę ingerować w życie mojego syna, ale synowa ma na imię ALeksandra Mówimy na nią Ola,Olunia,Oleńka. Także forma Aleksandra jest bardzo elegancka i tak naprawdę bardzo mi się podoba. I teraz tak się zastanawiam,jak będę mówiła do wnusi ? Honorka ? - no przecież to okrutne. Honorata -jak najbardziej ,ale nie Honorka. matko ,niech juz robią co chcą.co ja się będę wtrącać.

Gość Imię oryginalne i...polskie
Znałąm jedną Honorate i nie przypominam sobie,żeby ktoś jej dokuczał z powodu imienia. Jak ktoś sie wysili to zkażdego imienia sobie zrobi jazde, a jak nie z imienia to z pryszcza na nosie

Gość uugygyyg
Moja bacia miala na imie Honorata, tez nazwalabym tak corke, ale mezowi sie nie podoba. Ty jako tesciowa lepiej sie nie wtracaj, moja tez juz mi sie zaczyna wtracac mowi, zeby nazwac nasza przyszla corke po jej matce, a ja nie chce, jakim prawem ona mi mowi jak mam nazwac wlasne dziecko. Mialyscie swoje dzieci to moglyscie nazywac je tak jak chcialyscie, a teraz sie nie wtracajcie. A tak wogole to Honorata juz lepsza niz Nadia , Laura, Roksana, Diana czy Lena

Gość do tesciowej madrej glowy
Nie martw się, jeszcze jej się dziesięć razy zmieni. Ja miałam też okropne imię dla córki (ale coś mi strzeliło w ciąży do łba). Dobrze, że urodził się syn :D

Gość wnerwiona na maxa !!!!
daj spokoj. znam jedną honoratę mowią na nią HONIA, ogolnie nie podoba mi sie to imie, ale skoro podoba sie rodzicom to co tobie do tego ?? i co chcesz im odradzac?? wybrali i juz czy to sie tobie podoba czy nie :O najlepiej sobie odpuśc takie ingerencje bo moze teraz masz z nia dobre stosunki,ale niewiele trzeba by je pogorszyc...............

A co do imienia - znam trzy Honoraty, jedna niezbyt miła, druga fajna dziewczyna, trzecia zwariowana. Imię nie zawsze warunkuje charakter. Nie podoba mi się to imię, jest brzydkie w brzmieniu. Masz rację, że takie "twarde". Ale wnuczkę będziesz kochać tak samo mocno, nawet jakby miała na imię po prostu Ania lub nawet Hermenegilda ;)

Zdrabnia się Honoratka, a imię bardzo ładne, energicznie i nie żadne "rozlazłe" czy zbytnio dziewczęce.

Gość ułłła.................
jeśli dziecko z jakiejś pipidówki dolnej, to faktycznie będzie miała przechlapane, bo tam wszystko co niespotykane wyśmiewają. Ja mam imię z jakim w moim 30 letnim życiu się jeszcze nie spotkałam i ani w przedszkolu, ani w podstawówce, liceum czy na studiach nikt mnie nie wyśmiewał, nie robił żadnych głupich uwag z tego powodu. Co najwyżej mówili - ale oryginalne imię? Skąd się wzięło. Moja mama też miała niespotykane imię i nawet w czasach PRLu nikt jakoś specjalnie się nie dziwił ani nie robił głupich uwag. A tu wciąż czytam, że dzieci będą się śmiały... Dla dzieci wszystko jest normalne. To ich mamusie dziwią się wyśmiewają, bo to coś nowego.. A wracając do imienia Honorata. Mnie wprawdzie z babcią się kojarzy a nie z wnuczką, ale teraz pełno Franciszków, Stasiów i Zoś, to i Honorata ok

Acha i jeszcze delikatnie jej podpowiedz, żeby z wyborem imienia poczekała, aż się córka urodzi. Wtedy ją zobaczy i "przypasuje" jej imię i już. Znam takie przypadki, gdy imię było dawno wybrane i po porodzie nie pasowało do malucha, gryzło się. Swoją drogą dziwne wybory ma ta Twoja synowa... oby tylko nazwisko było równie reprezentacyjne.

Ja jeszcze bym dała jej na imię Stanisława Celina na czesc mojej koleżanki aktorki Stasi Celińskiej :)

Gość Podoba mi sie to zdrobnienie
Honia :D

A dziecko na nazwisko będzie miało Gołąb-Ptak.

21.06.2011] 19:58 jak i gołąb -ptak to podszyw.

Można się domyślić...ale daj spokój z tym imieniem. Ostatnio wszyscy wybierają "kobiece" imiona i znowu będzie wysyp oryginalnych Laur, Lilian, Nikoli i Klar.

tak,może i macie rację. są gusta i guściki. mieszkamy w dość małym mieście, synowa jest pedagogie w szkole specjalnej ,syn zajmuje dobre stanowisko w banku - ja mówię,że im się w dupach poprzewracało od tego dobrobytu. są stosunkowo młodzi ,może dlatego takie innowacyjne pomysły,takie nowatorskie. Honorata -może to i nie takie złe. Też byłabym zła,gdyby ktoś wtrącał się w to jak dam na imię swoim synom. Wnusia będzie najmłodszą i tak naprawdę jedyną kobietką(oprócz synowej)w naszej rodzinie. Już ją kochamy ,bez względu czy to Jasia,Stasia,Basia czy Honorata. no trudno ,tak zdeydowali.. dziękuję pięknie za wsparcie i za porady.;)

Gość bo to bardzo łądne imię
zobaczcie Honoratę Honey Skarbek http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://bi.kotek.pl/kotek/f640x640/61/55/23bb97a97c.jpg&imgrefurl=http://www.kotek.pl/kotek/0,103534,7289732.html%3Fuser%3Dmagda12340love%26photoId%3D235561&usg=__FtgPR_PFxrc219YnoSOcV4W6zdE=&h=427&w=640&sz=40&hl=pl&start=105&zoom=1&tbnid=iwXBgy1k0-K1AM:&tbnh=147&tbnw=209&ei=XeIAToePMY3oOYap8KQO&prev=/search%3Fq%3Dhonorata%2Bskarbek%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1024%26bih%3D629%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=400&vpy=363&dur=659&hovh=147&hovw=209&tx=71&ty=163&page=8&ndsp=15&ved=1t:429,r:7,s:105&biw=1024&bih=629

Gość elzaza
Ja wlasnie w lutym urodzilam dziewczynke i ma na imie Honoratka:) bardzo mi sie to imie podoba:)

Gość hona
Ja mam na imie Honorata i w moim 18 letnim zyciu nikt jeszcze mnie za nie nie skrytykowal ;) a raczej zawsze bylam dzieki niemu rozpoznawana ;) a zdrobnien jest wiele : Hona , honka ,honcia, honuś ,honia ,honoratka . Mnie osobiscie to imie bardzo sie podoba i ciesze sie ze mama nie nazwala mnie kasia klaudia czy ania xd

Gość hona
Hahaha ;)) no kazdemu inaczej moze sie kojazyc ;) ja za to jestem chuda niska usmiechnieta dziewczynka ;) a co bedzie na starosc to zobaczymy ;) hehe

Gość Honcio
Ata Honor ma - mam skończone 40 lat i nigdy nie miałam żadnego problemu z moim imieniem.Kiedy byłam dzieckiem rodzice zwracali się do mnie Honorcia, młodsze siostry Atka zaś małżonek i znajomi Honcio. problemy to, są ale w głowach przewrażliwionych babć...