Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teściowa mądra głowa

honorata -imię dla wnuczki ?

Polecane posty

Gość gość
a mi sie nie podoba to imie ale jak tak postanowili nazwac corcie to trudno, moze jeszce im sie odmieni gdy mala sie urodzi

Gość gosc Honorcia
Ja mam na imie Honorata i nigdy z imienia sie niewysmiewano wrecz przeciwnie mowiono ze jest oryginalne :) fakt ,faktem rowiesnicy w zerowce mieli problem z wymowa ale pozniej wiadomo ze nie... w szkole podstawowej i sredniej zwracano sie do mnie przewaznie Honorcia, Honcia a Honia...niepamietam!, rodzina i bliscy znajomi to Honoratka, Honorcia lub hipcia i tak juz zostalo:) mowia mi ze zaraz smiechem i przy mnie sie nieda nudzic....mam kolezanke imienniczke ze szkoly i jest zwariowana i pelna pomyslow rownie jak ja! :)) wiec moze to nie tak zle... :)) Pozdrawiam i decyzje zostawiam rodzicom :)

Gość gość
No proszę Was wszystkich ?! Ja mam na imię Honorata !!! I nigdy w życiuu NIGDY ale to prze NIGDY nie chciałabym miec innego imienia ! <3 Jest bardzo oryginalne ! Zresztą bardzo stare, zanika ! I jak czytam " dziecko bedzie miało spiepszone całe życie" to aż mn ściska ! W dzieciństwie do mn mówili Honorcia teraz mam 17 lat i są przeróżne zdrobnienia których używają ! Kocham swoje imię ! i to co opowiadają tu osoby, to mn przeraża :o Babcia też nie chciała tego imienia, ale teraz sie przekonała ze to nie był zły wybór... <3 <3 <3 Honorata <3

Gość gość Onori
A dlaczego nie Honorata? twarde imię? bo Honoraty to twarde kobiety, które radzą sobie w życiu! :) Wiele imion ma twardą wymowę, chociażby Weronika/Wiktoria/Barbara itp. I tak jak inne imiona Honoratę także się zdrabnia, kwestia chęci i pomysłowości :) co to za gadanie, że brzydkie imię, ech...ludzie

Gość gość
Nie jest brzydkie, ale też wolę imiona które brzmią delikatniej. Zdrobnienia to chyba Honorka, Horcia. Z innych imion podoba mi się Laura i Nadia, chociaż jak dla mnie też zbyt ekstrawaganckie. Synowa najwyraźniej chce nadać dziecku nietypowe imię. Ale może to i dobrze, że będzie oryginalnie? ;)

Gość gość
Ohydne imię, dla mnie najparszywsze z innych. Już wolała bym Pelagię normalnie. Znałam jedną Honoratę-szmatę, oby zdechła sucz jedna.

Gość gość
Piekne imie. Moja babcia tak ma na imie i jest energiczną, mądrą kobietą, ktora szla przez zycie jak burza. Mnie sie imie Honorata podoba. W przedszkolu dzieci sie nie beda wysmiewac, bo dzieci nie wysmiewaja sie z imion, bo przyjmuja te imiona, ktore sa. Dzieci sa tolerancyjne. Nietolerancyjni sa rodzice. Jak dzieci uslysza w domu, ze rodzice sie smieja z jakichs imion to tez sie beda smiac. Wiec wina lezy po stronie doroslych. Nie zwalajcie na dzieci.

Gość gość
Mam na imie Honorata, i nigdy nie miałam nim problemu... dodam że mm 15 lat

Gość gość
Za 16 dni rodzę a moja córeczka będzie mieć na imię Honoratka

Gość gość
Mam 44 lata i też mam na imię Honorata.Najładniejsze zdrobnienie dla dziecka to Honoratka.W swoim życiu spotkałam kilkanaście Honorat,ale przyznaję, że jest to imię orgynalne.