Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgazZielonegoWzgórza

Dochodzenie odszkodowania

Polecane posty

Gość AgazZielonegoWzgórza

Witam, czy któraś z Was korzystała z firmy, która dochodzi odszkodowania powypadkowego? Pytam, bo w styczniu miałam wypadek, jechałam jako pasażerka. Wypadek spowodował kierowca, który nie wyhamował na łuku drogi i w sumie czołowo uderzył w samochód, którym kierowała moja koleżanka. Ja miałam złamanie mostka, skręcenie kręgosłupa szyjnego i złamanie w stawie skokowym lewym, koleżanka miała poważniejsze obrażenia :/ Ponad miesiąc temu oddałam sprawę do Votum (firma z Wrocławia), ja nie miałam czasu się tym zająć. Dziś dostałam informację telef., że PZU wypłaciło kwotę zaliczkową 2.000 zł, i będzie powołana komisja lekasrka. Umowę z Votum zawarłam na 25% od uzyskanego odszkodowania. I tu jest moje pytanie, czy Votum to dobra firma? Mnie namówił kolega, który wcześniej z nich korzystał i był zadowolony, ale w internecie znalazałm trochę niekorzystnych opinii o ich skuteczność i zaczęłam się trochę obawiać. Prawnik, który prowadzi moją sprawę sprawia wrażenie kompetentnej osoby, jednak powiedział mi, że sprawa może trafić nawet do sądu, jak PZU wypłaci ich zdaniem zbyt mało. Macie jakieś doświadczenia z tą firmą?

pamietaj, ze ZU to tez firma, ktora ma zarabiac i choc moze brzmi to brutalnie to odszkodowanie nie zawsze jest takie jakie powinno byc. nie mowie ze to regula, bo z pzu akurat mialam do czynienia i jest lepiej niz w innych firmach, ale tez musisz wiedziec co ci sie nalezy, jak zawsze i wszedzie. co do tej firmy z wroclawia to nie wiem, ale jesli chodzi o odszkodowanie to w sumie nawet lepiej jakby sprawa byla w sadzie, bo raczej dostaniesz wiecej. i pamietaj ze z oc sprawcy mozesz rowniez starac sie o wyplate dszkodowania z tytulu zadoscuczynienia, czyli nie za uszczebek na zdrowiu ale szkody powiedzmy psychiczne...pamietaj. i staraj sie :D

Gość rryśka
Moją sprawę odszkodowawczą prowadziło Votum, jestem zadowolona i polecam. Za uraz kręgosłupa, głowy i klatki piersiowej dostałam tyle, że się zdziwiłam. Nie martw się, Votum to specjaliści w odszkodowaniach, więc będą walczyć do końca.

Gość ilfiore
Ja też byłam poszkodowana w wypdku, jechałam na wakacje z chłopakiem. Nie wiedziałam nawet że coś mi się należy, teraz jestem dużo mądrzejsza. Po wypadku zgłosił się do mnie kolega który jest z Votum, dałam im sprawę do prowadzenia. Dostalam wypłatę zaliczkową odszkodowania, czekam na całość. Votum polecam bo mają renomę na tym rynku, są inne firmy, ale w branży są najwieksi. Jestem z nich zadowolonna narazie dostałam prawie 8 tys.

Gość gość
Ja korzystałam z usług firmy Votum i mi pomogli odzyskać odszkodowanie. Fakt, zapłaciłam im prowizję ale to dzięki nim uzyskałam większe odszkodowanie, na tyle większe że tej prowizji prawienie odczułam. bez nich dostałabym grosze. i co ważne - to oni zajmują się sprawą a nie ja

Gość WIttka
a duża ta prowizja? tak procentowo? bo chyba jednak warto zainwestować pieniądze jeżeli wiesz ze szanse na pozytywne zakończenie sprawy są o wiele większe:)

Gość Werja
z tego co sie orientuję to Votum bierze swoją prowizję po zakończonej sprawie...wiec moim zdaniem całkiem uczciwie

Gość uklejak
tak, od kwoty, która została wywalczona - więc moim zdanie fair, po za tym będą w takim układzie starali sie wywalczyć jak największe możliwe odszkodowanie

Gość bardot
ooo, z tą prowizją to nie wiedziałam. faktycznie bardzo dobre rozwiązanie, wiadomo, że jak uda im się wywalczyć więcej to także im da zysk, dobrze pomyślane

Gość semmka
nie no Votum raczej należy do tych uczciwych...dla mnei wygrali sprawę, wszystko cacy:) zapłaciłam im bo się należało:)

Gość Gallia
słyszałam dużo o Votum, nieźli sa i konkretni, potrafią wygrać!

Moja siostra mieszka we Wrocławiu, korzystała tam z usług firmy Law Up albo jakoś tak, wiem że to jest gdzieś obok WSH, bo tam studiuje. Mogę polecić w jej imieniu, bo po pierwsze firma skutecznie jej pomogła, a po drugie wiem, że miała stały kontakt z nimi, na bieżąco wiedziała co się dzieje w sprawie. Ja mieszkam na Śląsku i mając do czynienia z dwoma takimi firmami kontakt był, że tak powiem średni.

Gość paszka
Z Wrocławia to Votum - polecam, są skuteczni.

Gość laurix
no tak, Votum słyszałam o nich, są skuteczni i to chyba jest najważniejsze...bo czasami szkoda nerwów na walkę samemu z ubezpieczycielem..

Gość gość
niestety dochodzenie odszkodowania to bardzo ciezka sprawa. sam doskonale wiem ile czasu i nerwow mnie to kosztowało. i rzeczywiscie teraz jak widze, ze sa takie firmy jak Votum to załuje ze nie skoirzystałem z ich pomocy. mam nadzieje ze nastepnego razu nie bedzie ale jakbby był to z pewnoscia nie meczył bym sie sam