Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Veckelia

O dczego bardziej niszczy się skóra?

Polecane posty

Od kosmetyków typu cienie, pudry w kamieniu czy może od wszelkich mazideł np. podkładów o konsystencji kremu itp.?

Chyba jednak od 'mazideł', bo one się wchłaniają (choć z drugiej strony to kosmetyki w kamieniu mogą utrudniać oddychanie skórze). Zresztą, nie wiem, nie znam się.

Gość ja bym powiedziałam że też
od sposobu nakładania - bo jak wcierasz w skórę, rozsmarowujesz, rozciągasz - to się niszczy!

Gość skora sie nie niszczy
od kosmetykow kolorowych. jakis glupi mit króluje. moze kiedys tak bylo, ale teraz kosmetyki są testowane. ja sie maluje bardzo czesto i mam bardzo ladna cere, zadnej krostki, na zmarszczki jestem za mloda, chcoaiz niektore moje kolezanki maja.

Gość skora sie nie niszczy
jak kosmetyki sa dobrane do typu cery i dbasz o cere, nawilzenie itd, to nic nie powinno sie dziac. jedyne co to niektore uczujalą ale to raczej jak ktos ma delikatna skore.

Gość a mi sie wydaje ze skóra sie n
iszczy od nieumiejetnego demakijazu :O

Gość p.m.p.m
robię makijaż od 12 roku życia i nie zauważyłam zniszczenia twarzy, nakładam systematycznie miód pszczeli na twarz i widzę cudną twarz!

zwykly naturalny miód ? ale wtedy kiedy jest leisty czy kiedy juz sie scukrza? podgrzac go ?

Gość mmmmmmm....
od słońca , papierosów i wódy

Gość p.m.p.m
leisty- taki lepiej się nakłada, ale jak się 'zcukrzy' to można podgrzac i bedzie ok. Tylko trzeba uważac bo nieraz skapnie z twarzy i lepi się...jak pierwszy raz stosowałam to pokleiłam całe ubranie i inne przedmioty wokół mnie. Nakładam go co kilka dni, raz lub 2 razy w tyg i po nim mam mniej wyprysków(głownie dlatego zaczełam go uzywac bo mam tradzik) alee równiez cera jest taka odzywiona i promienna :) trzymam na twarzy 15-30 min zalezy ile mam czasu :P

aha dzieki :)

Gość p.m.p.m
przeczytaj w necie, piszą o miodzie :P a i uwazaj bo mozesz byc uczulona