Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obwisla smutna

zmieniający się rozmiar biustu

Polecane posty

Gość obwisla smutna

Hej, mam problem,mam 21 lat, co chwile bez powodu zmienia mi się rozmair, przez co mimo że biust jest niewielki to jest obwisły. Np. teraz mam 71 pod biustem, 87 w biuście, tydzień temu miałam 68/86, dwa tyg. temu 68/88, miesiąc temu 67/89, rok temu miałam za to 66/90, dwa lata temu 66/93. Mając 15 lat miałam dłuższy czas 70/93, to kilka lat. Nie wiem od czego to zalezy, jest to bardzo icążliwe, bo co chwiel mam niedopasowane staniki, raz mały biust, za chwile większy, nie wiem co robić, już i obojętnie w jakim rozmairze się zatrzyma, ale żeby w stałym.

Obwód POD biustem Ci się zmienia o kilka cm w ciągu tygodnia? Czy się aby w ogóle poprawnie mierzysz (poprawnie, czyli pilnując poziomu miarki i jak opisano tu: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,124234462,124234462,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_48.html )? ;) Bo że w biuście się zmienia to bywa, w ciągu cyklu niektórym dziewczynom skacze o miseczkę (i mają staniki o miskę większe przewidziane na te kilka dni w miesiącu), rośnie jak tyjemy, spada jak chudniemy, reaguje na różne wahania hormonalne... Ale też biust - tkanka plastyczna - bywa niszczony, rozpłaszczany źle dobranymi i źle zakładanymi stanikami (tzw. migracja piersi) więc czy na pewno nosisz dobre (np. na ok. 70 cm ciasno pod biustem i 86-87 w biuście powinnaś mieć staniki 30DD ang./polskie 65E)?

Gość obwisla smutna
no mam rozne rozmiary, teraz 65 E, ale za tydzień zmienie na inny, bo będzie za duży, od kilku lat nosze dobrane staniki, nie mam pojęcia czemu to się tak zmienia. Może mieć na to wpływ to, że mam problemy z hormonami? (potrafie nie mieć miesiączki kilka miesięcy a potem dwa razy w miesiącu)

Gość obwisla smutna
Biorę progesteron, ale nic mi nie pomaga, a biust się bardzo niszczy od tych wahań. Waga tez mi się waha, ale jem zawsze tak samo, no i zmienia mi się tylko wielkość biustu, reszta nie. No i ta waga to dzisiaj waże 50 jutro 48 pojutrze znów 50 a potem 52, i to w ciągu 4 dni :(