Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejwam

Kac. Sposoby na kaca ???

Polecane posty

Gość hejwam

Jakie macie sposoby na kaca?

Gość tinuśka
zimny prysznic, duzo pij i zjedz cos slodkiego

Gość hejwam
Duzo pic wody?

Gość ejeje
Na kacu sie nie da jesc.

Gość pikahcu
nie pić :classic_cool:

Gość hejwam
Za pozno;)

Gość marcoo
chłodny prysznic(włosy też) duzo płynów-najlepiej woda z cytryną (vit. C-kluczowa)-cały czas pić coś suplementy: potas, magnez (alk wypłukał) i vit. C (najlepiej jakis zestaw typu multitabs) cos trzeba zjeść-nic ciężkiego, tłustego, smażonego np. twarożek albo jajka sadzone, kanapka z szynką i pomidorem-trzeba zapełnic choć troche żołądek + kawa. świeże ubranie, psik psik dezodorant, guma do żucia(zapach wraca), okulary przeciwsłoneczne i można iść w świat.

kaca to już trzeba przespać, przemęczyć się:) trzeba opanować sposoby żeby do niego nie doprowadzać;P

Gość moje sposoby
to: pikantna zupka chinskaz vifona, jajecznica z rana,cola i kebab.Zalezy jakiego mam kaca, czy takiego,ze wymiotowac mi sie chce jak patrze na jedzenie czy tylko glowa boli i ogolne zmeczenie organizmu, woda z groszku badz ogorkow.Zjesc cos kwasnego.No i oczywiscie magnez, ale to biore codziennie.

ja biore tabletki przeciw niestrawnosci firmy labofarm dobre sa tez na zgage bo sa ziołowe czyli bez chemii

jeść żeby pozbyć się kaca, niby to trochę logiczne, ale jakoś się nigdy przemęczyć nie mogę. Ja jednak staram się nie doprowadzić do kaca i zazwyczaj pamiętam żeby brać 2kc. Ale niestety kilka razy już zapomniałam i musiałam się po prostu przemęczyć i przespać...

tak, 2kc mi też pomaga. i staram się go nie zapominać, od dłuższego czasu nie zapomniałam go ani razy i zapomniałam co to kac :p

heheh ja mimo że raczej zawsze mam 2kc przy sobie, to jednak czasem zdarza mi się zapomnieć i przez to pamiętam też co to kacc:(:(

Gość ghgd
cola jest na kaca super i zabrzmi ti dziwnie,ale lody smietankowe-zalecane przez znajomego lekarza

Gość bez jajek
najlepsza na kaca jest ciężka praca

Gość to ziemniaki z kefirem
sok pomidorowy, zimny kefir

ja niestety nie mam lodów teraz w domu:( ale myslę, że jak niedługo się jesczze bardziejj ociepli to będę je miewała więc wtedy wypróbuję te lody śmietankowe na kaca :]

no ciekawieeee :) to teraz w sobotę wypróbuję te lody śmietankowe i zobaczymy czy na mnie też trochę pomogło, zaryzykuję ;p

Gość m mn ,bvmnmn
najlepiej zimny jogurt owocowy - z zieloną herbatą lub czymś ozeźwiającym ;)

jak mam na kacu w domu jakąś zupę to ją też zdjadam i rzeczywiście też go trochę łagodzą... ciekawi mnie na jakiej to działa zasadzie :P

Gość HMS..SDSS..Petard
To może ja się wypowiem. Ilu ludzi tyle sposobów. Na każdego działa coś innego, lecz istnieją także środki uniwersalne. Przede wszystkim należy uzupełnić: cynk, magnez i potas. ( dostępne w każdej aptece bez recepty ) + glukoza ( dobrze osłodzona herbata ). Niektórym pomagają kwasy innym cukry. Tak, więc można wypróbować: kefir, wodę spod kiszonych ogórków, kiszoną kapustę, czekoladę, itp... Moim zdaniem jedną najskuteczniejszych metod jest stara metoda opracowana jeszcze przez benedyktynów: 3 jajka na miękko + ciepłe kakao Istnieje także metoda działająca w 100% Jest to KLIN ( lecz się tym, czym się strułeś )- wymaga ona jednak samodyscypliny i wolnego od pracy dnia. Powiedzenie: "Na kaca najlepsza jest praca" można sobie schować do dupy ( kolejna utrata elektrolitów ) Tak więc składowa: klin, jajka kakao, cynk, magnez, potas, sen i słodka herbata.

Gość lajla90
Pożywny posiłek, wizyta na siłce lub seks i zimne piwko.

ech z tym pożywnym posiłkiem to nie dla każdego :( ja na kacu wolę nic nie jeść, bo wszystko zwracam :[

ojjj ja na kacu też wolę nic nie jesc :( to sie źle kończy ale wodę pić ? to piję litrami aby załagodzić ból głwy :)