Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomysł mam o taki:)

dobry pomysł na biznes?

Polecane posty

czy dobrym pomysłem na biznes jest otwarcie samoobsługowej pralni?coś na wzór tych z filmów amerykańskich? w mieście, w którym jest dużo studentów i nie każdy posiada na stancji pralkę a w akademiku i bursie są długie kolejki do pralni?

Gość kiciaaaaaaa
Jaś Fasola prał w takiej pralni.

jakos nie bardzo wierze w ten biznes - po pierwsze malo mozesz zarobic - a po drugie przeciez latwiej jest zadzwonic zeby ktos przyjechal po pranie i odwizl juz uprasowane w kraju w ktorym mieszkam tak to sie odbywa - i naprawde kosztuje grosze wiec ludzie z tego korzystaja

Gość yuuryr
Taki sprzęt kosztuje kilkaset tysięcy zł. albo wiecej.

są przecież dofinansowania :) u mnie w mieście są 2 pralnie, ale żadna nie dowozi prania i są dosyć drogie te usługi... więc gdybym zrobiła konkurencyjne ceny+każdy by używał własnego proszku i płynu do płukania(każdy ma przecież inne upodobania) i nawet wystawić kilka żelazek i desek do prasowania?

Gość oooooooooooooooooooooooooo___
Nie wiem - może studenci i by korzystali, ale wiem, że w akademikach oni mają pralki - co prawda jedna na wiele osób, ale jest. Wątpię, że osoby mieszkające w akademikach będą kasę wydawały na pralnie. Już lepiej otworzyć pralnie w centrum handlowym - ale nie samoobsługową.

Gość fotoradar
Bardzo zły pomysł bo w każdym akademiku jest pralka,nawet jedna na piętro. Osobom, które szukają dobrego pomysłu na biznes i mają znaczący kapitał polecam zainteresowanie się takimi nieruchomosciami - http://hale.jartom.com/nieruchomosci/Nowa-hala-produkcyjnomagazynowa-Lomianki-1384ahis,61,hale,hp,w,0,,,1384 To teraz faktycznie dobry pomysł na biznes.