Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prezent (nie)trafiony

głupio bedzie tak zrobic?

Polecane posty

Od ponad 2 lat jestem z chłopakiem. Oboje jesteśmy młodzi, ja studiuję, on pracuje sezonowo(poza sezonem pomaga rodzicom w gospodarstwie, które jest przepisane na niego). Ostatnio mi powiedział, że chciałby sobie kupić laptopa, ale niestety padło mu auto, którym dojeżdża do pracy więc pieniądze poszły na naprawę. Niedługo ma urodziny, a ja odłożonych trochę pieniędzy. I pomyślałam, że może kupiłabym mu tego laptopa? Nie nowy, ale używany, w dobrym stanie, taki do codziennego użytku dla normalnego człowieka, więc żadnych bajerów nie musiałby mieć. Tylko nie wiem, czy używana rzecz jest dobrym materiałem na prezent...? Chłopak przez ubiegły rok w ramach moich urodzin opłacał mój Internet. Co o tym sądzicie?

Gość jiiu iui
a do czego on uzywa tego laptopa ?

na razie nie używa, bo nie ma, ale jak jest u mnie to trudno go oderwać.Stąd pomysł na taki prezent. A używałby go do filmów, do neta, tak normalnie. Żadne jakieś tam nie wiadomo jakie programy go nie interesują. I grać też nie lubi.

Gość hhfdbg
no nie wiem, musialabys sie podpytac..bo lepiej dolozyc kilka stow i miec ciut lepszy niz zuplenie byle jaki, ja bym chciala dostac, ale taki niepsujacy sie, co po tym, ze mu dasz uzywany jak sie zepsuje, to mu glupio bedzie, a przede wszystkim tobie.

Gość Luzikkk
Bardziej się ucieszy niż z jakiejś niepotrzebnej pierdółki :-)

Gość Luzikkk
Tyle że laptop laptopowi nie równy, jeżeli używany to coś lepszego :-)

Mi było by głupio dać chlopakowi używany prezent... ale jakos wydaje mi sie ze nie polaca sie po za tym kupiowac uzywanego komputera

hhfdbg no tak, ale ja nawet tego używanego sama nie będę kupowała tylko ze znajomym informatykiem tak, żeby właśnie nie kupić jakiegoś badziewia. A przecież niektórzy sprzedają używane laptopy bo np potrzebna im kasa na już lub zbierają na coś innego. A czy się zepsuje?A nowe rzeczy się nie psuja?

Gość jiiu iui
laptopy sa drogie . Ale jesli on nie gra w gry . To moze kup mu nowy mini laptop ? Sa duzo tansze od laptopow

Ona_Mala wiesz, ani mnie ani jego nie stać na zakup nowoczesnego, superhiperwypasionego laptopa, więc on zrozumie, jeżeli dostanie taki. Tylko ja mam wątpliwości czy to pasuje :/

jiiu tui to ,że nie gra nie znaczy że nie zacznie. A ja jakoś przekonana do tych mini nie jestem

Gość kafeterror
szarpnij się na nowego.

Gość jiiu iui
laptopy i tak sie za bardzo do gier nie nadają

kafeterror nie stać mnie na nowego:( i tak będę musiała wydać wszystkie oszczędności.

Gość jiiu iui
ten link co podałem to jest ciekawa oferta .. I jesli tylko do filmow to moze warto ja rozwazyc .

jiiu tui skoro te na podanej przez Ciebie aukcji sa nowe to dlaczego jest napisane "STAN: LAPTOPY MOGĄ MIEĆ DROBNE RYSKI NA OBUDOWIE OGÓLNIE W BARDZO ŁADNYM STANIE "??Nowe rzeczy "rysek" nie posiadają. Zresztą nigdy nie kupie laptopa przez allegro.

poza tym te z podanej przez Ciebie aukcji nie mają napędu i systemu. A ja dołożę 100 zł i kupię używany, ale z napędem, normalnej wielkości i z systemem...

Gość jiiu iui
masz racje ..

wiem :D ale nadal się waham:(

Gość jiiu iui
moja propozycja : lepiej kup uzywany . ALE nie drozej niz za 600 zł bo jak sie zepsuje to potem bedziesz miec problem

Ja tam bym się ucieszyła na jego miejscu :) Przeciez liczy się gest a nie to ile za niego dasz, jemu sie to z pewnoscią przyda, a jak wiadomo kazdy facet lubi dostawac praktyczne prezenty:) Nie powinno bys Ci wstyd :) wstyd powinno być jemu jeśli by skomentował lub pomyślał o tym ze jest uzywany :)

Gość jiiu iui
a nie moglabys mu kupic innego prezentu ? NA przyklad nowy zegarek ?

on nie nosi zegarka:) jego największa miłość(zaraz po mnie rzecz jasna) to auto, więc w nie pakuje całą kasę. ale nie mam mu tego za złe, bo ja np jestem fanką książek i wydaję na nie też sporo kasy:)

Ja bym odradzal taki prezent. Jak kupowac to cos nowego. Pozniej moze sie zepsuc i bedzie problem bez gwarancji. Zaden informatyk Ci nie zagwarantuje ze sprzet bedzie sprawny kupujac przez allegro. Na pierwszy rzut oka moze byc ok a potem problemy. Bez przeprowadzenia roznych testow na kompie a na to potrzeba troche czasu kupujesz troche kota w worku. Czesci do laptopa sa oczywiscie drozsze. Nie wiesz czego twoj chlopak oczekuje po takim sprzecie wiec nie jestes w stanie dokonac odpowiedniego zakupu. Chyba ze rzeczywiscie chcesz mu kupic taki "sprzet" za 400 zł jak podany wyzej na aukcji. Pograc to na pewno nie pogra na tym, komfort uzytkowania tez mierny bo to raczej powolny sprzet. Nadaje sie jedynie do przegladania internetu. W dodatku ten laptop jest regenerowany co pisze na aukcji. Czyli pewnie wymienili obudowe, jakies zepsute czesci i sprzedaja dalej.

KingOfMen ale ja przecież wyraźnie napisałam, że NIGDY nie kupie laptopa przez allegro. A stan tego, który kupię "zbada" informatyk. Wiem, że gwarancji nie da mi nikt, ale jak już pisałam nawet nowe rzeczy się psuja, więc tutaj to jest czysta loteria. A chłopak laptopa potrzebuje do Internetu i filmów-wiem, bo znam go i wiem co najczęściej robi na moim kompie.

Gość jiiu iui
hej , poszukałem troche i z używanych laptopow to proponuje ci zakup DELL albo IBM

Ty najlepiej znasz swojego chlopaka i powinnas to ocenic :) Ja swojemu bym kupiła zeby miał choc by nawet na chwile, tym bardziej ze nie ma swojego, chciałby miec ale go nie stac :) Wydaje mi sie ze sprawisz mu ogromną radośc ze kupilas mu cos czego potrzebował, tym bardziej ze mówil o tym, a jak jest u Ciebie to korzysta cały czas więc napewno będzie zadowolony:)

Ale jak nowa rzecz sie zepsuje to oddajesz na gwarancje i wiadomo ze bedzie elegancko naprawiona. Wymiana jakiejs czesci w uzywanym laptopie ktorego wartosc jest niska jest pewnie nieoplacalna. Uzywana elektronika na prezent to jest chory pomysl uwierz mi.