Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulina2083

proszę o odpowiedź,

Polecane posty

Gość Paulina2083

Moja siostra jest w 12 tygodniu wyczekanej i chcianej ciąży.... Po raz pierwszy na usg byla w 5 tygodniu ciąży. Lekarz określił wiek ciąży, powiedział, że wszystko jest ok, tylko ma brać progesteron i kwas foliowy. Nagle 12 tydzień moja siostra idzie do szpitala, usg zrobila jej jakas hinduska, okazało się, że nie ma płodu!!! Siostra załamana, chce sprawdzić jeszcze raz tę diagnozę u innego lekarza. Czy to możliwe, że płód może zniknąć w łonie matki????? A jeśli tak to jaka może być przyczyna? Siostra pytała jeszcze tę Hinduskę, czy tam nie ma martwego płodu, to ona powiedziała, że nie potrafi jej powiedzieć, a brzuch rośnie jedynie z powodu hormonów ciążowych.

Gość Paulina2083
ponawiam prośbę

Gość pracuj nad soba
może go zjadła?

Przecież sama z siebie ciąża nie powinna zniknąć. Może nie zauważyła płodu.. chociaż 12tc to już duży. Ja byłam w 9tc i robił usg dopochwowe, bo powiedział że na normalnym usg nic ie byłoby widać oprócz małej kropki :)

Gość hmjkltjsdkskls
o kurde, nie wiem co powiedziec... a nie miala krwawienia w miedzy czasie, ktore no nie wiem, mogloby swiadczyc o poronieniu??? o kurcze... szok...

Gość zarodek został
samoistnie wchłonięty.. Biedna, przykro mi.

Gość Paulina2083
Nie... Właśnie krwawień żadnych nie miała, bólów brzucha też nie, czuła się wręcz świetnie. Miała usg zewnętrzne.

Gość Paulina2083
A to możliwe żeby został wchłonięty, bo pęcherz jest, tylko zarodka nie ma.

Gość to na badaniu usg byla
w 5tc?a potem dopiero w 12tc? nie byla wczesniej? i czemu do szpitala?z jakichs przyczyn- cos sie dzialo?? moze tak wiecej szczegolow?!!?

Gość Paulina2083
Moja siostra mieszka w Irlandii, tam są podobno takie procedury, że idzie się do szpitala na usg, polskie kliniki są płatne.

Gość zarodek zostal
tak mozliwe.. niestety. Moja kuzynka miala podobna sytuacje. Prrzykro mi naprawde.

Gość znam to zdam
wchłonął sie i tyle. nie ma co myśleć. u ziwerząt tez sie takie rzeczy zdarzają. najpierw maja duzo zarodków potem część sie wchłania a reszta rośnie sobie, te co sie przyjęły

Gość Paulina2083
Pójdzie w piątek, dam znać, czego się dowiedziała. Sama jestem załamana. Mam nadzieję, że lekarka się myliła...

Gość Paulina2083
Moja siostra zaszła w ciążę pojedynczą.... Ja wiem, że w ciążach gdzie jest więcej niż jedno dziecko tak się dzieje... Czasem.

Gość znam to zdam
jak sie mogła pomylić. normalnie nie ma go. pęcherzyk to pęchyk nie ma tak że mogła go nie zobaczyć. myślisz że jak jet hinduską to jest niedouczona? czy co insynuujesz? że lekarka nie wie co mówi?

Gość Paulina2083
Tu nie chodzi o narodowość... Po prostu też byłam w ciąży i jedna lekarka oceniła wiek ciąży na 5 tydzień, a potem okazało się, że był 12

Gość dokładnie moda się zmieniła
a w tym 5tc był zarodek? Troszkę nie chce mi się wierzyć, bo to troszkę wcześniej, chociaż się zdarza. Może wtedy wiek ciąży określony był na podstawie wielkości pęcherzyka i zarodek się nie rozwinął a to tzw. puste jajo. Zdarza się też, że zarodek jest widoczny bez tętna, a później jest puste jajo płodowe

Gość Paulina2083
W 5 tygodniu wszystko było bez zarzutu, tętno ok, wszystko ok.

Gość gość
U mnie w 6 wszystko ok Widac zarodek. W 8 tygodniu. Zarodka brak :(