Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssissississiii

Infekcja w ciazy

Polecane posty

Gość ssissississiii

jak wyleczyc w ciazy pieczenie i swedzenie krocza

a swędzi wewnątrz czy na zewnątrz??? czy bierzesz jakieś leki dopochwowe???typu luteina???

Gość zapytaj gina
bez konsultacji z lekarzem nie bierz żadnych leków, a nie ma naturalnych sposobów

Gość ssissississiii
zewnatrz swedzi i piecze. dodam ze mam nadzerke ginekolog na czas ciazy nic nie pomoze mi a jakies masci ewentualnie plyn do higieny cokolwiek pomocnego

Gość ssissississiii
jeszcze 4 miesiace do porodu nie wytrzymam tego

mam tak samo tyle że biorę luteinę i mam dużo upławów i ciągle jest mokro więc zmieniam wkładki i często myję płynem do higieny intymnej i staram się aby tam było sucho bo teraz ciepło i raz dwa można tam miec nie ciekawie.czasmi to aż bolą wargi sromowe wczoraj byłam u lekarza i powiedział że jest tylko podrażnienie.a w który tyg jesteś????

Gość ssissississiii
w 23 tc a jaki plyn bys polecila

miałam raz taki super,drogi troche bo ponad 20 zł jest tylko w aptece nazwy tylko nie pamiętam ale biała okrągła butelka z czarnymi napisami z rożowym otwarciem bez dozownika.jak przypomnę sobie nazwę to napiszę ale coś mi się kojarzy z ibalgin

Gość ssissississiii
ok przypomnij sobie jutro zajrze tu narazie

Gość ssissississiii
pomocy nie moge zniesc tego dluzej

ja taz mam nadżerke i lekarz przepisał mi nestatyne ! teraz nie wiem czy to dobrze

Gość ssissississiii
i co pomaga ci

od jutra mam brac ale teraz nie wiem czy moge jestem w 17tc i do tego ta nadzerka :(

Gość ssissississiii
a to jakies tabletki doustne? ja bym wolala w ciazy jakies domowe sposoby albo jakis dobry plyn

dobry jest roztwór tantum rosa. tylko nie rób tym irygacji ale zwyczajnie użyj do podmywania. lekarka zdecydowanie mi to polecała zarówno w czasie ciąży jak i po porodzie. to kupuje się w saszetkach i później 1 saszetkę rozrabiasz w 0,5 litra przegotowanej ciepłej wody i się podmywasz. super działa! ja robiłam 0,5 saszetki rano i 0,5 wieczorem, chyba że mocno bolało to częściej. po porodzie przy każdym skorzystaniu z toalety :) do tego spokojnie możesz pałeczki kwasu mlekowego. ja całą ciążę profilaktycznie, po basenie brałam specyfik o nazwie VitagynC krem dopochwowy. niezbyt wygodne stosowanie, ale ładnie działał i nic nie złapałam w czasie ciązy! możesz tym posmarować zewnętrzne, swędzące obszary. nie wprowadzaj do środka, jeśli tam nic nie piecze bo możesz rozprzestrzenić infekcję. i jak najszybciej do ginekologa! to zapewne grzybica! więc te sposoby mogą nie pomóc, może trzeba zaaplikować coś mocniejszego, ale o tym ginekolog zdecyduje.

Gość ssissississiii
ok skorzystam z rady dziekuje

Gość J&J
Mi pomaga Lacibios Femina - spora dawka kwasu mlekowego, chociaż drogie to cholerstwo bo 20zł za 10 tabletek. A z płynów lekarze polecają Lactacyd, ale dla mnie jest lepszy taki z serii AA - biała butelka z czarnymi napisami i chyba jakimś czerwonym krzyżykiem, właśnie na spore podrażnienia i swędzenie.

Gość cieszę się razem z tobą
unikaj cukru, pij dużo maślanek, kefirów i unikaj przegrzewania się i obcisłych majtek, spodni

Gość ssissississiii
moze wyjde z tego choc wydaje mi sie dopoki mam nadzerke beda wracac te infekcje ciekaweczy po ciazy cos mi zrobi z ta nadzerka podobno jest wielka z tego co gadal

to may ten sam problem :( ale w ciąży podobno nic nie da sie zrobić lekarz Ci powiedział że nie może przepisać żadnego leku ?????? bo masz nadzerke ?????

Gość ssissississiii
powiedzial tylko tyle ze na czas ciazy zostawimy nadzerke i tyle

Gość ssissississiii
nie. 24 tc

ten płyn nazywa się alkagin,dopiero teraz sobie przypomniałam nazwę:)