Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeee o pomocc;'

nie oddal sie moj temat.. a byl bardzo wazny ;( niech ktos mi doradzi..

Polecane posty

Gość cccecylia
Nanaya, nie ściemniej ;] Spadając z wysokości 10 pięter człowieka czeka natychmiastowa śmierć, a śmierć przez powieszenie następuje w skutek złamania karku a nie uduszenia. Wracaj do szkoły, na biologię marsz !

Powiem ci więcej ostatnio zajmowałam się tematem pogrzebu w pewnym regionie świata aczkolwiek wśród mieszkającej tam polonii. To była chyba najcięższa moja praca. Mogę przytoczyc pełno historii odnośnie tego zagadnienia, jednak największym szokiem dla mnie był ból, ból jaki wywoływały moje pytania wśród tych ludzi. Temat ten nasuwał same przykre skojarzenia co oczywiste, jednak wiesz co poznałam pewną panią mająca 91 lat jej mąż umarł z 5 lat temu jednak prawdziwy ból u niej wywołało wspomnienie tragicznej śmierci jej syna jaka miała miejsce ponad 40 lat temu, tego się moja panno nie zapomina. Mimo, że nei pytałam ich o ich historię a sam obrzęd, jednak te bolesne wspomnienia same cisnęły im się na usta. Dosłownie serce pękało gdy ta starsza kobieta tyle lat po śmierci jej syna nadal miała łzy w oczach. Tam pogrzeb był sciśle związany z tradycją, barwny, dostojny jednak osoby jakie popełniły samobójstwo nie mogły liczyc na msze w kościele, na nic, ich groby były odwrócone od reszty jakby patrzące w innym kierunku, lub na skraju cmentarzy, osamotnione, bo te osoby same spisały się na wyklęcie.

CCC szkołę to ja już skończyłam dawnoo temu dziękuję, za troskę o moją edukację ;)

Gość n vjh
jest całkiem realna szansa na to, że przeżyjesz i będziesz do końca życia leżał sparaliżowany przypięty białymi paskami do łózka i robił pod siebie. super wizja co. na pewno warto dla niej skoczyć :D

Gość n vjh
że co? co karku ? :D ale się uśmiałam :D chyba przez to że uciaska się naczynia głowne szyjne które doprowadzają krew do mózgu. obie jesteście niedouczone :D :D:D:D:D:D:D

Gość n vjh
jestem chyba młodsza od was ale mam wiedze medyczną. stare a głupie :)

Gość n vjh
nanany zajmij się swoim życiem . a pannuj sobie swoim dzieciom a nie dorosłym ludziom którzy jak mniemam stoją po drugiej stronie monitora i są na pewno starsze od ciebie

a jeśli Nanaya jestes taka obeznana to co się czuje jak np pełna wanna wody i suszarka podlączona do gniazdka wpada do wody ? jesteem ciekawy xD

lol .... wiedza medyczna... ;D xD żywcem z Dr. Hausa xD Po pierwsze to dziecko gó*niaro ono nie wie nawet jak to się dzieje, że oddycha a chcielibyście ją naszprycowac "medycznymi faktami" z serialu "pierwsza miłośc". Myślę, że by kogoś zniechęcic do czegoś raczej trzeba poddac go pewnej sugestii nie koniecznie "medycznej" a bardziej obrazowej ;D

Krzysiu, jeśli w tym czasie stoi się obok wanny to na pewno ulgę ;p

nanany zajmij się swoim życiem . a pannuj sobie swoim dzieciom a nie dorosłym ludziom którzy jak mniemam stoją po drugiej stronie monitora i są na pewno starsze od ciebie Nie mam dzieci bo ZNAM SIĘ na "medycynie" (antykoncepcja) jak mniemam jesteś "młodsza" więc "pannowac" ci mogę :D jesteś pewna, że nie miało byc tam "panowac" nadaje się na wodza możesz mówic mi "o pani" xD

Krzysiu (wybacz, że tak sobie "Krzysiuje" ale lubię to imię) Też nikomu tego nie życzę, jednak suszenie włosów w wannie jest mało odpowiedzialne xD

Gość cccecylia
Z wikipedii : "Wbrew obiegowym opiniom w czasie powieszenia skazany niemal nigdy nie umiera wskutek uduszenia, a zgon następuje w wyniku przerwania rdzenia kręgowego na odcinku szyjnym. Dzieje się tak, gdyż na kręgosłup szyjny działa siła powstająca w momencie, gdy swobodny spadek ciała skazańca zostanie powstrzymany przez sznur. W wyniku tego tułów i kończyny (część ciała znajdująca się poniżej pętli, czyli około 93% masy) siłą bezwładności (tym większą, im dłuższy był sznur użyty do egzekucji) oddziałują na kręgi szyjne. Powoduje to przerwanie ciągłości rdzenia kręgowego (tzw. skręcenie karku) i zgon." I kto tu jest niedouczony.

Gość autorko
jesli to prowo to zastanow sie naad tym dobrze, bo teraz moge isc na policje oni raz dwa cie zlokalizuja i niedlugo beddziesz miec wizyte

Gość cccecylia
Obrońca uciśnionych się znalazł ;] Ona i tak tego nie zrobi, to jakaś 13-stka którą rzucił chłopak. A takie osoby jak Ty to najgorsze społeczniaki. To już człowiek w tym kraju nie ma prawa się zabić bo zaraz na niego doniosą ? Twoje życie ? Twoja sprawa ?

Gość cccecylia ale ty glupia
az szkoda pisac cokolwiek, hahhaha oby mniej takich debili jak ty sie rodzilo

Gość cccecylia
Kara śmierci przez powieszenie polega na założeniu skazanemu na szyję specjalnej pętli, zaciskającej się pod ciężarem ciała. Drugi koniec pętli przywiązany jest do poziomej belki lub gałęzi. W momencie egzekucji kat usuwa spod nóg skazańca podparcie, co powoduje, iż ten zawisa na sznurze (stąd nazwa metody egzekucji). W początkowych egzekucjach tego typu skazaniec był wciągany na gałąź drzewa lub belki szubienicy za szyję. Stosowano też metodę, gdzie skazańca spychano z oparcia do przodu, ale zarzucono ją ze względu na fakt, że taki sposób wykonywania kary nie powodował zerwania rdzenia, gdyż siła była kierowana do przodu a nie w dół. Poza przypadkami egzekucji wykonywanych doraźnie, do wykonywania wyroków przez powieszenie wznoszone były specjalne konstrukcje zwane szubienicami.