Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...123

Na jakim mleku sa wasze dzieci? Piers/modyfikowane? Jesli to drugie to jakiej

Polecane posty

Gość ...123

firmy?

Gość 3 miesiace i dwa tygodnie
pilsner urquell

Gość ...123
Pytam powaznie.

Gość lopae
desperados :)

Gość Gabriela::
Gerber, wcześniej Enfamil

Gość Ewela 19
Na różnych. Moje dziecko na wszystkie jednakowo reaguje. W tej chwili mam Baby Sun Bio 3.

Gość bebiko 2 zwykle
:)

Gość fwefwerf
Kiedyś Nan Active, potem Nan, Gerber, potem Bebiko (najsmaczniejsze), no a gdy mała skończyla roczek to już pełnotłuste pasteryzowane-homogenizowane.

Gość ewcia krewcia
Hipp Bio Combiotic (chyba nazdrowsze i najbardziej naturalne m;leko z tych wszystkich)

Gość Jedna Pani Drugiej pani.......
Moj odkad skonczyl pol roku jest na zwyklym krowim mleku,wczesniej karmilam piersia.

Gość ryiufiufi
Ja porównuję dzieciaki do siebie oraz każde dziecko do jego rodziców, to stwierdzam że można olać markę mleka. Maluchy i tak rosną tak, jak mają rosnąć, i zdrowie mają takie jakie mają mieć. Np półtoraroczniaki są bardzo zbliżone gabarytami i jeśli jakieś się wyróżnia bo jest trochę wyższe czy niższe, to od razu widać że po rodzicach.

Gość gość
Wcześniej pierś teraz Bebiko :)

Gość mamamama26
bebilon, bebilon comfort, gerber a teraz nutramigen - ale mam nadzieje zejść z niego i wrócić do normalnego mleka i sama niewiem jakiej firmy

od 2 miesiaca zycia do 6-go enfamil , pozniej bebiko . a teraz popija do snu nan

od początku Bebiko. Tanie i sprawdzone (większość z nas wychowała się na tym mleku) ;)

Gość Wiekszosc z nas, czyli kto?
Za moich czasow (za komuny) nie bylo polskich mlek ani Bebiko. Byl tylko Gerber z UK i Friso z NL w metalowych muszkach importowane do parafii i rozdawany parafiankom z przychowkiem. To dopiero byly czasy! :) Dostawalismy tez sloiki Gerbera z UK i kosmetyki Johnson's Baby (pudry, kremy do ciala) tez stamtad i tez z przydzialu. Potem granulowane kakao Benco w plastikowych sloikach z grubymi nakretkami. :P Pamieta ktos te czasy?

Gość Wiekszosc z nas, czyli kto?
puszkach (a nie muszkach) :)

Gość kasandra 38
ja pamietam mleko Humana tez wlasnie w metalowej duzej puszce,ciotka pracowala w takiej hurtowni gdzie te mleka byly i mamie przynosila dla mojego brata,a tak to bylo zwykle mleko w proszku w paskudnym niebieskim tekturowym pudelku :P na kartki oczywiscie :P

Gość pierwsze 2 miesiace
moje mleko ,2m do 5m nutramigen od 5m bebilon pepti

Gość Holle Organic
od mniej wiecej miesiaca zycia. Fajne mleczko,ale nie tanie

Czy gerber to firma angielska czy ze Stanw? Ja daje moim blizniakm od 6 mcy Hipp ale jest drogi :(

na początku przez tydzien Nan,później z piersi tylko,następnie Bebilon Ha przez dwa tyg,a teraz zwykły Bebilon. Ja chce przejśc na tańsze mleko jakieś ale mój mąż i mama zgodnie twierdzą,że po co zmeniać jak nic jej na tym nie jest. Tak tylko,że duże opakokwanie te 800gr starcza małej gdzieś na 5 dni to wychodzi gdzieś 6 opakowań na miesiąc,jedno kosztuje 38-39zł,czyli prawie 240 zł na miesiąc na samo mleko ;/

Gość alaaa ma kotaaaaaa
bebilon - i wcale nie wychodzi aż tak drogo jest go 800g 38zł a bebiko np. 350g kosztuje chyba coś w granicach 14zł /15zł więc jakieś tam kolosalnej róznicy nie widzę . Też chciałam przejśc na tańsze ale jak to przeliczyłam to dużo nei zaoszczędze a skoro te mleko małemu pasuje to nie będę kombinowac.

Gość Gerber jako logo jestze Stanow
ale w kazdym kraju jest robiony lokalnie (dla Brytyjczykow byl robiony w UK ale chyba juz wycofano je z rynku, dla Polakow jest robiony w PL, dla Malajow w Malezji itd.) Takze Gerber ktory kupujesz dziecku nie ma nic wspolnego z Gerberem jaki podaje dziecku amerykanska mama, czy inna. Teraz Gerber zostal przejety przez Nestle.

Gość Gerber jako logo jestze Stanow
Ztego co mi wiadomo, to chyba tylko Rosja i Singapur importuje gotowe produkty Gerbera prosto z USA, wiec jak bedziesz kiedys przejazdem w Rosji to mozesz sie zaopatrzyc jesli jestes ciekawa jak smakuja i wygladaja, a sa rzeczywiscie inne od tych z PL (od opakowan, po sklad, smak i skladniki uzyte do ich wyprodukowania; te Polskie bazuja na polskiej kuchni i polskich przyzwyczajeniach kulinarnych, a z US na amerykanskiej kuchni z meksykanskimi nalecialosciami).

Gość ppileczka116
mój synek do niedawna był na piersi...teraz jak juz nie mogę go karmic to dostawał bebiko ale wychodziła mu po nim skaza białkowa na policzkach i czesto bolał go brzuszek to zmieniłam na nan pro i wszystko jest ok...

Gość izolda4
Bebiko