Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy 3 tys. zł ???

czy 3 tys. zł ???

Polecane posty

Gość jeśli autorka tematu
to fajna laska to ja przygarnę, jak twój chłopak się nie dowie to możecie mieć powiedzy 1-2K wiecej miesięcznie do wydania

Gość czy 3 tys. zł ???
nareszcie lato 1300 zł na DWIE osoby !!! Co daje 650 zł na osobę ! :O u nas w prywatnych busach nie istnieją zniżki

Gość nareszcie lato
Kochana czytam ze zrozumieniem napisałaś że zostaje wam 1300 zł to jest 650 na łebka ,mnie zostaje ok 750 ale dobrze gospodaruję ,bo jeszcze odkładam i nie jeżdżę za 700 zł mies. chyba że taksówkami będę się rozbijać .Gdzie leży twoje miasto skoro bus jest droższy o 6x więcej niz autobus ????????????? Poza tym idę do kina czy na basen zawsze 2 x w mies ,dla relaksu .To wy źle gospodarujecie pieniędzmi ,ty się gubisz w tym co piszesz :)

Gość czy 3 tys. zł ???
Fajnie, że niektóre osoby potrafią mnie tutaj zrozumieć :)

Gość mała26........................
Zależy z jakiej miejscowości do jakiej była przeprowadzka. Ja mieszkałam w średniej wielkości mieście , w której była Biedronka ( a więc tanio robiłam zakupy spożywcze ) i był Rossmann, a więc w przyzwoitych cenach kupowałam kosmetyki. Niedawno się przeprowadziłam do jednego z większych miast w Polsce . I wynajem mieszkania jest już niestety droższy. Jak wyjdę z innymi wydatkami - nie wiem, niedawno się przeprowadziłam. Pożyjemy, zobaczymy.

Gość nareszcie lato
ja się pytam gdzie takie busy -strzały jeżdżą .Skoro ja do Wisły prywatnym busem dojechałam 90 km za grosze ?????????????

Gość Kaika88
ja zarabiam 800 zl moj chlopak 1300 mieszkamy razem. Nie narzekamy, a mieszkanie rowniez wynajmujemy. Mamy razem 2100zł. Do kina nie chodzimy, bo nie lubimy na kino akurat wydawac, ale na inne przyjemnosci mamy. Wynajem 1000zł z oplatami, a jesli doliczyc do tego komorki, internet i tv to wychodzi 1200zł miesiecznie. 900zł na dwoje na jedzenie i zycie, a Wy macie 1300 to co Wy jecie ze Wam nie starcza? moim zdaniem jak na studentow jest to bardzo przyzwoite zycie.

Gość nareszcie lato
Co do cen wynajmu to się zgodzę choć moja córka za 39 m w niewielkim mieście płaci 1000 zł +czynsz + opłaty ma pracę ,dojeżdża 30 km autobusami z przesiadką ,MA BILET SIECIOWY !!!!!!!! ZA 120 ZŁ na wszystkie autobusy .No dobra ja bym chciała się dowiedzieć gdzie te cudowne miasteczko gdzie kierowca zdziera 6x tyle co w autobusie????? Ciekawe czy się dowiem ????????:)

Gość nareszcie lato
NO widzisz CZY 3 TYS,ZŁ????????? co ci tu piszą ,można można ???? Trza pasa zacisnąć . Czekam na ten cudowny bus w cenie samolotu gdzie on jeździ :)

Gość macie problemy
dziennie na osobę wychodzi 22 zł? Wydaje mi się, że nie jest najgorzej :) Przecież idąc do pracy nie wydajesz 20 zł na jedzenie, to normalne, ze w pracy je się kanapki i popija kawą... A na kolację codzienną to 20 zł wystarczy, bez przesady! Oczywiście, jak robisz obiady to te 40 zł dziennie też wystarczy. A co do wychodzenia do kina itp to jak mielibyście gdzieś wychodzić, skoro tyle dojeżdżacie? Ja od roku mam pracę pod nosem, więc mam więcej czasu, to gdzieś wychodzę! Wcześniej, kiedy dojazdy zabierały mi 3 godziny dziennie myślałam tylko o pójściu spać albo o czytaniu książek. Nasze wydatki - Warszawa Razem zarabiamy 5 tys zł 2 tys - kredyt + czynsz 300 zł - kredyt 700 zł - jedzenie!!!czyli mniej więcej tyle co Wy 200 zł - bilety komunikacji miejskiej 300 zł - telefon 100 zł - internet i tv 300 - 400 zł - ubrania (zależy od pory roku) 200 zł - kino, teatr, 100 zł - sport 100 zł - benzyna no i ok 800 - 900 zł odkładamy na moje studia

Gość czy 3 tys. zł ???
Starczać to nam starcza, ale na tej zasadzie, że nie możemy nic oszczędzić. Teraz w wakacje odejdą nam dojazdy i planujemy troszkę odłożyć no i do zimy musimy się przygotować. Drewno jest cholernie drogie, brykiety też nie są najtańsze. nareszcie lato AUTOBUS A PRYWATNY BUS to znacząca różnica!!! Masakra jak ludzie nie potrafią tego pojąć. Podam przykład z Łodzią, bo tutaj są takie prywatne busy. Pod Łodzią jest C.H. Ptak. Wsiadasz w Łodzi w prywatny bus i jedziesz 15 minut do tego centrum handlowego. Płacisz 3 zł za przejazd w jedną stronę. A ja ze swojego miasta jadę prywatnym busem godzinę, 40 km. I płacę 7,50 zł. Tak ciężko to pojąć? BUSY PRYWATNE TO ZUPEŁNIE COŚ INNEGO NIŻ AUTOBUSY MIEJSKIE

Gość a gdzie ty tymi busami
jezdzisz? czy to ma związek z pracą? studiami ? czy nie mozna z tego zrezygnowac?

Gość nareszcie lato
No to jakie to jest 6 xwięcej niż bilet autobusowy ????????????????????????????????????????????Bilet kosztuje na 40 km ok może 4 zł góra 6 -nie wiem dokładnie bo samochodem się poruszam ,więc co ty tu za kity pociskasz że 6 x więcej ????????????? Nie chcę cię krytykować ale weź siądź i zastanów się na co przewalacie aż 700 zł na przejazdy ???????Toż to koszt jazdy koleją 1000 km nad morze 4 x w mies tam i spowrotem !!!!tANIMI LINIAMI KOLEJOWYMI ,CHOĆ NORMALNE TYLKO TROCHĘ DROŻSZE.

Gość czy 3 tys. zł ???
My postanowiliśmy zamieszkać w tym małym miasteczku nie dlatego, że mieliśmy bezpodstawne takie "widzi mi się", to wszystko było zamierzone, przemyślane, studia tak samo. Chcielibyśmy za 10 lat usiąść w fotelach i nie mieć już nic więcej do roboty niż wychowywanie dzieci i podróżowaniu tu i ówdzie. Teraz się godzimy na takie życie po to, by w przyszłości mieć przezajebiście.

Gość nareszcie lato
700 ZŁ NA DOJAZDY TO FAKTYCZNIE PRZEWALANIE PIENIĘDZY I CHYBA WYGODNICTWO :(

ja jeżdzę do pracy codzień 20 km w 1 stronę płacę za bilet 3.80 i w drugą stronę tak samo wychodzi mi 7,60 dziennie na dojazd do pracy wydaję ok 160 zł czasem mniej ale tyle odkładam. Nadojazd na studia płaciłam na dzień 20 zł jechałam 4 razy w miesiącu i wychodziło mi 80 zł.

Gość czy 3 tys. zł ???
nareszcie lato nie unoś się, bo Ci żyłka pęknie Widać, że nie należysz do osób, które potrafią powiązać pewne fakty. Jak już wcześniej napisałam, na dojazdy składają się także inne wydatki, związane chociażby z życiem przez te 2 dni, czasami 3. Przecież w koszt uczenia się muszę doliczyć takie rzeczy jak ksero, jedzenie, picie, mieszkanie u koleżanki (za darmo łóżka się nie dostanie, parę zł trzeba sypnąć). Na managera bym Cię nie zatrudniła :D

700 zł to głupota bo jesli któres z was ma prawko można kupić samochód na gaz i dojezdzać razem i za 300 zł cały miesiąc jezdzić gdzie się chce. albo dogadać się z kims kto jezdzi w tą samą stronę i płacić mu np połowe za bilet. mój brat dojezdza do pracy codzień 15 km w jedną stronę zabiera ze sobą 3 osoby które mu płacą za pół biletu i jego dojazd nie kosztuje nic jeszcze mu zostaje na ewentualne naprawy samochodu.

autorko akle to ty w błąd wprowadzasz nie precyzując o co ci chodzi. a potem sie unosisz. dojazdy to pojecie bardzo ogolne

Gość nareszcie lato
Tak jak się nie zmieni wasze podejście do wydatków to faktycznie będziecie mieć przezajebiście i to za 10 lat ,no,no w jakim świecie ty żyjesz?????????? Ja mam studia i co mi po nich ?????Choć nie krytykuję broń boże studiowania. Pracuję 17 lat i zarabiam tylko te 2 tys i zasuwam często w soboty,niedziele i święta taką mam pracę ale ją lubię:) DZIEWCZYNO TY SIĘ OBUDŹ ZA DZIESIĘĆ LAT CHCESZ ZASIĄŚĆ W FOTELU I ŻYĆ ZAJEBIŚCIE ?????????????? Oj życie szybko cię na ziemię sprowadzi ,choć życzę ci oby ci się to spełniło .Tylko nie ściemniaj z tymi dojazdami za 700 zł bo to czysta rozrzutność i wygodnictwo.

Gość czy 3 tys. zł ???
a gdzie ty tymi busami To kup mi auto za 300 zł miesięcznie - przecież to banał jest kupić auto, czytając Twoją wypowiedź. Skoro tak łatwo jest mieć samochód, to może okażesz litość i pokryjesz nam wszystkie koszta kupienia takiego samochodu? No przecież to tylko 300 zł miesięcznie. Kolejny analityk finansowy, pff

Gość nareszcie lato
masz racje autorko, ide sobie zrobić dobrze, wróce jak nowa:D

Gość czy 3 tys. zł ???
nareszcie lato No widzisz jakie to nie fair, że tak będę miała dzięki własnym chęciom i staraniom? Bo już teraz mam coś, czego Ty najprawdopodobniej nigdy nie będziesz miała - swoją własną działalność, która przynosi zyski już po pierwszym roku działalności :]

Gość nareszcie lato
Teraz już kręcisz :) To ty wliczasz w to jeszcze nocowanie i jedzenie ,a mówiłaś że BUS U WAS JEST TAKI DROGI 6 X DROŻSZY NIŻ AUTOBUS:):):) Jak ty zmyślasz i się gubisz. Nie martw się żyłka mi nie pęknie ,ale nie narzekaj bo wymyślasz.Zrezygnuj z taxówek i drogich zakupów ,wybraliście takie miejsce do mieszkania a już narzekasz że opał drogi ,a ty chciałaś za darmo mieszkać????????

Gość czy 3 tys. zł ???
Jak już wcześniej napisałam: totalnie nie potrafisz pojąć pewnych spraw. Z matmy musiałaś być totalnie słaba, bo logiczne myślenie i zdolność powiązywania ze sobą pewnych faktów, leży u Ciebie i kwiczy.

Gość te kwoty o których piszecie
my mamy 3 tysiace na nas i dziecko i jeszcze odkladamy co miesiac na emeryture, mamy oszczednosci... ale fakt, za wynajecie mieszkania placimy malo (500zl) bo w malym miescie mieszkamy. ale mamy dziecko. tam wyzej jakas para nie daje rady za 4000 - ;/

Gość czy 3 tys. zł ???
"To ty wliczasz w to jeszcze nocowanie i jedzenie ,a mówiłaś że BUS U WAS JEST TAKI DROGI 6 X DROŻSZY NIŻ AUTOBUS" Czy jedno wyklucza drugie? NIE. Logika :O

Gość klara m
nareszcie lato, ale ty czepliwa jestes i ograniczona przeciez autorka napisala ze placi za bus miedzymiastowy 6 razy tyle co za bilet komunikacj miejskiej na linii miejskiej! co w tym takiego niesamowitego?

Gość te kwoty o których piszecie
no ale mozesz kupic samochód niekoniecznie swietny i nowy, np. za 4 tysiace, to po paru latach sie zwroci

śmieszna jesteś twoja logika jest tak pusta jak i ty! Innym zarzucasz brak czytania ze zrozumieniem a sama nie potrafisz. Skoro już masz takie zyski z działalności to nie stać cię na samochód za pare tysięcy? no to coś nie halo jest.