Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Impulsywna

Milczenie faceta

Polecane posty

Gość alicante333
autorko - ja bylam z facetem zwiazana, planowalismy przyszlosc i tez nagle zniknal bez slowa wyjasnienia, zwyczajnie zamilkl... nie odzezwal sie do dzis... a to juz dwa miesiace. Wiem ze zyje ze nic mu nie jest..a nie wyslal nawet pol smsa.. Cóż pozstaje mi życzyc Ci powodzenia .. moze sie jeszcze odezwie, a jak nie to nie rozpaczaj, nie warto. A to ze przykro... no przykro, mi tez bylo przykro, ale to mija...

Myslę, ze napewno w pewnej części przyczyną obecnego stanu rzeczy jest fakt, ze urwało się to tak nagle, że nie mogłam z nim o tym porozmawiac w cztery oczy, ze nie pozbyłam się do końca poczucia winy, że czuję się samotna...ale z drugiej strony napewno duże znaczenie ma to, ze pierwszy raz ktos tak mocno poruszył moje serducho i to juz przy pierwszym spotkaniu (a naprwde z wieloma sie wczesniej facetami spotykałam).. Nie idealizuje go (daleko mi do tego), nie zmieniam rzeczywistości. wiem jaki jest. Wiem też, ze powinnam zapomnieć, że on pewnie jest szcześliwy z tamta dziewczyną i dawno juz o mnie zapomniał (pewnie nie pamięta nawet mojego imienia)....wszystko wiem..a i tak ta tęsknota wraca ciągle...tak jak pragnienie, zeby go zobaczyć i to jest silniejsze ode mnie...choć może nie na tyle, żeby zrobić z siebie wariatkę co lata beznadziejnie za kims, nachodzi go czy nagabuje telefonami (juz wystarczający popis wtedy dałam i to mnie oduczyło tego raz na zawsze)...eehh serce jest głupie...a moje w szczególności...

Hahahahaha!! Przepraszam za śmiech, ale.. Przeczytałem właśnie swoją historię... "Michaś, jesteś naprawdę świetnym facetem, ale ja mam strasznie zakręcony tydzień. Świetnie mi się z Tobą gada i chciałabym to robić jak najdłużej..." ( to cytacik taki) ;) I cisza.... Ja odpuściłem. Było miło, ale się skończyło. Proste...:)

Gość akaszaaaaakaszakasza
Impulsywna, rozumiem cię, ale to dupek i lepiej nazywac rzeczy po imieniu, nie stac go było nawet na wyjście z sytuacji z twarzą. W dodatku w trakcie trwania waszego umawiania się, zrezygnował z Ciebie i wybrał inną, czyli nie dość, że cię zostawił na lodzie, to jeszcze dla jakiejś innej laski, którą uznał za bardziej atrakcyjną bądź interesującą. I ty chciałabyś się zadawać z kimś, kto uznał cię, za niewystarczająco fajna i pociagająca by z toba być... a paszoł won. Coż miłość jest ślepa, ale w tym wypadku myślę, że to była po prostu silna fascynacja, a nie miłość. Bardzo przystojny był? Zdejmij w końcu różowe okulary i zacznij nawet na silę umawiać się z kimś, bo zdecydowanie za dużo siedzisz i myślisz. Powinnaś sobie odpowiedź na pytanie co teraz sprawiło, że o nim myślisz? Bo nie wierzę, żebyś tak w każdej godzinie przez przeszło pół roku o nim myślała. Co znów spowodowało te myśli, jakiś bodziec czy co?

Gość oolankowa
Autorko , wyciagnelas wnioski no i dobrze , a teraz postaraj sie o nim nie myslec , bylo minelo ,to jest juz tylko przeszlosc . Przewaznie tak bywa , ze jezeli ktos milknie , to jest to oznaka zakonczenia , jednym slowem ta dana osoba nie chce utrzymywac kontaktu z jakiegos jej znanego powodu .

hej, przytoczę ci dla pocieszenia swoją historię - poznałam 1,5roku temu faceta, wydawał się spoko, pisał, dzwonił, spotkaliśmy się parę razy opowiedział mi o tym, że był zaręczony ale dziewczyna go zdradziła...jeszcze jedno spotkanie i...przestał się odzywać. Odpuściłam, jak nie odpisał mi na 1 esemesa nie narzucałam się i żyłam dalej (chociaż wiadomo, że byłam rozczarowana) aż nagle odzywa się po 3miesiącach, parę smsów...i znów milczy. ostatni raz odezwał się jakieś 3miesiące temu, przepraszał że tak postąpił. spotkałam się z nim bardziej z nudy niż z tęsknoty i to była totalna porażka. siedziałam i patrzyłam jak okłamuje mnie prosto w twarz ( ponieważ minęło tyle czasu i przeszło mi wszystko do niego, wreszcie byłam w stanie zobaczyć jaki on mi kit próbuje wcisnąć) o tym dlaczego się nie mógł odezwać i dlaczego tak wyszło a potem zaczęło się użalanie nad sobą, opowieści o tym jak to znów kobieta go oszukała...skończyłam to spotkanie wcześniej bo się po prostu z nim nudziłam. a teraz z tego co wiem koleś po jakiś 2 miesiącach się zaręczył. Więc ku przestrodze - nie interesuj się niezdecydowanym facetem. Jeśli on nie wie czego chce i odzywa się jak z łaski - olej go. jak mu zależy odezwie się od razu po spotkaniu, będzie pisał z własnej inicjatywy i zabiegał o spotkanie. poza tym wydaje mi się że tamten koleś po prostu wybrał kogoś kogo wcześniej znał a wiedział że ta osoba jest nim zainteresowana bo to było łatwiejsze niż nowa znajomość która nie wiadomo jak się skończy. tak czy siak - poznawaj nowych ludzi, nie myśl o tym debilu a ktoś fajny sam się trafi (tak jak było ze mną)

Nie jest typowym przystojniakiem, nie szukam z resztą takiego. Ciągnęło mnie do niego...hmmm sama nie wiem co dokładnie...osobowość, to cos, napewno była silna chemia...nie jest ideałem i nie idealizuje go, ma sporo wad..i mimo to wraca ta niewytłumaczalna dla mnie tęsknota do niego..Wiem jaka jest rzeczywistość, wiem, że nie pozwoliłabym sobie na to, żeby być z kimś kto w ten sposób postąpił i postepuje. Ja tez sie wtedy nie popisałam, ale tak naprawdę wynikało to z nieporozmien, wynikających z tego, że kontakt między spotkaniami był czysto mailowy vel sms-wy (czesto się wtedy błednie ineterpretuje pewne sprawy, zwłaszcza jesli jest wieleee niedopowiedzeń z tej drugiej strony)..ale wiem, ze nie skończyło się to suma sumarum z mojej winy bo gdyby chciał to starałby się porozmawiac, wyjasnic wszystko a nie uciąc to tak szybko i poinformowac o innej kandydatce..masz racje "moskala", że mozliwe, że wybrał tamtą bo było łatwiej, nie trzeba się było tak starac może skoro biegała za nim od wielu lat.. Nie mysle o nim codziennie...to poprostu co jakiś czas wraca i jest to dośc silne uczucie, tęsknota...mimo tego,że spotykam innych ludzi..nie wiem dlaczego tak jest...czy to samotność to sprawia czy jednak cos w tym serduchu siedzi i nie chce wyjść..

Moja wina to to, że mnie ostatnio nie wiadomo dlaczego korciło i wpisałam jego imię i nazwisko na naszej klasie..i niestety go znalazłam..i zobaczyłam jego aktualne zdjęcie (zdjęcia) - choc to mnie w sumie trochę zdziwiło, bo mówił, że nie lubi siebie na zdjęciach i raczej nie lubi jak się go fotografuje..ostatnie zdjęcia wrzucał tam z tego co zobaczyłam to z 3 lata temu..

przedostatnie zdjęcia.... nie wiem po co to zrobiłam...chyba lubię się jeszcze bardziej nakręcać...ale to nie same zdjęcia przywołują tęsknotę..nie wiem co...

Gość siostraMierzwa
Ale o co chodzi? Chcialas, żeby sie wytlumaczyl, oczekiwalas tego. Zrobil to. Widac, nie zawrocilas mu dostatecznie mocno w glowie. Tak bywa.

Gość siostraMierzwa
o rety, alez to stary temat :D :classic_cool:

Nie o tym teraz pisałam..wiem, ze nie chce być ze mną, napisał mi o tym, ze jest taki i siaki...nie o to teraz chodziło...