Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutna300

Boję się ciązy

Polecane posty

Witam, Niedawno dowiedzialam się, że jestem w ciązy i zamiast szczęścia zaczął sie strach. Panicznie boję się, że dużo przytyję. Dlaczego jedne kobiety tyja np 7kg a inne 30? Ja nie ulegam zachciankom, jem tak jak przed ciaza ( takie same porcje) tylko, ze wybieram produkty zdrowsze i jezdze codziennie na rowerku stacjonarnym ok 30 minut to jest szansa, ze duzo nie prytyję? Chcialabym ok 12 kg a i zaraz znajda sie pewnie "matki polki" ktore zacznal mnie krytykowac ze martwie sie tylko o siebie a nie o dziecko wiec od razu napisze; Martwie sie rowniez o dziecko.

Gość a mnie czeka sprzatanie
najczesciej kobiety tyja o sobie folguja mimo ze nie ma wskazania ze trzeba jesc jakos duzo wiecej, na pewno nie za 2. ale trzeba rozsadniej.

nie martw sie jesli nie bedziesz sie obrzerac to napewno duzo nie przytyjesz i szybko spadnie ci po ciazy.. zapytaj sie mamy ile przytyla w ciazy itd bo to duzo bardzo zalezy od genow..pozdrawiam :))

na razie się nie martw przytyciem tylko tym aby dziecko było zdrowe. o wagę martw się po porodzie :)

Gość brak logiki
to ile się tyje niestety zależy od hormonów możesz nei tyć ale możesz napuchnąć od gromadzącej się w tkankach wody, efekt taki sam jakbyś obrosła tłuszczem od nadmiernego jedzenia niestety na to jak rozwija się ciąża nei mamy wpływu bo każda ciaża jest inna, nawet u tej samej kobiety

Gość riririrri
strach to normalna sprawa.....to cos nowego dla ciebie.....na pocieszenie dodam ze jestem w 29 tygodniu i przytyłam do tej pory 2 kg......a jem normalnie,nie odmawiam sobie jak mam na cos ochote

Gość denvere
też się tego boję, panicznie i dlatego nie mogę się zdecydować, waga jak waga, zrzucę bo jestem uparta ale najgorsze ew, rozstępy, masakra

Gość pomoc:-)
Witaj. Ja w ciąży przytyłam aż 35 kg :-( przed ciążą ważyłam 46 kg. jednak w ciągu miesiąca po porodzie dość szybko udało mi się pozbyć 18 kg:-) a z biegiem czasu wróciłam do swojej dawnej figury. Więc może i Tobie uda się po porodzie pozbyć zbędnych kilogramów.

Gość a mnie czeka sprzatanie
brak logiki nie tylko hormony. czesto spotykalam sie z tym, ze kobiety w ciazy sobie myslaly "o mam w brzuchu dziecko, to przeciez nie moge sobie odmowic tego, i tamtego, i siamtego, i jeszcze ciasteczko, i jeszcze jedna porcja, bo przeciez nosze dzidziusia, nie moge mu odmawiac..." hormony to jedno, ale jak masz takie a nie inne to i przed ciaza daja o sobie znac. a znalam kobiety i szczuple ktore nie przytyly wcale duzo, i kobiety ktore mialy pelniejsza budowe i nie przytyly znacznie bo sie nie opychaly. ba, mama mojej kolezanki nawet w ciazy schudla! (oczywiscie nie mowiac ze brzuch miala, ale z ciala, z rak, nog, schudla)

o kurcze 35 kg, niezle ;) a dużo jadłaś? uprawialas jakis sport? czy to te gormony? na ktore nie mamy wplywu:(((

Najbardziej sie boje tego na co nie mam wplywy czyli hormony:( bo nad jedzeniem mozna zapanowac

Gość brak logiki
co ty porównujesz ? poziom hormonów w ciąży rośnie dziesięciokrotnie.....więc porównywanie stanu przed do ciąży to nieporozumienie jesli ktoś ma tendencję do tycia no to sorry.... znam osoby które były szczupłe w ciąży, ale to były takie które przed też były megachudzielcami, które nie jedzą zbyt chętnie i dużo zresztą każdy zna swoje ciało: są osoby które są szczupłe tylko gdy się ciągle kontrolują i takie które mają świetny metabolizm wystarczy przyjrzeć się dziewczynom w ciąży, niektóre mają tylko odstający brzuszek a nogi, ręce i twarz są nadal szczupłe.... oraz takie które ewidentnie są nabrzmiałe na całym ciele jest różnica przytyć w ciąży 8 kilo a np 15, 20 czy 30

Przez pierwsze miesiące jadłam nie wiele, wręcz chudłam. Gdzieś na początku 8 miesiąca zaczęłam tyć strasznie. jadłam rozsądnie nie zapychając się a jednak przytyłam dość sporo. Może też przez geny a może dlatego że od połowy ciąży musiałam brać leki na jej podtrzymanie. Nie zamartwiaj się na zapas. Jedz rozsądnie nie objadając się na siłę.

Gość riririrri
ja pierwsze 12 tygodni ciazy znosiłam zle...praktycznie mogłam zamieszkac w ubikacji....dlatego byłam na minusie 4 kg, do tego zeszło z buzi z rąk i z ud.....duzo zalezy od madrego jedzenia i od genow.....ja nie pilnuje sie bog wie jak bardzo,ale codzienniw wchodze na wage i patrze jak ida "postepy'.....codzienne wchodzenie na wage potrafi poskromnic najwieksza zachcianke....pij duzo wody:))

Gość brak logiki
no właśnie, "pomoc" brałaś hormony na podtrzymanie dlatego tak puchłaś

"brak logiki" nie po każdych lekach się tyje o ile mi wiadomo, bo różnie można na nie zareagowac

kurcze a ja nie wiem czy mam tendencje do tycia :/ jako dziecko bylam gruba, natomiast potem schudlam i tak jest do dzisiaj. Mam 177cm wzrostu i waze 58kg, czasmi jem normallnie, a czasmi byly takie dni ze jadlam wiecej a moja waga jakos drastycznie sie nie zmienila, moze jak juz przegielam z jedzeniem to przybylo moze z 1kg po paru dniach .

Gość szuruuubuuruuuu
ja do 32 tygodnia jezdzilam na rowerze do pracy - robilam 6 km dziennie plus do 36 tygodnia chodzilam na silownie 1 godz dziennie i w sumie moj trener zmusil mnie by przestac bo dziecko zamecze i musze przyznac ze przytylam 20 kilo ale plusem jest to ze jak bedziesz aktywna to byc moze ze bez wysilku stracisz kilogramy.ja po 2 tygodniach wygladalam normalnie jak przed ciaza.

Gość szuruuubuuruuuu
jedno ronilam ale zadna strata zaraz zaplodnil mnie sasiad

Gość szuruuubuuruuuu
pare lat temu ogladalam jakis program o odchudzani w ciazy i babka jadla salatki i takie tam pierdoly i przytyla .to jest normalne i odkladamy tluszczyk by pozniej produkowac mleko jak sie malenstwo urodzi ,zrzucisz szybko bedziesz tak zalatana ze nawet zapomnisz o obiedzie czy kolacji

Gość szuruuubuuruuuu
skatowali noworodka, az sie siny zrobil i do słoika go wsadzili duzo rodzi sie niezywych i baby wariuja poznijej ;o)

Gość szuruuubuuruuuu
to jest ogolny tepa idiotko nie o sukach rozplodowych tu sie katuje bekarty i na karme dla psów robi HAHAHA

Gość zsdfvvfgxdvc
smutna!!! nie martw sie tym tak bardzo . Tylko pamietaj ze do 3 miesiaca dziecko nie potrzebuje ani grama jedzenia - powinnas jesc normalnie jak przed ciaza . A pozniej ,dziecko potrzebuje tylko ok 300 kalorii !! to jakby 2 kanapki . A kobiety w ciazy opychają się jak szalone !!!!!jesli im to nie przeszkadza to luzz,gorzej jak nawet nie czytaja ksiazek czy opinii innych mam a pozniej narzekają .a moja siostra do 5 mies. chodzila na silownie . Teraz jej maly ma 3 tygodnie a ona wazy 67kg . Jak rodzila wazyla prawie 80 :) I koniecznie kremy na rozstepy .

Gość szuruuubuuruuuu
ale wiesz nie musi sie urodzic,mozesz nie donosic tego balastu roznie bywa jak mowie sasiad mnie zalal sperma na rowerze jezdzlam to zlapal za dooppei cyk :) kretynka nie wie ze to ogolny,czytac tepaczka nie potrafi,ot,idiotka!

Gość JGUKYGBJKHKJ
znowu ZABILI NOWORODKA I DO SŁOIKA

Gość JGUKYGBJKHKJ
HORMONY CI PADLY NA TEPY LEB,SP...NA MACIERZYNSKI TY TEPA GLUPIA UPOSLEDZONA CZY JAK ?

Gość OBSOLETKA
JA NIE DONOSIŁAM I WYSRAŁAM AAAJAJAJJAJJJJJJJJ JAK TEJ KUPY ZAŁUJE BEKARCICZKA

Gość hitsezonu
nie ważne ile się przytyje W ciąży, ważne JAK SIĘ ZRZUCI PO ciąży... niektórym łatwo (jak np. mi - ale karmiłam piersią), innym trudniej i to jest problem a nie to że w ciąży przytyjesz 10 czy 30, zresztą w większości przypadków jak się tyje 30 kg to jest to głównie woda zatrzymana w organizmie która szybko schodzi po porodzie...