Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyrydzyk

prawda o RYDZYKU

Polecane posty

nie przeczytałem odpowiedzi na dwa pytania. a więc gdzie tu moje kłamstwo? gdzie oczerniam? nie umiesz odpowiedziec to się przyznaj a nie udawaj że nie umiesz czytać.

Gość wszyscy sa szczesliwi
Jezus: - Dziecko, to zostaw Kościołowi. Ja osobiście prowadzę ojca Tadeusza, a radio Maryja to dziecko mojej Matki. Ona opiekuje się tym radiem. Po owocach ich poznacie. To dzieło rozrośnie się i nikt nie zamknie ust prawdzie. Jednakże moja prawda zawsze okupywana jest cierpieniem. Cierpienie ojca Tadeusza Rydzyka to podwalina dla tego dzieła to objawienie z 1998 r to radio jest słuchane od ameryki południowej po północna czyli az do kanady w całej europie je słychac wiem ze Australii to tylko przez internet można słuchać tego radia

W swoim najnowszym wpisie na blogu w Onet.pl Michał Kamiński ostro skrytykował swojego kolegę z europarlamentu, Ryszarda Czarneckiego. Polityk PJN zarzucił posłowi PiS kłamstwo i nieścisłości. Odniósł się też do wypowiedzi o. Tadeusza Rydzyka nazywając je "znieważającymi Polskę" i "haniebnymi", Kamiński opublikował na swoim blogu list otwarty do Czarneckiego w nawiązaniu do jego wywiadu dla "Naszego Dziennika", który ukazał się pod tytułem "Zaszczuć księdza". Europoseł PJN ironizował, że "jest bardzo poruszony" krytycznymi zdaniami Czarneckiego na swój temat. "Ty zaś, Ryszardzie, całym swoim życiem udowodniłeś jak niezłomnym jesteś obrońcą wartości chrześcijańskich. I to nie tylko deklaratywnie, ale w całym swoim heroicznym życiu" - napisał europoseł. Czarnecki miał zarzucić Kamińskiemu złamanie zasady mówiącej o tym, że "naszych sporów wewnętrznych na zewnątrz się nie wynosi". "Ani razu za granicą nie skrytykowałem haniebnego zachowania o. Rydzyka w Parlamencie Europejskim. Uczyniłem to w polskiej telewizji" - napisał Kamiński i zaznaczył, że tę samą zasadę złamał o. Rydzyk.

"Stwierdzenia, iż Polską nie rządzą Polacy, określenie naszego kraju niecywilizowanym oraz totalitarnym, uważamy za słowa niezgodne z prawdą, obraźliwe, wręcz haniebne" - czytamy w liście. "Polska jest krajem demokratycznym, w którym każdy może wypowiadać własne opinie. Ojciec Tadeusz Rydzyk znany jest w naszym kraju z wygłaszania poglądów skrajnych, obraźliwych, nie tylko pod adresem polskiego rządu. Tym bardziej ze zdziwieniem przyjęliśmy fakt, iż został on zaproszony na konferencję organizowaną przez Frakcję Konserwatystów i Reformatorów w PE" - napisał w imieniu polskich posłów Jacek Saryusz-Wolski.

Jest reakcja MSZ na wypowiedź o. Rydzyka w Brukseli, który o Polsce mówił m.in., że to kraj totalitarny. W sobotę rzecznik Ministerstwa Spraw Zagranicznych Marcin Bosacki poinformował, że nota dyplomatyczna w tej sprawie została przekazana do Watykanu. To protest przeciwko szkodzeniu wizerunkowi Polski za granicą i prośba o interwencję. - Dzisiaj ambasador Hanna Suchocka przekazała notę dyplomatyczną Sekretariatowi Stanu Stolicy Apostolskiej. W nocie tej rząd polski protestuje przeciwko tego typu osłabianiu i szkodzeniu wizerunkowi Polski za granicą i prosi Stolicę Apostolską, której podlegają zakony w Kościele Katolickim, o podjęcie działań, które zapobiegną Rydzyk skarży się w Brukseli. "To jest totalitaryzm, ja nie żartuję" Ojciec Tadeusz Rydzyk skarży się europosłom w Brukseli, że jest... czytaj więcej tego typu działaniom w przyszłości - powiedział Marcin Bosacki.

Gość Dwugłowa Biedronka
Hanna Suchocka od leżenia krzyżem w kościele, pewno na kość zamrozi sobie tą dzieczą piczkę, za coś takiego.

- Oświadczenie ks. Tadeusza Rydzyka nie angażuje Stolicy Apostolskiej ani polskiego Kościoła - tak skomentował wiadomość o nocie polskiego MSZ do Watykanu rzecznik Rzecznik Watykanu ksiądz Federico Lombardi. Typowa odpowiedź bezczelnego fagasa

Gość wawcia the best
kolejny tak zwany zastepczy temat co powiedzial rydzyk i buuuaaa 2 tygodnie bedzie to rozstrzasane

Nigdy nie powiedziałem, że Polska jest obecnie państwem totalitarnym, o co jestem posądzany. Jeżeli ktoś mnie źle zrozumiał, to przepraszam - powiedział we wywiadzie dla "Naszego Dziennika" o. Tadeusz Rydzyk. Tymczasem dwa dni wcześniej na antenie "Radia Maryja" zapewniał: - Oczywiście, że chciałem powiedzieć to co powiedziałem i niczego nie odwołuję. I wszystko jasne:D