Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę kupić stanik

czy komuś udało się kupić dobry rozmiar stanika przez net?

Polecane posty

Gość chcę kupić stanik

nie wiem czy to ma sens,bo jeszcze nie nosiłam takiego rozmiaru jak powinnam,więc to,że są podane wymiary niewiele mi pomaga,bo np nie wiem jaką będę musiała mieć dokładnie miseczkę jak obwód będzie bardzo ścisły

Ja wszystkie swoje staniki kupiłam przez internet :) Ale tylko dzięki oglądaniu zdjęć i czytaniu recenzji staników, głównie w katalogu na www.balkonetka.pl Co teraz nosisz (rozmiar, stanik usztywniany, miękki, push up), jak ten stanik leży? Najlepiej by było, gdybyś zarejestrowała się na balkonetce i pooglądała zdjęcia dziewczyn o podobnych wymiarach do Twoich, poczytała o różnych modelach. To kopalnia wiedzy o stanikach :) A najłatwiej by było, gdybyś wstawiła zdjęcie w najlepiej leżącym na Tobie staniku i wstawiła na balkonetkę razem z dokładnym opisem. Na podstawie zdjęć na pewno coś ekspertki doradzą :) Nie warto jest kupować w ciemno byle jakiego modelu w Twoim nowym rozmiarze, bez jakiejkolwiek wiedzy. Niektóre marki są lepsze, niektóre gorsze, niektóre modele wyjątkowo ściśliwe, inne rozciągliwe, jedne małomiseczkowe, inne dużomiseczkowe. Nie wiem, czy któraś kobieta po zmianie rozmiaru na właściwy ma wszystkie staniki w tym samym rozmiarze. Mój tabelkowy rozmiar to 65D, a mam staniki 60DD, E, 65D, DD, 70B, C i D :) Wszystko zależy od producenta i modelu. Zazwyczaj staniki kupione przez internet mi pasują, ale o każdym na początku czytam i oglądam jak leży w katalogu w moim rozmiarze albo w podobnym. I wtedy wiem, że jeżeli stanik jest np małomiseczkowy, to zamiast swojego standardowego 65D muszę wziąć 65DD. Jeżeli stanik jest rozciągliwy, to zamiast standardowego 65D muszę wziąć 60DD - o oczko mniejszy obwód i oczko większą miskę.