Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo może ktoś wie...

czy w atlanticu są nietypowe rozmiary staników?

Polecane posty

tzn mały obwód,duża miska.koleżanka mi mowiła,że kiedyś była i nie było mniejszych obwodów niż 70...to prawda?

Nawet jeżeli będą, to będą miały byle jaką jakość, szkoda pieniędzy na takie coś. Tutaj masz spis sklepów, do których warto się wybrać: http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html I obwody poniżej 70 i duże miseczki to nie 'nietypowe rozmiary' :) To rozmiary jak każde inne, tylko że nie są powszechnie produkowane, producenci wolą wciskać wszystkie kobiety w 4 obwody i 4 miseczki, bo skoro kobiety kupują, zamiast domagać się szerszej rozmiarówki, to producenci nic nie zmieniają :)

Nietypowy rozmiar to chodzi Ci o taki spoza seryjnej, zwykłej rozmiarówki, czyli obwód poniżej 60 czy miska dalsza niż angielskie KK? ;) Bo cała reszta to jak najbardziej typowe rozmiary są :) A poważniej: na kimś na Balkonetce czy w galerii widziałam 65C czy 65D , ale szału pod względem dopasowania to nie bylo...

właśnie dlatego pytam o atlantic,że w moim mieście nie ma lepszego sklepu,chyba że za taki można uznać italian fashion,nie wiem,nie znam się.potrzebuję stanika o obwodzie 65 i misce e lub f.myślicie,że tam znajdę?nie zależy mi,żeby miał jakąś super jakość,tzn był niezniszczalny tylko żeby leżał lepiej niż te co mam teraz.potrzebuję go na szybko,więc na razie nie będę jeździć po sklepach

Ja nie wiem, czy znajdziesz tam 65E lub F, ale spróbuj poszukać u siebie w mieście sklepów z polską bielizną, np z bielizną Konrad, Kinga, Gaia, Ava, Kostar. Często tam mają 65E, F. Wyjdzie Ci na to samo, co kupiłabyś Atlantica, tylko że zapłacisz mniej. :)

Gość ,tak tak
ja mam 65E z atlantica. Ale to zależy od fasonu. Nie wszystkie sa w takich niestety robione

Gość są 65 mniej już nie
ale: takie bardziej pancerne, z gąbkami - bardzo, ale to bardzo rzadko trafiają się miękkie i bardzo szybko tracą fason- rozciągają się

no właśnie planuję pochodzić po sklepach,mam nadzieję,że coś znajdę.powiedzcie mi jeszcze tylko czy lepsze są staniki miękkie czy z gąbką?noszę tylko z gąbką więc nie mam porównania.zależy mi na tym,by stanik dobrze trzymał piersi i je zaokrąglał na górze

Gość nnnoo raczej
ani miękkie (mam małe więc dlatego) ani z gąbką tylko usztywniane. Ewentualnie z tymi małymi wyjmowanymi wkładkami. Ta gabka wszyta w srodek jest okropna. Ja się w takich wręcz gotowałam latem.

ale czy nie takie właśnie najlepiej unoszą i zbierają biust?-jak push upy

Dobrze skonstruowany miękki stanik trzyma biust tak dobrze jak i usztywniany. W dobrym rozmiarze nie jest potrzebny Ci push up. Dobry stanik w dobrym rozmiarze trzyma się na miejscu i ma dobrą konstrukcję. Wejdź tutaj http://balkonetka.pl/katalog/ i pooglądaj miękkie staniki. Wcale nie są gorsze od usztywnianych. Ale raczej ani w Atlanticu, ani w tych firmach, które wymieniłam, nie znajdziesz jakiegoś konstrukcyjnego cuda. Na pewno będzie lepiej niż w starym staniku, ale po tych markach się nie wiadomo czego nie spodziewaj. Jeżeli to będzie Twój pierwszy dobry stanik, to dobrze by było, gdyby był miękki, bo w miękkim widać ewentualne błędy w dopasowaniu. No i uczucie w lato jest nieziemskie, kiedy możesz iść w upał i nic Ci się w staniku nie dzieje, a reszta dziewczyn poci się w grubych push upach :)

Gość 64uy6u56u
powiedz z jakiego jestes miasta, bo moze nie wiesz,ze masz uswiadomione sklepy??

No właśnie :) Mojego miasta nie ma w spisie dobrych sklepów, ba, nawet województwa nie ma ;) A mimo to można znaleźć u mnie obwody poniżej 70 z miskami powyżej D. Nawet są ze 2 sklepy, gdzie można kupić porządny stanik. U Ciebie też pewnie coś można znaleźć. Zapomniałam jeszcze, może uda Ci się znaleźć staniki Dalia? Z tego wszystkiego będą chyba najlepsze.

Gość zgodzę się z głaszczką
nie ma obwody od 75 miski do D czasem E , nic nie warty

Najbliżej mam do łodzi.ale teraz potrzebuję stanika na następny weekend,więc już nie będę szukać ideału,ważne,żeby był lepszy od tych co mam teraz.to tragedia jak mój biust w nich wygląda,dopiero parę dni temu sobie to uświadomiłam i teraz szlag mnie trafia jak mam na sobie to badziewie.idiotyzm,część ciała,która mogłaby stanowić mój atut na razie wpędza mnie w ogromne kompleksy

To szukaj czegoś, niekoniecznie w tym Atlanticu. A jeżeli będziesz miała już czas, to koniecznie pojedź do Łodzi :) Adresy dobrych sklepów: Biuti-biu, ul. Narutowicza 30, Mercado, ul. Tuwima 6, Szyfoniera, ul. Legionów 2

Ale super,ten pierwszy jest 2 kroki od mojej uczelni :) Dzięki wielkie za info. Ciekawe jakie tam mają ceny...

Nawet jeżeli ceny będą wysokie, to możesz zapamiętać rozmiar, markę i model, który będzie leżał najlepiej, a potem polować na niego w internecie :)

Wielkie dzięki za pomoc 🌼

Gość gość
Nie wiem czy w Atlanticu są, ale ja kupuję na angielskim e-bay. Wpisuję na końcu zamiast .pl - co.uk. Potem wpisuję rozmiar np. 30D ( odpowiednik 65D) - ten rozmiar nie do znalezienia w Polsce w rozsądnej cenie. Ostatnio kupiłam dwa staniki za około 45 zł z przesyłką marki M&S. Kupuję tak już od kilku lat i nigdy się nie zawiodłam. Jakoś dużo lepsza niż polskie staniki mimo, że M&S to sieciówka... Jeden taki czarny od nich mi się już sprał, ale ani trochę nie rozciągnął się, ani fiszbiny też nie wylazły, mimo, że używałam go prawie 2 lata na zmianę z innym... Sprawdź dobrze rozmiarówkę angielską i kupuj. Ja nie żałuję.