Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BebeBeLilly

stypendium

Polecane posty

Gość BebeBeLilly

hey. mam pytanko.. ktoś z was orientuje się jak to jest ze stypendiami na studiach? Chodzi mi o socjalne. Jeśli u mnie w rodzinie nie przekracza 300 zł na osobę to ile mogę dostać takiego stypendium? I czy to jest miesięcznie?

Gość BARDZO DOBRA RADA,
nie licz na stypendium, zarób w agencji

Gość BebeBeLilly
widać w głowie masz pusto. lepiej ty idź do agencji głupia małpo

Gość facet_pyta
Co studiujesz kotku ?

Gość BebeBeLilly
Dopiero zacznę . Ekonomię... Chciałam isc na zaoczne bo właśnie potrzebuje kasy itd.. ale wiekszosc doradza mi dzienne bo w końcu mogę dostawać te socjalne + plus ( jak sie postaram) to naukowe + alimenty (od ojca) + dorabiac sobie w weekendy to wyjdzie mnie lepiej niz pracowac caly miesiac , dostac 1200 i 600 zł na uczelnie...

Gość facet_pyta
Czy masz faceta ?

Gość BebeBeLilly
to ma być jakiś podtekst?! MAM.

Gość BebeBeLilly
Was popieprzyło wszystkich :| Normalnie pytam się o rade a wy ze mnie jakąś szmate robicie. Co z tego, że mam faceta? To,że TY się puszczasz za forse to gratuluję;] Kolejna dziwka do kolekcji... Ale ja do takiej ' elity' należeć nie mam zamiaru. Więc spieprzaj pod latarnię a nie na necie siedz;]

Gość na mojej uczelni
stypendium socjalne byś dostała, nie pamiętam progu przyznawania ale chyba coś ok. 350 na osobę. Alimenty od ojca też liczą się do stypendium. Kwotę tą dostajesz co miesiąc, a początku z roku z miesięcznym poślizgiem na przyznanie, ale wyrównują to. U mnie stypendium socjalne jest różne, najwyższe to 420zł w tym jest dodatek mieszkaniowy i na wyżywienie (po 70zł). Na dziennych można spokojnie pracować, kwestia organizacji i chęci, no i planu też.

Gość wszyscy kafeterianie,
spadaj, może chcesz jeszcze buty dla dziecka

Gość BebeBeLilly
Dzieki za odpowiedź :) Do "Wszyscy Kafeterianie" - jeśli sądzisz , że osoba która jest biedna i się kształci to się puszcza albo robi sobie dzieci z kaprysu.. TO GRATULUJĘ INTELIGENCJI.

Gość a u mnie znowu na uczelni
jest prog do socjalnego 602zl , w tym roku wynioslo stypendium 300zl socjalne i na wyzywienie 150zł;)

Gość BebeBeLilly
u mnie łacznie z alimentami, rodzinnym i tym co mama zarabia mamy równe 320 zł na osobę. Czyli mogę spodziewać się okolo 300 zł stypendium?

Gość BebeBeLilly
to dobrze:) zawsze jakiś plus:)

Gość BebeBeLilly
właśnie obliczyłam sobie stypendium ... na stronie uczelni jest wzór jak przeliczyć. 602 - dochód na osobe + 140. Mnie wyszlo 422 zł. A do tego należy mi się na wyżywienie to mam 622 na miesiąc.