Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biedronka2511

Tradzik i blizny moja życiową udręką...

Polecane posty

tradzikowa123 chyba sie rozumiemy..jak stoje np na wprost okna to tez mam wrazenie ze widac mi "tapete" bardzo dokladnie,albo na dworzu...ale widac chlopakowi Twojemu to nie przeszkadza,tj mojemu mezowi..gorzej z nami..:( moj tez nie wie ze to dla mnie az taki problem..tylko jeszcze sie drze jak wychodzimy ze jak zwykle sie pindże dwie godz w lazience..;) no ale coz on tam moze wiedziec heh..pewnie oni to nawet jakos tego nie dostrzegaja,inni moze tez nie,ktoz to wiee,tylko nasza obsesja to chyba jest jakas choroba..

ja uZywam podkladu kryjacego PHARMACERIS b dobrze kryje, uzywam tez podkladu GOSH,SWIETNY,nie rozstaje sie z nim chyba od 3 lat od kad wyprobowalam,naprawde polecam, mi pokrywa blizny dosc ladnie i matuje, na to perelki brazujace z Avonu i efkt pozadany co do krycia w miare zadowalajacy, A WY co uzywacie do zatuszowania swoich blizn i trtadziku??

Gość myszeczkaaaa
biedronko mam dokładnie tak samo. Od 10 lat moją udręką jest trądzik. nigdy nie wychodzę z domu bez makijażu. wypróbowałam masę podkładów, lecz nawet te z wyższej półki nie dają efektów takich jakie bym chciała uzyskać. chcę mieć po prostu gładką buzię, chcę się cieszyć życiem, zamiast ciągle myśleć o tym gdzie tu się schować, by zerknąć w lusterko i w razie czego poprawić makijaż. mieszkam z facetem. zawsze wstaję wcześniej od niego i biegnę do łazienki zrobić makijaż. mimo, że jesteśmy razem 4 lata i nieraz widział mnie bez podkładu to jednak nadal wstydzę się przed nim, chcę mu się podobać. teraz moja cera nie jest już taka tragiczna jak parę lat temu, ale nadal mam blizny i zaskórniki;(

1. Glodowka usuwa tradzik na lata. 2. Urynoterapia. 3. Dieta-najlepiej raw food. 4. Retinol A badz inne odmiany witaminy A. na u tubie mnostwo flmikow wpisz retin a acne

Gość myszeczkaaaa
ja od roku używam Maybelline, SuperStay 24h, bo ze wszystkich podkładów, które wypróbowałam ten jest chyba najlepszy, no i w rozsądnej cenie, ale i tak co kilka godzin muszę poprawiać makijaż. dobry jest też Estee Lauder Double Wear, ale jest bardzo ciężki i absolutnie nie daje się do robienia poprawek w ciągu dnia, jednak przez kilka godzin po nałożeniu jednej warstwy skóra wygląda bardzo dobrze

nawet nie wiecie jak sie ciesze ze jest tu ktos kto mnie rozumie i kogo ja roxzumiem..i ze zalozylam ten temat... Myszeczko ja w sumie nie latam do lazienki wczesniej bo teraz to mam dzidziuska i wolne chwile nad ranem staram przespac,ale wczesniej to tak wlasnie bylo i tak wygladalo,jak napisLAS

chillired w moim przypadku np to ja ma diete wynikajaca z tego iz karmie piersia,samo gotowane mieso,warzywa i b duzo mineralnej i w zwiazku z brakiem czasu rowniez i glodowki bywaja..pochodne wit A rowniez odpadaja itp, krostki sie pojawiaja czasem, gorzej z bliznami..u mnie zabiegi na nie tez narazie odpadaja

Gość myszeczkaaaa
ja się zastanawiam nad mikrodermabrazją, ale słyszałam, że kilkanaście dni po zabiegu skóra wygląda jeszcze gorzej niż przed zabiegiem, a na pożądany efekt trzeba zabieg wiele razy powtarzać, a do tanich niestety nie należy. sama już nie wiem...

Gość tradzikowa123
ja używam podkładu revlon odrazu po nałozeniu wygladam super ale pozniej... moja twarz zaczyna sie swiecic a podklad jest ciezki wiec poprawki nie wchodza w gre. Jedyny dla mnie ratunek to gdy troche slonce opali mi twarz wtedy wygladam TROCHE lepiej. Ale tu kolejny problem bo opalac sie moge tylko sama bo przeciez nie pokaze nikomu mojej twarzy bez tabety w sloncu. Ja czasami juz naprawde nie mam sily z przerazeniem mysle co bedzie dalej.Jak ja zaloze rodzine jak sie pokaze mezowi kiedy bedzie mnie widzial w kazdej syt z moja twarza. Wiem ze mnie kocha le to we mnie jest problem nie w nim

Gość bralala
a słyszeliście coś na temat acnezine? Podobno działa rewelacyjnie ale nie wiem czy to prawda gdyż nie znam nikogo znajomego kto by to brał.

Gość tradzikowa123
ja mialam wiele razy mikrodermabrazje i efekt moze byl ale tylko pare dniu pozniej wszystko wracalo do poprzedniego stanu...

Gość myszeczkaaaa
no właśnie, u mnie z opalaniem tez jest problem, za tydzień wyjeżdżamy na wakacje i zamiast cieszyć się z plazy, morza i słońca moje myśli znów wędrują wiadomo w jakim kierunku. ogólnie wygląda to tak, że każdego roku całe ciało mam opalone, a twarz bladą. W sumie to i tak lepsze rozwiązanie, bo kiedy opalę twarz to też jest źle, bo cała wtedy jest wysuszona i mimo kremu nawilżajacego po nałożeniu podkładu robi się ,,skorupa".

Gość tradzikowa123
ja gdy wyjzezdzam z moim chlopakiem wczesniej troche staram sie opalic twarz zeby nie byla taka straszna. ale mimo tego troche pudru musze uzyc nawet jak mam sie opalac:(

Gość Ayurweda
chillired 1. Glodowka usuwa tradzik na lata. Dokładnie, świeta racja. Też mam z tym problemy odkąd byłam nastolatką. Jestem na 7 dniu głodówki. Cera sie baaardzo poprawiła. Mam jeszcze pare krost, ale jest o niebo lepiej, pory się zwężyły, nie mam "czerwonej twarzy", skóra zrobiła się gładka. Trądzik może być oznaką zanieczyszczonego jelita grubego.

Na blizny polecam krem Noscar z masy perłowej do kupienia w aptece ok 35zl.Mi polecila go kolezanka,ktora bardzo byla z niego zadowolona.sama uzywam go jkis czas bo mi tez tradzik daje w kosc:/Mam tez bardzo duzo czarnych wagrow na nosie,ktore stja sie jakby jasniejsze i mniej widoczne.Codzienne stosowanie i masaz twarzy na pewno pomoga chociaz troche zmniejszyc blizny.Mi pomoglo:)

Gość tradzikowa123
z tego co wiem to kosztuje on grubo ponad 70 zł a nie 35. Gdzie go kupilas w takiej cenie?

Gość 75 zl kosztuje wieksze opakowa
nie- 50ml autorko, a ten podklad Pharmaceris naprawde zakrywa blizny? i jak dlugo trzyma?

Gość Ayurweda
Czarne wągry też zniknęły :) Najlepsze sposoby to te co napisała Chillired, a nie jakies tam kremy za 100 zł. Jeśli czegoś nie można zjeść to nie nadaje sie na skórę.

Gość myszeczkaaaa
nie wierzę, że istnieje coś po czym wągry znikną, chyba cud musiałby się stać...

MYSZECZKO ja jak wyjezdzalam nad morze tez mialam ten problem,lecz twarz opalona wygladala wtedy calkiem niezle wiec podkladu uzywalam odrobine na wieksze blizny, Co do kremu NO SCAR to ze swojego doświadczenia nie polecam, uzywalam go,do tej pory stoi w lazience napoczety,jest strasznie zapychajacy,az widac go w porach po nałożeniu,pieniadze w błoto,mi nie pomógl..NIE wiem czy ktos z was slyszal o produktach DR NONY balsam Solaris z tej firmy stosowalam i bylo widac rozjasnienie blizn jak i poprawe stane skóry,ale dośc drogi.. Podklad Pharmaceris uważam ze swietnie kryje,kupilam go w aptece cena ok 35 zl,dostepny tylko 3 kolory,ja mam 2 ale przy opalaniu troszke zdaje mi sie przy jasny..oceniam,że przy grubszej jego warstwie cera sie swieci ale to chyba normalne..ja robiąc makijaz nakladam cienka warstwe Pharmaceris na blizny,a potem podklad GOSH troszke ciemniejszy,ten drugi jest bardziej matujacy,polecam!!

Gość tradzikowa123
ja uzywalam tez pharmaceris ale on nie matuje a jak dla mnie to podstawa

Gość tradzikowa123
no niestety ryzyzko przebarwien istnieje:(

dlatego PHARMACERIS nie uzywam na cala twarz ze wzglezdu na swiecenie po nim..ale tak jak go teraz stosuje tzncz troche na blizny bo jest dosc gesty,nawet sie sprawdza.CZESTO tez przed nalozeniem podkladu GOSH nakladam krem koloryzujacy UNDER TWENTY Z 20,gdy mam sucha cere,a podklad z Gosha ciezko rozprowadzic na takiej skorze.. UZYWALA ktoras z WAS podkladu DERMAKOL?? Ten to dopiero kryje,tylko jest jak glina i nieumiejetne jego nalozenie to dopiero TAPETA!!...

MYSZECZKO zdaje mi sie,ze mikrodermabrazja daje najmniej oczekiwany efekt..bo jest chyba najdelikatniejszym zabiegiem usuwajacym wierzchnia warstwe naskórka,ja mialam zabiegi kwasami,efekt byl po 1 zabiegu potem juz nie widzialam..A ja czekam aż przestane karmić,ponoć efekty daja Lasery,noi zastanawiam sie nad peelingiem GREEN PELL, tylko ciekawe,czy to znów nie kasa w bloto..