Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

azatka

napoczete opakowanie

Polecane posty

od roku stosuje tabletki antykoncepcyjne. od 2 miesiecy novynette, wczesniej cilest. ostatnio godzine po przyjeciu tabletki wymiotowalam (chyba zaszkodzilo mi chinskie zarcie). wiem, ze mogla sie nie do konca wchlonac, dlatego otworzylam nowe opakowanie i wzielam z niego druga tabletke. co teraz mam zrobic z tym otwartym opakowaniem? czy w przyszlym miesiacu mam po prostu pominac ten jeden dzien z brakujaca tabletka i zrobic sobie 8 dni przerwy, czy zostawic to opakowanie i zaczac swiezutkie? pierwszy raz zdarzylo mi sie cos takiego, dlatego tak sie tym denerwuje ;/

Ja też tak kiedyś miałam i ginekolog powiedział, że mam po prostu zamiast 21 tabletek wziąć 20 i tym samym po wzięciu 20 tabletek zrobić normalnie 7 dniową przerwę. Z tym , że oczywiście zmieni się dzień, w którym będziesz kończyć i rozpoczynać opakowanie. Możesz też wziąć normalnie 21 tabletek, a brakującą tabletkę dobrać z nowego opakowania.

dzieki za pomoc. troche szkoda, ze mi sie wszystko przesunie bo mialam idealnie wstrzelone w tydzien :) no ale nic ;]

To może kup jeszcze jedno opakowanie i zrób z niego tzw. rezerwowe, kiedy np. zwymiotujesz tabletkę, dostaniesz biegunki, gdzieś ci wpadnie itp. Ja mam i w razie czego biorę z niego tabletkę. Wtedy nie przesuną Ci się dni, bo weźmiesz równo 21 tabletek.