Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

estreellkkaa

okularnicy i okularnice zapraszam:)

Polecane posty

jaką macie wadę? nosicie okulary czy soczewki? Jeśli tak to jakiej firmy te soczewki? JA niedawno zaczęłam nosić soczewki z vision expres ale zapłaciłam 230 zł na 3 miesięce. Uważam że to bardzo dużo. może znacie jakieś tańsze firmy? Dodam że mam astygmatyzm :(

Gość No jestem , bede miala
pierwsze okulary. Do czytania i "na daleko" w jednych. Lekkie platikowe , na rynku nic lepszego nie ma. Cene wole nie podawac, bo jest astronomiczna. Lekarz twierdzi , ze to sie nie cofnie, normalny proces starzenia sie oczu. U jednych szbciej u innych pozniej. Czytam tu czesto o soczewkach, co to takiego ???? Szkla kontaktowe ???

Gość gfgfg
ja jestem krotkowzroczna, nosilam okulary cale dziecinstwo, potem na studiach jakis czas soczewki, a teraz juz od wielu dobrych lat nic nie nosze, ani soczewek ani okularow i wzrok wcale mi sie nie pogarsza, ani nie polepsza ;)

Co to sa te soczewki ? Pytam , bo podobno lecza oczy. Czy sa to szkla kontaktowe, czy okulary korygujace ???

Krotkowzrocznosc -4, okulary od 15 roku zycia, wczesniej mialam dobry wzrok. Wada sie poglebia, nie w takim tepie jak kiedys. Kiedys bylo blyskawicznie, teraz troszke wolniej. Nosze okulary, soczewki dla mnie to za duzy koszt. Pozatym juz sie przyzwyczailam do okularow i nawet nie czuje, ze je mam na nosie. Denerwuja mnie tylko w zimie, gdy wchodze do jakiegos sklepu/autobusu i zaczynaja parowac.

Mozna kupic takie szkla ktore nie zaparuja, to kwestia ceny. Dalej nikt mi nie potrafi odpowiedziec , co to u was szoczewka ( nie mieszkam w polsce): Ale domyslam sie ze te soczewki u was to zwykla szkla kontaktowe !!

Czekalam na odpowiedz o soczewkach.I nic. I tak zle i tak niedobrze. Mam to miec co ty w jednych.

Przyszla zonkaaaa -> mi się pogarszanie wady zatrzymało ok 1,5 roku temu jak miałem 21 lat a co do mojej wady to mam dalekowzroczność 4,5 lewe 5,5 prawe (jak dobrze pamiętam :P) zez oka prawego i niedowidzenie oka prawego (siła oka 0,2) ;]

Ja mam tylko do czytania i jak mi się "zmęczą oczy". Lekki astygmatyzm.

a i jeszcze przebyłem zapalenie tęczówki i jest to choroba która "wraca" co pewien czas

Gość Edytkaaa....
A ja mam krótkowzroczność, -0.75 na każde oczko. Noszę okularki ale chce zamienić na soczewki. Ps a myślicie że jak odstawie okulary i nie bede nosić soczewek to mi się wzrok pogorszy??

Gość solemido
edytka -- > Może się pogorszyć, ale nie musi. Zasada jest taka że soczewki i okulary powinny być i tak słabsze żeby oczy mogły troche ćwiczyć. Znam ludzi którzy przy Twojej wadzie okulary zalecone mają tylko do pracy z kompem i samochodu. Ja zaś mam wade -7 i astygmatyzm & rozwarstwienie siatkówki. Bez okularów jestem kret :)

Omg! -7?! masakra :( współczuję. Ja właśnie teoretycznie powinnam mieć -1.25 i -1.75 ale właśnie oczy mają się wysilać w tych okularach a nie, że bedzie wszystko ładnie, pięknie :) Tyle że do samochodu miałam mieć drugą parę- tą mocniejszą, ale na razie dobrze widzę znaki itp. w tych co mam... :D

ja najwiecej mialem - 6 ;) ale troche wada mi sie zmniejszyla co nie zmienia faktu ze przez to ze jest to skomplikowana wada sprawia mi sporo trudnosci

Gość dfdffgfgfg
tyle trudnosci ci sprawia ale siedziec na forum i pisac pierdoly umiesz?

Gość Do estreellkkaa
Jestes kompetentna, ODEZWIJ SIE

Gość A jakie masz pytanie?
Może ja pomogę ;-]

Gość Poprostu okularnica
od teraz. Jakie oprawy wybrac , do okularow, ktore mam nosic ciagle ??? Te na srobki, czy takie co nadaja styl ????Prosze pomozcie. Nigdy nie nosilam okularow, na co mam sie zdecydowac ???

Gość kontakty79
Hej!Ja mam dalekowzroczność 6 i 5,5. Do tego astygmatyzm na obu oczach 1,25.Soczewki od 7 lat B @L Softlens toric.Nigdy nie miałam z nimi problemów i cena też cały czas spada.Zamawiam przez internet od razu na 6 mies.(1 soczewka na miesiąc)ale starczają do 7tyg.

Gość Poprostu okularnica
One takie drogie, musza byc na wszystkie okazje. Prosze pomozcie

Gość A jakie masz pytanie?
Ja bym wzięła na śrubki, są delikatniejsze i masz pewność, że będą pasować do każdych ciuchów i na każdą okazję:-) A takie ekstrawaganckie mogą się nie sprawdzić... Ale to twoja decyzja :-P

Gość chinota
ja soczewek używam tylko Johnson&Johnson, są najdelikatniejsze dla oka, i cena też nie wychodzi źle, zamawiam przez interent.

Gość Poprostu okularnica
A jakie masz pytanie? Ja bym wzięła na śrubki, są delikatniejsze i masz pewność, że będą pasować do każdych ciuchów i na każdą okazję A takie ekstrawaganckie mogą się nie sprawdzić... Ale to twoja decyzja Dziekuje za odpowiedz , tak samo mysla. Robie bardzo drogie szkla , cienkie , dopasowane indiwidualnie , moje szkla kosztuja 4000 zl, dlatego mam problem , jaka oprawke do takich szkiel, mysle ze na dlugo. Prosze pomozcie

Gość Study
Mam pytanie. Od lutego mam okulary +0.5 do czytania i na co dzień z daleka (chodziło głownie o wykłady), i rzeczywiście widzę w nich lepiej i mi się światła po ciemku nie rozmazują, ale gdy czytam z bliska to rewelacji nie mam. Raz jeden jedyny założyłam okulary mamy do czytania z wadą +1.5 i super w nich widziałam. Oczywiście tylko z bliska. I teraz rozważam kupno własnie takich okularów do bliskiego czytania. Czy warto inwestować?

Gość MrOptic.pl
Najlepiej będzie jeżeli zgłosisz się z tym problemem do swojego lekarza specjalisty,natomiast same okulary lub soczewki możesz kupić u nas www.MrOptic.pl