Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska happy mamuska

dwulatka toleruje jedynie mleko modyfikowane pomocy

Polecane posty

I to w dodatku nie kazde: najlepij JUnior Nestle , ew Nan 3! Cchizlabym juz jej dawac normalne mleko, ale kazda proba koncyz sie biegunka. Rano wiec pije butle mm z kaszka lub kaszke na mleku. W> ciagu dnia je normalneie. Dodam, ze nie ma problemu z ejdzeniem serow jogurtow itp. Czy ona sie kiedykolwiek przyzwyczai do picia normlanego mleka??

to podawaj jej modyfikowane,w czym problem? wiekszosc pediatrow jest zdania ze modyfikowane powinno sie podawac do 3 urodzin.. moze nie bez powodu organizm twojej corki tak reaguje na mleko krowie:O

dzisiaj na obiadek zjadła mi całą michę bigosu :)

ja mam nietolerancje laktozy,dla mnie mleko nie istnieje bo reaguje jak twoja corka-biegunka,niestrawnosc, masakra:O

chcialabym przejsc na normalne mleko z wygody i dla oszczednosci. Ale chyba faktycznie nie bede robis nic na sile ten wpis z bigosem to podszyw oczywiscie

Gość jabym
A nie mogłabyś zaoszczędzić na czymś innym? Mleka dziecku żałujesz?

Gość jjjjjj jjjjjjj
a co to niby za oszczednosc? Po rorobieniu, mleko typu Nan wychodzi taniej niz te kilka opakowan mleka krowiego. NIe wiem w ogole skad taka filozofia :) rozumiem, ze to duzy ywdtek u noworodka, ale im starsze dziecko tym mniej tego mleka wypija

Gość ewcia krewcia
raz, dwulatka nie powinna jeszcze pić krowiego (zacznij podawać jak skończy najwcześniej 2,5 roku) dwa, podawanie butli dobre jest dla dziecka które ma maksimum 18 miesięcy , twoja córka już dawno nie powinna pić z butli.

Nie aluje dizecku mpleka. Chyba nie bede na sile przyzwyczajac do krowiego. a z butelki pije raz dziennie, rano. POtem myje zeby. Zgryz ma dobry prochnicy brak. W ciagu dnia pije z normalnego kubka lub butelki z korkiem. dodam, ze pje tylko wode mineralna wiec raczej porchnica butelkowa jej nie grozi. Ja pilam z butli jeszce jak mialam 5 lat i jakos rpobemow z zebami nie mam.

Mój też ma skończone 2 lata i jest tylko na MM, przypuszczam że do 3rż tak będzie po tym jogurty i serki.

Gość a czy to taki problem?
Moj dwulatek pije bebilon 3 bo po 4 ma zaparcia nie wiem dlaczego i bedzie pil na bank do konca 3 go a to jeszcze 9 mies :) Jak tak kocha to dlaczego nie, a jak zmienialas? moze za szybko, probuj najpierw 5/6 mod 1/6 krowiego 1 tydzien 4/5 mod i 2/6 krowiego 2 tydzien itd

Wystarczy ze ma nietolerancje laktozy jak mój i już nie zmienisz, bo będzie dziecko czyściło po każdym innym.

Produkty sfermentowane (kefir, jogurty, kwaśne mleko, kwaśna śmietana) sa inaczej traktowane przez organizm i mój tez może je jeść. Poczytaj o nietolerancji laktozy.