Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co dac synowi na 18stke?

Syn ma 18stkę! Proszę o radę z prezentem???

Polecane posty

Ja mam 170 tysięcy złotych, moi rodzice na tę okazję również przygotowali 150 tys. Syn i córka mojego brata dostali na swoje 18stki od rodziców i dziadków(wspólnie się złożyli) po mieszkaniu. Czy to jest dobry prezent dla mojego syna. Blisko nas jest mieszkanie za 200 tysięcy, dwa pokoje? Ewentualnie moi rodzice którzy zostali sami w domu proponują żeby wyremontowac u nich strych i syn tam do nich by się wprowadził? Co sądzicie o tym wszystkim?

Gość Zuzanna Ameliiiia
Bardzo dobry pomysl.

Gość czuję_się_marnie
o szoook ;D kobieto! ja się cieszyłam jak dostałam na 18 od rodziców złoty łańcuszek za 380 zł.

18 stka jest raz w życiu, syn wkracza w doroslosc. I zastanawiam się wspólnie z rodzicami jaki prezent mu dac. Samochód to mu kupił ojciec!!! Ojciec który przez lata nie interesował się nim a syn poznał go dwa lata temu jak miał 16 lat. Teraz jego ojciec zainteresował się nim i obiecał że na 18stkę mu kupi to auto. To jaki prezent proponujecie mieszkanie blisko mojego? czy remont strychu u moich rodziców bo oni sami to zaproponowali?

Gość czuję_się_marnie
nie wiem czy to marne prowo czy też nie.... ale zdecydowanie mieszkanie.

Gość Zuzanna Ameliiiia
Obie opcje sa dobre. Jesli juz istnieje taki wybor to lepiej mieszkac we wlasnym gotowym niz remontowac cos i miec tam lokatorow. Nawet jesli sa to kochajacy dziadkowie. Proponuje kupno mieszkania.

Gość czuję_się_marnie
fakt, faktem 18 jest raz w życiu. dla mnie jednak najważniejsze są szczere prezenty i jak dostałam ten łańcuszek, który sama sobie wybrałam, to cieszyłam się jak małe dziecko. Nie chciałabym na 18 urodziny dostać ani mieszkania a tym bardziej mieszkania i samochodu, bo odbiłoby mi. 18 lat to wcale nie jest dorosłość.

Ale chciałabym żeby syn się już się usamodzielnił, a im wcześniej się wyprowadzi tym lepiej. Nauczy się odpowiedzialności.

Gość Zuzanna Ameliiiia
Bardzo slusznie. Wiec kup to mieszkanie. Czuje-sie-maernie jak przemysli to na pewno tez poprze ten projekt.

Gość czuję_się_marnie
o ile sam będzie zarabiał na to mieszkanie i sprawy z tym związane, to nauczy się odpowiedzialności w innym wypadku nigdy.