Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muszę to wtrącić

Też was denerwuje jak ktoś krytykuje, jak kto dał na imię?

Polecane posty

Gość muszę to wtrącić

Kiedy mama ma w stopce imię swojego dziecka, a to imię jest w miarę kontrowersyjne, to choćby mama weszła na topik o kaszkach, to zawsze znajdzie się ktoś, komu akurat się nudzi i stwierdzi: jak można dać tak dziecku na imię. Czemu ludzie tak łatwo ingerują w cudzy wybór? Bo dla mnie imię jest wyborem rodziców i choćby było z telenoweli, popularnego serialu, czy zagraniczne, to jest w końcu świadomym wyborem rodziców tego dziecka. Dlaczego ludzie nie potrafią zrozumieć, że każdy ma inny gust? Rozumiem, kiedy ktoś zapyta mamę: słuchaj, czemu tak nazwałaś dziecko? ale nie rozumiem chamstwa, obrażania i oceniania, a tego tutaj pełno. Raz nawet słyszałam zarzuty typu: - twoja córka ma na imię Nikola, na pewno będzie kurwą - twój syn to alan, zdajesz sobie sprawę z tego, że dla dzieci w przedszkolu będzie anal - twoje dziecko to denis, a w szkole będą na niego wołać denis- penis - dałaś dziecku na imię Maria, jak dla starej babci, to moja babka tak nie miała na imię :-P Może najlepiej wszyscy nazywajmy dzieci jednakowo, dajmy na to np. Anna i Mateusz i przynajmniej w tym dziale unikniemy wiecznej krytyki? Jak czasami czytam jakie ludzie mają wymagania w stosunku do imion to łapię się za głowę - broń Boże, nie może być popularne typu Maja, Julia - nie może jednoznacznie z czymś się kojarzyć np. Amelia- z chorobą - nie może być stare i zakorzenione w polskiej kulturze np. Franciszek - nie może być zagraniczne, rodem z Ameryki typu Nikola A i co najważniejsze musi podobać się kafeteriankom. Myślicie, że małe dzieci, przedszkolaki faktycznie przywiązują wagę do imion i autentycznie będą się śmiać z Wanessy, Briana czy Antoniego? Bo wiele ludzi taki argument podaje: dzieci będą się śmiały. Jeśli dzieci nie zostaną tego nauczone, rodzice nie będą się przy nich śmiać z imion innych dzieci, to dziecko nawet nie zwróci uwagi, czy koleżanka ma na imię Ania, Klarysa czy Dolores.

Gość venedigggg
i tak nic nie zmienisz tym tematem.te matki nie maja swojego zycia,sa puste i zanudzone.stad ich wtracanie sie do tego jak kto dzieci nazywa. szkoda mi takich matek,sa po prostu nieszczesliwe,w wiekszosci to wiochmenki z zabitych dziur wioch,umyslowo ograniczine. zamiast mozgu maja macice

Gość venedigggg
tak,jakby charakter czlowieka mial zalezec od imienia! zal mi takich ludzi,bardzo.bo kreca sie we wlasnym ograniczonym swiecie

mnie sie starsza pokolenie pyta czy Iga to zdrobnienie od jadwigi. kiedy mowie ze to samodzielne imie maja bardzo dziwne miny hehe

Ja też przeczytałam, że jestem z patologii bo moje dziecko to Maja:) wima7 Twoja córka jest moją imienniczką:) Nie raz wyciągałam dowód, żeby udowodnić to moje imię:)

ja mam syna Beniamina i jak mówie to imię to zwykle widzę zdziwienie o to imię

Gość dzieci w przedszkolu
Dzieci w przedszkolu może nie, ale w szkole to już na pewno. U was nie było wierszyków w stylu "Anka-skakanka", "Jurek-ogórek"? Dziś dzieci są dużo gorzej wychowane i znają o wiele więcej "brzydkich słów" więc myślę, że Denis-penis jest bardzo prawdopodobny niestety.

Gość ostatnio przyszla moda
endlessly, masz super imię, nie wiem skąd to zdziwienie w ogóle, ludzie się zachowują jakby mieszkali na syberii, oczywiście w tej niezamieszkałej części:) myszka, Beniamin fajne imię, ale oryginalne i dlatego każdy zawsze robi wytrzeszcz:)

Gość ostatnio przyszla moda
do dzieci w przedszkolu- dzieci znają takie słownictwo i zachowanie zapewne od rodziców, "pięknie" co niektórzy kształcą swoje pociechy, które potem w szkole wyzywają kogoś od penisów,anali,pedałów itd...

ja sie naczytalam jakie to okropne imie (Maja) ,ze patologia tak daje swym dzieciom na imie,ze oklepane,ze glupie mamusie daja tak corkom na imie bo naogladaly sie seriali itd. i zwatpilam. mąż mowi zebym nie czytala glupot i nie sugerowala sie internetem.moje imie tez jest bardzo oklepane (jezeli chodzi o moj rocznik) i nie mam z tego powodu smutnego zycia,nikt mnie nigdy nie wyzywal.wrecz przeciwnie- zycie ułożyło mi sie calkeim dobrze.tylko tu na kafe jest taka moda krytykowania i wyzywania innych.(jestem tu 4 lata,ale ostatnio jest tu wyjątkowe chamstwo i brak kultury-oczywiscie winni sa moderatorzy bo nie umieja dopilnowac) .jedyne wyjscie to zmienic forum :P

Gość klara młoda
hejka też jestem tego zdania co autorka niestety coraz mniej tolerancji, rodzice uczą swoich dzieci , że to brzydki lub tamto sami sie smieja to i dzieci wyzywaja inne mój mąż bardzo chce aby córka miała na imię Wiktoria , bardzo mu sie to imie podoba z reszta mi takze. a syn Aleksander, Maciej, Fabian itp.... jest duuuzo imion, a kto powiedział , że to kóre my sami nosiu=my jest ładne, ????????? na mnie czesto mówią Klarita i bardzo to lubie

Gość iga to świetne imię
:) Maja też, pierwsze słyszę żeby kojarzyło się z patologią...nadawaj śmiało anucha:) a że Maj teraz dużo to swoją drogą. jest boom na to imię