Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Haade

jutro jade pociagiem pospiesznym PROSZE O RADE

Polecane posty

jw jutro pierwszy raz jade pospiesznym, zawsze jezdze ekspresami. i nie bardzo wiem jak to wyglada. w co sie ubrac? jest cieplo czy zimno w wagonach? wystarczy jak zaloze flanelowa koszule czy lepiej jakas bluze na cebulke?

Gość ekspert z kafe
pospiesznym jezdzi sie tylko i wylacznie NAGO.

Gość marcin84w
temperatura jest taka sama,różni się prędkość i cena.W nocy bywa niebezpiecznie

Gość Malutkaaaaaaaaaaaaa
To zależy gdzie jedziesz i o jakiej porze!!!!!Na północy kraju leje desz-tak np. jest dziś a w nocy np jest zawsze chłodniej.ubierz się wygodnie wystarczy koszulka no i możesz mieć jakąś np.bluzę pod ręką wrazie W.

wyjezdzam z warszawy zach. o 8:15am do jastrzebiej gory..

Gość maturks
Do tej pory jeździłam tylko furmanką z ojcami do Pierdolewa. Nie mam pojęcia jak wytrzymam podróż 30 km/godz

Gość me here now
pospieszny jest taki sam jak zwykly, tylko nie zatrzymuje sie na wszystkich stacjach. Na wygody nie licz!

Klimatyzacji w pośpiesznym nie ma. Nie dostaniesz też kawy/herbaty/wody/soku i ciasteczka. I nie przynosią Ci jedzenia z restauracyjnego do przedziału tylko trzeba ruszyć dupę.

Gość zielona pomrańcza
o rety, ile ty masz lat? to znaczy, nie chcę się nabijać, ale o takie rzeczy pytać, to wygląda tak, jakbyś cieplarnianym kwiatkiem był...jakby książę, który nagle musi coś przykrego zrobić i dziwnym środkiem lokomocji pojechać...tysiące ludzi jeździ pośpiechami i nic im nie jest ;D A konkrety: pospieszny jest o wiele mniej komfortowy, siedzenia mniej wygodne niż w IC. Czasem śmierdzi, toaleta to tragedia. Bywa, że tłok nieziemski. Radzę kupić bilet w pierwszej klasie. Czy zimno, to zależy od pogody. W upał jest duszno, nie idzie wytrzymać. Jak jest zimno, to bywa zimno bardzo. powodzenia :) nie martw się - przetrwasz to jakoś ;p

Gość chce Benq T1460
A przeciez o 5.12 masz bezposrednio Express, to nie lepiej nim jechac?

ale bzdoooory pierdolicie...:o w pośpiechach (TLK) nie jest tak źle...jeżeli jedziesz daleko to możesz wykupić miejsce w kuszetce (25 lub 50 złotych, zależy czy tania kuszetka czy zwykła), a w przedziałach nie jest źle, są całkiem wygodne i czyste, tylko z kiblami różnie bywa. Kradzieże i inne nieprzyjemne sprawy mają miejsce bardzo rzadko. Tak więc nie obawiaj się, to nie lata 90.

kuurwa myślałem że o nocny pospieszny chodzi :D nie wiem dlaczego tak myslałem jak jedziesz dziennym to jeszcze lepiej. jest czysto, wygodnie jak w nocnych + mniejsze ryzyko kradzieży (chociaż i w nocnych nie jest źle), często jeżdżą wagony po remontach i dawne wagony 1 klasy jako 2 klasa (polecam), a jeżeli jedziesz 1 klasą to już w ogóle miodnie 🖐️

jestem kobieta, to po pierwsze:p jade jako opieka, mam 25lat i niestety to nie ja decydowalam o transporcie -idea byla zeby jak najtaniej. a poza tym kto pyta nie bladzi