Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jahaira

czy zaczynam rodzic?

Polecane posty

czesc! dzisiaj rano odszedl mi czop sluzowy :) ale nie byl podbarwiony krwia wiec znow mysle czy za kilka godzin czy jutro czy za tydzien :) najlepsze ejst w to w jakiej sytuaji odszedl, mianowicie gdy psiknelam :) co do szpitala to wiem ze lepiej jest rodzic w duzym szpitalu ale ze tak powiem niefortunnie sie zlozylo z ta mala klinika :) w bmarcu jeszce mieszkalam w innym miesciei gdzie mialam super szpital ale mielismy z mezem w planach przeprowadzke do tokio i tam znlaezc rownie dobre miejsce pech chcial ze akurat w tym czasie bylo to cale zameiszanie w japonoi trzesienie ziemi, tsunami, elektrownia i rodzice z polski zaczeli mnie nagabywac na jaknaszybszy przyjazd do polski. no kupilam szybko bilet, bylam juz w szostym miesiacu , wpadlam do pierwszej lepszej kliniki w tokio gdzie przegbadano mnie pod katem podrozy do polski i tam tez juz zostalam... gdy wrocilam do japonii bylo juz za pozno by cokolwiek zmieniac bo w japonii kolejka jest do szpitali straszna zeby rodzic tzreba miec rezerwacje conajmniej juz od 3 miesiaca a ja w prawie osmym nie mialam juz szansy znow szukac.....

no niby klinika mala jest ale doswaidczenie maja 20 letnie w odbieraniu porodow ale przejmuje sie bo czasami tam sa takie niekumate laski... dzis jak odszedl mi czop poszlam tam bo akurat i tak minal tydzien od ostatniej wizyty. byla tylko jedna laska ktora raczej nie jest lekarzem tylko polozna. badala mnie na fotelu ale nie wiedziala czy dotknela szyjki czy nie o_0 ????? i motala sie czy mam rozwarcie czy nie.....katastrofa

Gość do Jahaira
Czop odszedł więc już niedługo .. :-) Chociaż u mnie było tak,że czop odszedł na kilka dni przed terminem a ja i tak przenosiłam ciążę aż 10 dni ! Trzymaj się kochana i daj znać jak będziesz już z synkiem w domu. W Japonii ile dni po porodzie kobieta zostaje w szpitalu ? W Polsce po porodzie sn-2 doby a po cc 4 doby. Oczywiście to jest minimum no chyba,że wystąpią jakieś komplikacje lub np dziecko ma żółtaczkę to wtedy odpowiednio dłużej.

w japonii po naturalnym porodzie bez komplikacji w szpitalu w zaleznosci od miejsca zostaje sie od 5 nawet do 6 dni. Jest to zwiazane z tym ze japonczycy wierza ze kobieta po urodzeniu dziecka staje sie naprawde w100 procentach kobieta i nalezy jej sie za jej trud ciazy i narodzin odpoczynek. przez 5 dni w szpitalu polozne pomagaja zajmowac sie niemowlakiem, ucza kapac, karmic, jesli kobieta sie zgodzi to w nocy by nie budzic mlodej mamy dokarmiaja niemowle butelka...niektore wieksze szpitale oferuja nawet mlodej mamie cos w rodzaju pakietu spa czyli mozna korzystac z masazy, aromaterapii, zabiegow upiekszajacych....oczywisice o ile dziecko ma sie ok mozna na wlasne zyczenie wyjsc wczesniej czyli np juz po 2- 3 dniach ale mysle ze zostane na te oferowane 5 dni bo jest to moje pierwsze dziecko, jestem tutaj sama tzn bez mamy czy siostry osoby ktora by mi byla w stanie pomoc, tesciowa tez mieszka poza tokio wiec bedzie przyjezdzac tylko sporadycznie wiec te 5 dni wykorzystam na oswojenie sie z maluchem pod okiem lekarzy i pielegniarek, no chyba ze baaaardzo bede chciala isc do domku :)

oczywiscie w tej mojej klinice zapyzialej pakietu spa pewnie nie mam sie co spodziewac ;) i tak jedno na czym mi zalezy to zeby Antos urodzil sie zdrowy i bez komplikacji :)