Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kij z cyckami

Jakie ubezpieczenie na wyjazd za granicę?

Polecane posty

Gość kij z cyckami

Hej, za niedługo wyjeżdżam do pracy za granicę na max 3 miesiące i nie wiem, jakie ubezpieczenie wykupić. tzn. gdzie. co polecacie? szukałam w necie, ale tam głównie ubezpieczenia przy wycieczkach... jak ktoś ma coś do zaoferowania to z chęcią poczytam :)

Gość kij z cyckami
dodam jeszcze, że pytałam dzisiaj w PZU i babka do mnie z ceną 247zł na takie PODSTAWOWE ubezpieczenie oO się zdziwiłam... DROGO :o jak na tak krótki czas

Gość kij z cyckami
jest tu kto? :)

Gość kij z cyckami
może przejdę się jutro lub w poniedziałek do jakiegoś biura podróży i zapytam.

Gość kij z cyckami
no nikt nic nie napisze?

Gość wykup karte
euro 26 dla studenta lub zwykla koszt ok 74zl

Gość kij z cyckami
mam ją, kupiłam w zeszłe wakacje też przed wyjazdem za granicę do pracy, za miesiąc upłynie jej ważność, poza tym od października chcę wykupić sobie studencką tą ISIC więc nie chcę kupować euro. poza tym z tą kartą jest o tyle klops, że owszem - pokrywają koszty przewozu zwłok w razie śmierci, ale nie wypłacają odszkodowania np. po złamaniu

Gość kij z cyckami
ej no pomocy :o

Gość kij z cyckami
tak zrobię, a jak nic to pójdę jutro do jakiegoś biura podróży.. :)

Gość kij z cyckami
choć wątpię w ich pomoc, skoro nie jadę z nimi na wycieczkę :D

Gość kij z cyckami
czytam jeszcze o EKUZ, ale jak do pracy to nie obowiązuje mnie to ubezpieczenie... jedynie na czas dojazdu (wtedy mam jeszcze euro26), w trakcie pracy już nie :o i bądź tu mądry...

Gość Subobiektywna
Podobną porównywarkę znajdziesz na Inseco (https://www.inseco.pl/ubezpieczenie-turystyczne). Polecam zwrócić uwagę na gwiazdki z oceną konkretnych polis, bo może się okazać, że ta najtańsza jest też bardzo słaba.

Gość poszukaj w prywatnych ubezpiec
Idz do AVIVY i sie zapytaj.Ja za ubezpieczenie roczne place 560 zl.EKUZ to dla oddelegowanych do pracy za granica.

Gość karin83
Tutaj masz ciekawy artykuł o ubezpieczeniach turystycznych http://blog.tueuropa.pl/1519-ubezpieczenie-turystyczne-jak-wybrac-najlepszy-wariant . Ja uważam, że to bardzo dobra opcja. Te ubezpieczenia, które kupujemy w biurze turystycznym wraz z wycieczką to niestety mały zakres ochrony mają. Ja dużo podróżuję. Często są to kraje "ryzyka" - Maroko, Izrael, Sudan. I zawsze, ale to zawsze decyduję się na dodatkowe ubezpieczenie.

Gość gość
Też myślę, że najlepiej się dodatkowo ubezpieczyć. Najlepiej doradzić się doświadczonego agenta. Ja polecam Edyta Górniak Company http://edytagorniakcompany.pl/- fachowa obsługa i niskie ceny. Jesteśmy z moim mężem bardzo zadowoleni z ich usług.

Gość armazojka
Kto? matko ale wybieracie ubezpieczycieli... , a czy oni także gwarantują zwrot kosztów leczenie których nie gwarantuje karta EKUZ jak to generali robi?

Gość torka9898989
Generali to dobra ubezpieczalnia, dla mnie mają dobrą markę która sama się broni. Wyjeżdzałam wiele razy i wiele razy też się ubezpieczałam, fakt nigdy nic się nie stało takiego żebym musiała korzystać z ich pomocy, ale są nie drodzy i gwarantują sporo tak jak koleżanka wyżej napisała gwarantują pokrycie kosztów za usługi których nie pokrywa EKUZ. A to chyba główna zaleta :)

Gość grymałka
poza tym generali to jeden z lepiej znanych ubezpieczycieli na rynku, są obecni od lat dlatego spokojnie można im zaufać jeśli chodzi o ubezpieczenia.

Gość gość
Koniecznie coś więcej niż tylko ubezpieczenie z BP. Dobry przykład - http://elvia.pl/ubezpieczenia-podrozne/ Zwracajcie uwagę na sumę gwarancyjną i wszelkie wykluczenia w polisie, bo o nich zapominamy, a to jednak kluczowe.

Gość EdkaMroczka
IDea Fairplay ma bardzo dobre oferty, korzystne na pewno. Już kilka razy z mężem u nich kupowaliśmy ;)

Gość Guuuśka
Polecam IDea Fairplay - u nich już kilka razy kupowaliśmy, bo mają najlepsze warunki :)

Gość onecover
a Axa jest teraz ciekawe ubezpieczenie turystyczne: Ubezpieczenie Kontynenty Multitravel https://axa.pl/podroz-ubezpieczenia - moja siostra brała tą opcję przy wyjeździe na Kanary

Gość gogol00
Ja polecam compensa. Zawsze sprawnie, bez czekania, miła obsługa. Ceny są też na przyzwoitym poziomie.

Gość kroszet
Na wyjazd za granicę, koniecznie polisa turystyczna i to taka która zabezpiecza np. transport do kraju po wypadku, lub obecność opiekuna jak leżymy w szpitalu a trzeba coś pozałatwiać. Być może są to drobnostki , niestety dość uciążliwe gdy nie znasz języka i ruszyć sie nie możesz.

Gość malwinaN
Miałam podobny dylemat, bo tyle jest różnych ubezpieczeń, że ciężko się w tym wszystkim połapać. Dopiero jak zajrzałam tu https://rankomat.pl/ubezpieczenia-turystyczne/kalkulator to się mi wiele rozjaśniło, wiem już na przykład jakie są rodzaje ubezpieczeń turystycznych i ile to mniej więcej kosztuje.