Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy...czy

ćwiczenie brzucha

Polecane posty

Gość djfksfljskflj
I jaki jest niby sens uzywania tej kolyski?

Gość czy...czy
Wycwiczenie mieśni brzucha?

Gość inka z mlekiem,
Ćwiczyłam na tym , fajne to jest bo odciąża kręgosłup , znaczy podtrzymuje głowe nooo i nieźle dalej kopa, sama myślałam aby to kupic

wszelkie tego rodzaje urzadzenia maja na celu ulatwienie cwiczen. ALE- im wiecej wysilku wkladasz w cwiczenia tym wieksze osiagniesz efekty- nie warto ulatwiac- warto utrudniac;p

Gość djfksfljskflj
Dokladnie o to mi chodzilo ;) Nie mowiac juz o tym, ze tak na oko, to te urzadzenie sprawia, ze pomija sie akurat ta faze, ktora sie powinno wykonywac przy "brzuszkach", a pozostawia ta, ktora ze wzgledu na kregoslup nie jest wskazana.

do autorki postu powyzej- my to chyba z jednej parafii jestesmy haha:))

Gość czy...czy
Czyli podsumowując na wyrobienie miesni brzucha to nie zbyt dobry sposob? Pytam,bo cwiczylam na tym na silowni i trener wlasnie mowil,ze to dobrze miesnie brzucha wyrabia.

a bo sluchaj sie tych pozal sie boze 'trenerow'... wiekszosc z nich guzik wie... przede wszystkim trzeba umiec wylapac osoby prawdziwie interesujace sie czynnie! fitnessem- bedace mega FIT!!! a nie tylko chodzace po silowni z naspisem trener osobisty czy instruktor fitness- ja u siebie na silowni jak widze te za przeproszeniem 'cioty' to az plakac sie chce- zero miesnia, kondycja beznadziejna, wiedza jeszcze gorsza, ale smieszne egzaminy zdali... a je zdali bo za to sie placi, nie?:P zeby zdac;p ale poczatkujacy jak widza, ze ma napisane ze jest trenerem na koszulce to znaczy ze musi sie znac- otoz NIEPRAWDA!!! nawet nie zdajecie sobie sprawy ile oni bledow popelniaja! ile glupot ludziom wciskaja... Tak naprawde to jest dla nich tylko praca jak kazda inna, a bycie trenerem osobistym powinno laczyc prace z PASJA- tylko wtedy masz gwarancje, ze taki czlowiek 'cos' z ciebie zrobi

i nie placcie byle komu tyle pieniedzy za gowniana wiedze!! jak juz placici to wymagac!!!! to w koncu wasze ciezko zarobione pieniadze!

Moim zdaniem kołyska jest mało skuteczna, jeśli chcesz jakiegoś sprzętu, żeby nie ćwiczyć brzucha na podłodze, to polecam najzwyklejszą ławeczkę skośną. http://tnij.org/mjbd tu masz taką, 140 złotych, wbrew pozorom można zrobić na niej kilka treningów brzucha poza zwykłymi brzuszkami.

Gość Senpo
Ja także uważam, że kołyska nie jest w ogóle skuteczna, Według mnie nic Ci nie da, i jest to strata pieniędzy. Lepszym i pewnym sposobem na ćwiczenia brzucha jest robienie brzuszków. Ja robię codziennie przed spaniem 100 brzuszków i mam piękny, płaski brzuch.

Gość jjjjjjjjk
By odchudzić swój brzuch, to wcale nie musisz kupować kołyski. Znacznie lepiej zrobisz, jeśli na brzuch zastosujesz ćwiczenia. Codzienne wykonywanie tradycyjnych „brzuszków wystarczy, by poprawić stan swego brzucha. Trzeba tylko położyć się na podłodze, a następnie nogi zgiąć w kolanach, dłonie spleść na karku. Potem trzeba delikatnie unosić łopatki w górę jednocześnie spinając mięśnie brzucha i wykonując wydech. Następnie należy położyć się na ziemi, wziąć oddech i ćwiczenie powtórzyć. Na początku warto wykonać choćby 3-4 serie po 10 powtórzeń, a w miarę wytrenowania, ilość należy zwiększać. By brzuszki szybko się nie znudziły, można ćwiczenie „brzuszków dowolnie modyfikować unosić nogi w górę i jednocześnie podnosić biodra w górę. Warto ćwiczyć także mięśnie skośne, wykonując skłony do przeciwległych kolan. O innych ćwiczeniach, które umożliwiają uzyskanie płaskiego brzucha przeczytać można na stronie http://hgh.edu.pl/2011/04/12/5-sztuczek-na-plaski-brzuch/

Gość bbbbbbbm
ja robię już od kilku miesięcy zwyczajne brzuszki w różnych kombinacjach i muszę powiedzieć, ze efekty są satysfakcjonujące. Tobie tez polecam brzuszki. Do tego dołóż dietę i będzie ok!

Gość kak
Ja na Twoim miejscu - jeśli liczysz na satysfakcjonujące rezultaty radziłabym Ci przestrzegać planu dietetycznego. Możesz skorzystać z gotowych programów, które przygotuje Ci zawodowy dietetyk, albo też sama możesz wprowadzić niewielkie zmiany w swoich dotychczasowych nawykach żywieniowych. Musisz wiedzieć, ze sprzymierzeńcami płaskiego brzucha są między innymi orzechy, chudy nabiał oraz jabłka. Co więcej lekarze, zwracają też uwagę i na to, że wyjątkowo skuteczne okazuje się siemię lniane dodawane do posiłków. Powinnaś też wiedzieć, że płaski brzuch wymaga jakichś przesadnych wyrzeczeń, jednakże wielu specjalistów przypomina o tym, że jego osiągnięcie nie będzie możliwe, jeżeli nie uwolnisz się od przynajmniej kilku niekorzystnych z naszego punktu widzenia nawyków. A więcej informacji na temat tego w jaki sposób uzyskać płaski brzuch znajdziesz na http://tabletkinaodchudzanie.net.pl/2010/06/18/skuteczne-odchudzanie-brzucha/ Nie zapominaj także o aktywności fizycznej, która wykonywana systematycznie pozwoli jeszcze szybciej uzyskać dobre rezultaty.