Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

always000

co jedza wasze roczniaki??

Polecane posty

Gość córa 13 miesięcy
7 mleko 180-200 ml 10 kaszka mleczna ok 200 ml ok 14 obiad 16-17- kanapka, lub jajecznica, ryż z jabłkiem itp 19 mleko

Gość córa 13 miesięcy
w międzyczasie biszkopty, paluszki , soki , woda, czasem kisiel. czasem po mleku pije jeszcze kakao

Gość madeline2311
8 rano kaszka, 11-mleko+kanapka, 14-obiad, 17-owoc z jogurtem lub jakis inny deser owocowy, 20 kaszka, miedzy czasie biszkopty, chrupki

Gość belladonna28
Prosto mówiąc takie dziecko powinno dostać do 3 różnych owoców dziennie (surowych), posiłek zbożowy, posiłek warzywno - mięsny gotowany, przekąska warzywna surowa, posiłek mleczny dwa lub trzy razy dziennie. Sama nie mam jeszcze rocznego dziecka ale własnie trzymam w ręku model żywieniowy dla rocznego dziecka.

Gość belladonna28
A no i wiadomo że tych posiłków ma być około 5 ciu a najmniej 4. Slodycze, chrupki (tylko naturalne np. kukurydziane) bądź ciasteczka zbożowe, kakao niewskazane (możliwość alergii i cięższe wchłanianie wapnia z mleka) słodycze wogóle niewskazane, słodkich dżemów i konfitur unikać tak samo jak miodu. Do posiłków powinno się podawać herbatkę owocową zamiast słodkich soków owocowych (wskazane warzywne) noi oczywiście czysta woda mineralna wskazana również pożądana w diecie dziecka.

córa ma prawie 15 miesięcy 6.30 mleko z kaszką 210 koło 11 deser lub owoce po 13 obiad pierwsze danie po 16 drugie danie koło 20 mleko w międzyczasie jakieś chrupki paluszki oblaty chlebek lub bułka .. oczywiście herbatka od samego rana do wieczorka :)lub soczki szczęśliwa mama ***Córeczka ur4.04.2010r*** ***Ciąża 2 termin porodu 14.02.2012**** http://www.suwaczki.com/tickers/ganndqk3l6y2xhe9.png http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1rlfzr9krx.png

Gość najlepiej wez kolor
synek ma 13mscy, 7 - kaszka/lub mleko 10 - drugie sniadanie jakieś kanapki, 14 obiad - 17 podwieczorek 20 kolacja. W międzyczasie zjada również jakiś owoc,serek no i pije herbatki,soki

Gość kukunia
Moja córcia skończyła właśnie 12 miesięcy i jej jadłospis wygląda następująco: rano ok. 6 tej mleko zagęszczane kleikiem, 9rano kaszka jaglana na mleku modyfikowanym i jabłuszko wymieszane z grysikiem lub kawałek jabłka do rączki:). 12 w południe ponownie deser owocowy i jakaś przekąska typu ciasteczka zbożowe bądź pajdka chleba razowego (mała uwielbia tak skubać ;) ), ok. 15tej zupka warzywna z mięsem a po godzince budyń kisiel albo i nic jeżeli nie ma ochoty, ok . 19 tej kaszka na mleku modyfikowanym w butli bądź gęstsza łyżeczką i aż do rana następnego dnia:)

Gość do mamadzieci
twoje dziecko ma za duza przerwe w niejedzeniu bo az od 6.30 do 13!?! Masakra co temu dziecko da mleko z rana jak zaraz jest glodne

Gość kukunia
Moja dostaje wodę mineralną choć obecnie zaczęła wybrzydzać więc podaję jej herbatki owocowe ale częściej rozcieńczone soki owocowe bądź warzywne.

Gość do mamadzieci
deser to powinnas podac po obiedzie

chyba żle widzisz o 6.30 pije mleko z kaszką a koło 11 deser lub owoce a jak wipija rano mleko to zasypia i wstaje koło 10 :)

Gość kukunia
Ja doczytałam że autorka podaje o 10 tej jakiś deserek więc nie ma az takiej przerwy

deser je raz rano raz po południu czasami je rano deser a popołudni jeszcze owoce w międzyczasie :) każda mama wie co dla dziecka dobre kiedy i co podawać :) każdy robi oto co chce a to czy podam rano czy popołudniu nic dziecku nie zmieni

Gość do mamadzieci
no tak ale taki deser to zadne jedzenie ja na twoim miejscu robilabym ok 10-10.30 jakies kanapki itp

Gość do mamadzieci
po prost wg mnie jest zbyt duza przerwa od ok 6 do 13,tego deserku nie wliczam bo tak jak mówilam nie jest to posilek ktorym dziecko się nasyci

po deserku je kanapki lub bułke ..napisałam na samym dole że w między czasie zawsze coś je :) wiec głodna nie jest a jak jest to woła mniam mniam o wiem że jest głodna i chce czegoś innego niz wafelki chrupki itp..

Gość do mamadzieci
i nie obraz się bo ja nie mam zamiaru jakos ciebie atakowac :) tylko ze nawet pediatra powie ci tak jak ja

Gość do mamadzieci
ok:)

mój pediatra wie jak ja karmie i nie widzi w tym nic złego tak ja nauczyła i cięzko jest oduczyć bo jak podaje jej coc innego to niechce jeść i sie wscieka :) lepiej jak tak je niz ma nic nie jeść :) ja nie widze w tym nic złego ....złe widze w tym jak matki podają dzieciom frytki hamburgery pizze ogórki chipsy itp.... ja sie nie obrażam każdy zywi swoje dziecko tak jak chce :)

Gość mama wiktorii i oskara
najlepiej jak dziecko ma 5 głównych posiłków czyli: - śniadanie - II śniadanie - obiad - podwieczorek - kolacja u nas nie ma czegoś takiego jak podjadanie to znaczy wiadomo,dziecko dostanie owoc czy jakiś serek,ale nie,że latam z kanapkami pomiędzy posiłkami. Zresztą,ma tak rozłożone dania w ciągu dnia,że pomiędzy nimi dzieciaki głodne nie są.

Gość mama wiktorii i oskara
no i wiem,że w jak pójdzie do przedszkola(córka),to nie zdziwi ją śniadanie i obiad,bo tam niestety,ale nikt co chwilę z kanapkami nie lata:D

Gość mami 8888
moje dziecko ma rok i 3 miesiace i jada tak 8 rano mleko okolo 200 ml czasem mniej 9-9.30 sniadanie chlebek jajecznica paroweczka zalezy 11 .00 danonek 12.00-14,15.00 sen po snie obiadek okolo 16 owoc 19 kaszka -0nad 200 ml mleka z sokiem i owocami najczesciej maliny Do tego czasem kider czekoladka miedzy czasie chrupek i biszkoptow nie bardzo lubi wiec jakies ciastko inne ale to nie codzien ... przepajam vibovitem sokiem z malin i herbatka owocowa zalezy ..ale picie nie moze byc zbyt slodkie wiec rozcienczam zawsze bo nie wypije ...