Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Audi q7

Ostry zapach moczu u 3 latka...

Polecane posty

Gość Audi q7

Witam,od wczoraj czuje ze mocz mojego synka ma intensywny zapach,czy ktos mi moze powiedziec czy cos mu dolega? Dzisiaj sobota i zaden pediatra nie przyjmuje a ja sie martwie tym bardzo....

Gość wawanka1
a ile pije dziennie?

Gość Audi q7
Pije dosc duzo,przewaznie herbatke dla dzieci,soki bobofrut.

Gość kukunia
Jeżeli mocz ma bardzo intensywny żółty kolor i jest zagęszczony ot znaczyłoby że maluch powinien więcej pić. Nawe jak złapał stan zapalny pęcherza (wtedy piekł by go siusiak i siusiał raczej niewielkie ilości) to i tak musisz iść do pediatry albo urologa (nie wiem czy z takimi maluchami chodzi się do urologa) ale pić musi dużo w kazdym razie i to najlepiej czystej wody albo sok żurawinowy , pożesz też podać profilaktycznie wit. C w kroplach a potem zaobserwować malucha i chyba tak czy tak iść do lekarza. Pamiętaj też żeby trzymać go w cieple jeżeli na przykład masz w domu zimną terakotę to uważaj na zimne stopy (to wszyskto jeżlei mały ma ten stan zapalny bo jeżeli nie to podawaj jedynie dużo do picia)

Gość kukunia
W sokach bobofrut jest sporo cukru i to nie ważne czy tego "złego" czy owocowego a sprzyja bakteriom w drogach moczowych jeżeli dziecko pija tych soków za dużo.

Gość Audi q7
Nie widze zeby piekl go siusiak,nie jest marudny,nie placze.Pije dosc duzo wiec to cos innego jest przyczyna.Ostatnio duzo biega bez skarpet bo sobie sciaga sam,moze sie przeziebil.Musze czekac do poniedzialku...

Gość kukunia
Niech zrobią analizę bakteriologiczną moczu i po sprawie:)

Gość Audi q7
Dziekuje za odpowiedzi,mam nadzieje ze to nic groznego....