Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadowolonaaa z tej sytuacji

w Peru jest większy Pomnik Chrystusa niż w załosnej Polsce

Polecane posty

Myślałam, że się posikam ze śmiechu, gdy to przed chwilą usłyszałam, bo Polacy byli tacy ważni, że mają większy pomnik niż Brazylia, a tu od razu Peru-kraj, który Polacy uważają za gorszy kraj od Polski(nie wiem dlaczego). Jeszcze chamy mówią, że Peruwiańczycy mają kompleksy, bo zbudowali większy pomnik od naszego. To Polacy je mają, bo zbudowali większy niż Brazylijczycy i prawie się posrali z dumy. Jestem Polką(niestety) i powiem Wam, że jesteście najbardziej żałośni na całym świecie. Komentujcie jak chcecie. Kulturalnych komentarzy od was nie oczekuję, a co ważniejsze nie spodziewam się.

Gość większy
większy jest ale licząc z postumentem, na którym stoi - tak mówili. sama figura jest ponoć u nas większa. a mnie to i tak lata i powiewa :D

Chodzi mi o to, że Polacy z zazdrości mówią, ze Peruwiańczycy mają kompleksy, a sami to nie mieli, gdy chcieli się pochwalić większym pomnikiem Chrystusa niż ten w Rio. Chyba chodziło ci o Botswanę?

Gość dla mnie sprawa jest prosta
postawimy jeszcze większy, poczekaj.:D

Gość jajko niespodzianka
Dla mnie w ogóle stawiania pomników Jezusa jest żałosne. Więc wole się na ten temat nie wypowiadać , bo bym musiała używać wulgarnych sformułowań :]

A podobno w Nowym Jorku szykują sie do remontu Statui Wolności, teraz to bedzie Statua Chrystusa wiec Peru nie nacieszy sie dlugo...

Gość ludzie no nie no jak
bałwochwalstwo :O

Gość i tak dupa i tak dupa
a dupa bo na końcu mówili że na Słowacji budują i ma być definitywnie największy :D

Pewnie jesteście szczęśliwi, że Peru nie będzie zbyt długo cieszyć się z najwyższego pomnika tylko dlatego, że przebiło Polaków. Nie przejmujcie się. W niektórych rzeczach nikt nie będzie od nas lepszy-w piciu, kradzieży, zazdrości, chamstwie, dokuczaniu innym, najdłuższym czasiu nie mycia się. Ps. Nie piszę tego do ludzi wypowiadających się w tym temacie, bo jak widzę jesteście w porządku, ale piszę do polskiego zazdrosnego społeczeństwa, np. do tych, co w telewizji wypowiadali się na ten temat i do tych, których podzielają ich zdanie.

Gość doświadczona całkiem
bo na rzydoskim tvnie tak powiedzieli? :classic_cool:

Słowacja tez sie dlugo nie pocieszy do Emir DUbaju zapowiedział że na znak tolerancji religijnej postawi najwyzszy pomnik Chrystusa rowny polowie dlugosci Burj Dubaju :D

Musisz oglądać TVN jeżeli wiesz, że na tej stacji tak powiedzieli.

Gość Dwugłowa Biedronka
w Polsce pomnik Jezusa, jest samowolą budowlaną i zostanie rozmontowany.

Gość jajko niespodzianka
Dobrze by było bo wstyd i hańba. :

Gość moje zdanie jest następujące
ja oglądam TVN bo to najlepsza stacja i głosuje na PO !!! a Tuska to kocham normalnie