Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potarganewlosy

mamy z długimi włosami i ich ok. roczne dzieci - pytanie

Polecane posty

Gość potarganewlosy

mam pyatnie do mam które mają długie włosy i małe dzieci niemowlaki, ok roczne dzieic które jak wiadomo uwielbiają szarpać za włosy i nie rozumieją jeszcze że tak nie wolno, mam włosy dośc długie do ok. połowy pleców, ale ostatnio już nie wyrabiam z dzieckiem które mi ich połowę wyrywa, ciągle ściąga mi spinkę czy frotkę, szarpie, chwyta i żadne prośby, groźby nie pomagają a ja staje się łysa, nie wiem czy to ja mam pecha, cienkie włosy i nienośne dziecko zcy to norma, że przy takim maluchu trzeba obciąć włosy? okropnie mi to przeszkadza, że mam porwane włosy i ciągle niepoczesane :/ pomóżcie, jak Wy sobie z tym radzicie?

Gość scampi
zwiazac i tyle. I tlumaczyc, tlumaczyc, tlumaczyc...

Gość co za bzdety
pociągnąć dziecko za włosy gdy ono ciągnie ciebie....szybko skapuje

haha,skad ja to znam :) po ciazy zmienilam kolor, przestalam farbowac na blond , wzmocnilam wlosiska i postanowilam sobie zapuszczac :Dno i tyle z tego wyszlo co opisujesz...teraz scielam wlosy, nie zaluje,lepiej jednak wygladaja krotsze, latem tez jest w nich chlodniej :) zetnij, co ci szkodzi:)

Gość potarganewlosy
hmm związane to mam ciągle przy dziecku, to logiczne, ale mimo to mały mi je albo rozwiązuje, albo szarpie u nasady, że po prostu je wyrywa :/ a cod o poszarpania jego włosów, no cóż ma ich bardzo niewiele, ale nawet próbowałam i tej metody, ale on się wtedy śmieje, więc to nijak się ma do nauczki :D

Gość ja dzis
moje dziecko nigdy nie szarpało za włosy. chybaże miałam dużą spinkę czy opaskę to sciągała ale za włosy nie szarpała:-)

Gość ddaaggaa
Z tego, co pamietam, moja corka lapala za wlosy, chciala zdjac mi okulary, ale miala moze z 8 miesiecy. Jak byla starsza, to pomagaly tlumaczenia, ze nie wolno-konsekwentne, dosadnym tonem, zeby dziecko zrozumialo, ze to nie zarty :) Potem moja mala miala faze na gryzienie... I wlasnie, zeby zrozumiala, ze nie wolno, tez ja ugryzlam (lekko, ale poczula)-podzialalo :P

Gość xxxxxxyyy
Mam dlugie i krecone - mocno krecone i tez mnie dziecko czasem szarpalo/szarpie za nie , choc musze stwierdzic , ze nie jest to jej ulubiony cel ataku - moze dlatego, ze zaplatuja sie jej paluszki i nie moze wyjac:D. Skoro lubisz dlugie wlosy to ja bym na twoim miejscu przeczekala ta faze i tlumaczyla az do skutku.